АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Дій щодо ліквідації надзвичайної події пов'язаної з масовим отруєнням дітей в дошкільних дитячих закладах м.Нетішин Хмельницької області

Року

13.40 - до СМЧ - 4 ДП НАЕК «Енергоатом» м.Нетішин Хмельницької області почали звертатись батьки з дітьми віком від 3-х до 6-ти років з підозрою на харчове кишково-інфекційне захворювання.

15.15 - повідомлення про дану надзвичайну ситуацію поступило від
чергового лікаря приймального відділення на пульт зв'язку частини СДПЧ-8
по охороні м.Нетішин. Для вияснення обставин, що спричинили виникнення
надзвичайної ситуації до СМЧ-4 ДП НАЕК «Енергоатом» виїхав начальник
ЗДПО-1 та помічник начальника ШПГ ЗДПО-1.

15.16 - до ОДС ОКЦ ГУ МНС в Хмельницькій області поступило
повідомлення про масове отруєння дітей в м.Нетішин.

15.20 - до місця події, для координації дій виїхала мобільна оперативна група ГУ МНС на чолі з начальником ГУ МНС генерал-майором служби цивільного захисту Томчишиним П.Д., до складу якої увійшли: перший заступник начальника ГУ МНС полковник вн. служби Манільчук А.В., заступник начальника ГУ МНС полковник вн. служби Рогульський В.О., начальник управління цивільного захисту ГУ МНС підполковник вн. служби Бондаренко Г.В.

15.25 - про подію повідомлено керівництво облдержадміністрації, обласне управління охорони здоров'я, обласну санітарно-епідеміологічну службу, медичну службу катастроф, обласне управління СБУ, доведена первинна інформація до чергової служби МНС України.

16.00 - звернення набули масового характеру і на той час було госпіталізовано 41 дитину. Медичним персоналом СМЧ-4 було терміново вжито невідкладні медичні та протиепідемічні заходи щодо госпіталізації хворих дітей та організовано надання невідкладної медичної допомоги.

16.00 - У кабінеті міського голови м.Нетішин організовано засідання комісії ТЕБ та НС м. Нетішин, на яке були запрошені керівники відповідних служб та організацій міста. На засіданні даної комісії було чітко визначено задачі для кожної служби (питання прийому, розміщення та надання медичної допомоги постраждалим, проведення аналізу для встановлення причини отруєння). Комісія заслухала інформацію про ситуацію, визначила заходи щодо її ліквідації та проінформувала керівництво Хмельницької ОДА, ДП НАЕК "Енергоатом", СБ України, МВС України та МОЗ України. Особовий склад чергового караулу СДПЧ-8, ШПГ ЗДПО-1 залучено до підготовки палат в СМЧ-4, начальницький склад направлено в усі дошкільні заклади для встановлення кількості дітей, що відвідували заклади 06 та 07.10 2005 року для прогнозування можливих масштабів отруєння.

16.10 - до місця надзвичайної ситуації прибуло 18 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки. Організовано збір всього особового складу загону по сигналу цивільної оборони «Збір».

16.20 - в СМЧ-4 створено чотири прийомних пункти по прийому дітей, що звертаються за медичної допомогою. Попереджено медичні заклади м.Шепетівка, Славута, Ізяслав та Остріг про необхідність надання допомоги фахівцями та підготовки закладів в разі необхідності до прийому постраждалих від отруєння дітей. До місця події виїхали керівники вищевказаних установ.

16.40 - працівниками Нетішинського відділу СБУ вилучено та забезпечено охорону продуктів харчування, що знаходилися в користуванні дошкільних закладів. До місця події виїхали 5 лікарів, одна медсестра з обласної інфекційної лікарні та 2 лікаря реаніматора з дитячої обласної лікарні. На цей момент госпіталізовано 74 дитини.

16.45 - організовано шість прийомних пунктів в СМЧ-4. На цей момент госпіталізовано 79 дітей.

17.05 - приведено в готовність наявні автомобілі швидкої допомоги в Шепетівській, Білогірській, Теофіпольській, Полонській та Староконстянтинівській ЦРЛ для виїзду до місця події. На цей момент госпіталізовано 96 дітей.

17.20 - з метою недопущення паніки серед населення міста Нетішин комісією ТЕБ та НС організовано доведення інформації про стан через засоби масової інформації.

1735 - начальницьким складом ЗДПО-1 встановлено, що дошкільні заклади 07.10.2005 р. відвідали 972 дитини, з яких 183 дитини на протязі дня по причині погіршення стану здоров'я передано батькам для встановлення причини цього погіршення. З особового складу призначено чергових на пунктах прийому постраждалих від отруєння для узагальнення обліку дітей, що звернулися по допомогу. На цей момент госпіталізовано 111 дітей.

18.05 - вживаються заходи щодо забезпечення СМЧ-4 додатковими ліжками та комплектами постільної білизни для розміщення постраждалих. Для цієї мети організовано особовий склад та техніку ЗДПО-1 для доставки вищевказаного обладнання з дошкільних навчальних закладів м.Нетішин до СМЧ-4. Залучено вихователів та вчителів дитячих закладів для проведення подвірного обходу за адресами проживання дітей з вищевказаних закладів для попередження про масове отруєння. На цей момент госпіталізовано 127 дітей.

18.20 - з Шепетівської ЦРЛ до СМЧ-4 для надання допомоги направлено 4 лікаря. Особовим складом ЗДПО-1 організовано доставлення медичних препаратів зі складу СМЧ-4 до відділень стаціонару СМЧ-4. На цей момент госпіталізовано 147 дітей.

18.30 - до СМЧ-4 направлено 4 автобуса від транспортного цеху ВП»ХАЕС» для можливого перевозу хворих, які знаходились на стаціонарному лікуванні в лікувальні заклади близько розташованих міст.

19.30 - проведено засідання комісії ТЕБ та НС під керівництвом першого" заступника голови ОДА - голови комісії ТЕБ та НС Нестерука А.М. щодо організації дій усіх служб по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та забезпечення своєчасної та кваліфікованої допомоги постраждалим від отруєння дітей. Організовано надання усім хворим медичної допомоги лікарями СМЧ-4, фахівцями обласної лікарні, обласної інфекційної лікарні та обласної санітарно-епідеміологічної станції. Співробітниками ЗДПО-1 організовано контроль за наявністю вільних місць та доставленням хворих у кожному відділенні стаціонару СМЧ-4.

Станом на 21 годину 00 хвилин в ліквідації надзвичайної ситуації були задіяні:

- ОДА Хмельницької області - 4 чоловіка, 1 одиниця техніки;

- ГУ МНС - 7 чоловік, 2 одиниці техніки;

- СМЧ-4 ДП НАЕК «Енергоатом» - 215 чоловік, 8 одиниць техніки;

- СЕС №4 м.Нетішин - 12 осіб, 1 одиниця техніки;

- бригади лікарів з м.Славута, Шепетівка, Остріг 4 одиниці техніки;

- СЕС Хмельницької області - 4 чоловіка, 1 одиниця техніки;

- дитяча інфекційна обласна лікарня - 6 чоловік, 2 одиниці техніки;

- управління охорони здоров»я ОДА - 3 чоловіка, 1 одиниця техніки;

- 2 бригади медицини катастроф - 6 чоловік, 2 одиниці техніки;

- ЗДПО-1 - 87 чоловік, 7 одиниць техніки;

- управління освіти м.Нетішин - 120 чоловік, 3 одиниці техніки;

- МВ УМВС м.Нетішин - 18 чоловіка, 4 одиниці техніки;

- СБУ - 6 чоловік, 2 одиниці техніки;

- Прокуратура - 8 чоловік, 2 одиниці техніки;

- ВП»ХАЕС» - 5 чоловік, 4 одиниці техніки;

- міськвиконком - 8 чоловік, 2 одиниці техніки;

- військовий госпіталь м.Славута - 6 чоловік, 2 одиниці техніки.

21.30 - Силами особового складу ЗДПО-1 створено резерв ліжко-місць у кількості 200 штук для госпіталізації хворих у всіх відділеннях лікувального корпусу СМЧ-4.

22.00 - до СМЧ-4 прибув голова Хмельницької ОДА Гладуняк І.В., який провів засідання оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, де було заслухано звіт керівників служб взаємодії про вжиті заходи та наслідки. Було відзначено ефективну роботу штабу. Комісійно здійснено обхід дітей, яким надавалась медична допомога..

22.30 - На цей момент госпіталізовано 256 дітей різного ступеня важкості.

23.00 - В СМЧ-4 був наданий необхідний запас медикаментів від:

- МПП "Глорія" м.Остріг;

- Управління охорони здоров»я м.Рівне;

- Центральна районна аптека №8 м.Ізяслав;

- Управління охорони здоров'я М.Хмельницький;

- МКА "Віола" М.Хмельницький;

- Медицина катастроф М.Хмельницький;

- ВП СМЧ-3 м.Кузнецовськ Рівненської області.

Особовий склад ЗДПО-1 забезпечив прийом та розміщення медикаментів по лікувальним відділенням лікарняного корпусу СМЧ-4.

08 жовтня 2005 року:

00.30 - На даний момент госпіталізовано 276 дітей різного ступеня важкості. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога лікарями СМЧ-4, фахівцями обласної лікарні, обласної інфекційної лікарні та обласної санітарно-епідеміологічної станції.

00.50 - на місце події прибули в.о. Міністра охорони здоров'я Поліщук М.Є., заступник Міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи генерал-майор служби цивільного захисту Горбенко М.О., віце-президент НАЕК "Енергоатом" Кравець О.О., заступник директора департаменту з лікувальної роботи МОЗ Мойсеєнко Р.О., головний дитячий інфекціоніст МОЗ України, професор Крамарів С.О. та інші провідні фахівці МОЗ України. Організовано харчування силами СМЧ-4 безпосередньо хворих дітей та силами ВП "ХАЕС" - батьків дітей та медичного персоналу, який прибув для надання допомоги з інших лікувальних закладів.

02.00 - На даний момент госпіталізовано 277 дітей різного ступеня важкості.

04.00 - На даний момент госпіталізовано 281 дитина різного ступеня важкості. Спостерігається позитивна динаміка у лікуванні дітей.

08.00 - На даний момент госпіталізовано 299 дітей різного ступеня важкості. Спостерігається позитивна динаміка в лікуванні дітей.

10.00 - На даний момент госпіталізовано 310 дітей різного ступеня важкості. Спостерігається позитивна динаміка в лікуванні дітей.

12.00 - На даний момент госпіталізовано 332 дітей. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога. Спостерігається позитивна динаміка в лікуванні дітей.

14.00 - На даний момент госпіталізовано 359 дітей: з них 6 - важкий стан, 244 - стан середньої важкості, 109 - легкий стан. Для надання допомоги в ліквідації НС задіяно 2 АЦ, 1 вантажний автомобіль, 1 мікроавтобус, 1 автобус ПАЗ - 672, 26 чоловік особового складу підрозділів МНС області.

09жовтня 2005 року:

08.00 -в СМЧ-4 м. знаходиться у важкому стані, 244 мають
середню ступінь важкості, 118 - легку. 23 дитини відвідують денний
стаціонар. Усім хворим надається медична допомога Нетішин знаходиться на
стаціонарному лікуванні 368 дітей, а саме: 6 дітей лікарями. Спостерігається позитивна динаміка в лікуванні дітей.

09.30 -відбулось засідання штабу з ліквідації наслідків НС в м.Нетішин.

Із офіційних даних на стаціонарному лікуванні знаходиться 332 дитини.У всіх дітей легкий стан захворювання. На амбулаторному лікуванні та під наглядом медичних працівників в домашніх умовах знаходяться близько 115 чоловік. Попередньо 118-130 дітей готується на виписку з лікарні 09.10.05 року. Ситуація знаходиться під контролем лікарів.

Із повідомлення заступника міністра охорони здоров'я України Бережного С.П. ймовірною причиною вірусного захворювання є вживання молочної продукції із Славутського молочного підприємства „АГРО Прогрес", де прцювало дві особи, які є носіями дизентерійної палочки. Офіційні дані будуть оголошені 10.10.05 року.

10.00 -в СМЧ-4 м.Нетішин знаходиться стаціонарному
лікуванні 332 дітей, а саме:

6 дітей знаходиться у важкому стані, 244 мають середню ступінь важкості, 82 - легку. 23 дитини відвідують денний стаціонар. Усім хворим надається медична допомога лікарями. Спостерігається позитивна динаміка в лікуванні дітей.

14.00 -в СМЧ-4 м.Нетішин знаходиться на стаціонарному лікуванні 336 дітей різного ступеню важкості, а саме: важких немає, середніх-15, легких-321 зокрема з 10.00 до 12.00 поступило 4 дитини. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога. Спостерігається позитивна динаміка у лікуванні дітей. На амбулаторному лікуванні за даними працівників лікарні знаходиться 115 дітей.

16.00 -в СМЧ-4 м.Нетішин знаходиться на стаціонарному лікуванні 258 дітей різного ступеню важкості, а саме: важких немає, середніх-11, легких-247 зокрема з 10.00 до 16.00 поступило 15 дітей, виписано на амбулаторне лікування 89 дітей. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога. Спостерігається позитивна динаміка у лікуванні дітей. На амбулаторному лікуванні за даними працівників лікарні знаходиться 204дітей.

18.00 -в СМЧ-4 м.Нетішин знаходиться на стаціонарному лікуванні 203 дітей різного ступеню важкості, а саме: важких немає, середніх-11, легких-192 зокрема з 10.00 до 18.00 поступило 21 дитини, виписано на амбулаторне лікування 150дітей. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога. Спостерігається позитивна динаміка у лікуванні дітей. На амбулаторному лікуванні за даними працівників лікарні знаходиться 265 дітей.

20.00 -в СМЧ-4 м.Нетішин знаходиться на стаціонарному лікуванні 187 людей, з них 2 дорослих та 185 дітей різного ступеню важкості, а саме: важких немає, середніх-11, легких-176 зокрема з 10.00 до 20.00 поступило 26 дітей, виписано на амбулаторне лікування 171 дитина. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога. Спостерігається позитивна динаміка у лікуванні дітей. На амбулаторному лікуванні за даними працівників лікарні знаходиться 286 дітей.

10 жовтня 2005 року:

00.00 -в СМЧ-4 м.Нетішин знаходиться на стаціонарному лікуванні 190 хворих різного ступеня важкості, з них 2 дорослих а саме: важких -1, середніх-11, легких-178 зокрема з 10.00 до 24.00 поступило 29 дітей, виписано на амбулаторне лікування 171 дитина. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога. Спостерігається позитивна динаміка у лікуванні дітей. На амбулаторному лікуванні за даними працівників лікарні знаходиться 286 дітей.

06.00 -в СМЧ-4 м.Нетішин знаходиться на стаціонарному лікуванні 197 хворих різного ступеня важкості, з них 2 дорослих а саме: середніх-15, легких-182 зокрема з 10.00 09.10.2005р.до 06.00. 10.10.2005р. поступило 36 дітей. Виписано на амбулаторне лікування 171 дитина. Усім хворим продовжується надаватися медична допомога. Спостерігається позитивна динаміка у лікуванні дітей. На амбулаторному лікуванні за даними працівників лікарні знаходиться 286 дітей.

 


Додаток 10.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.01 сек.)