АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кишкове інфекційне захворювання

Читайте также:
  1. I. Клінічні - залежать від ступеня важкості та перебігу захворювання.
  2. Інфекційне відділення

6 грудня 20..р. о 13 годині 40 хв. до спеціалізованої медичної частини №4 (далі СМЧ-4) Державного підприємства національної атомної енергетичної компанії (далі - ДП НАЕК) «Енергоатом» м.Чигирин Черкаської області почали звертатись батьки з дітьми віком від 3-х до 6-ти років з підозрою на кишкове інфекційне захворювання.

З приводу захворювання звертались діти, які відвідували 7 дошкільних навчальних закладів Чигиринського району (м. Чигирин, с. Вершинці, с. Іванівна, с. Суботів, с. Рацево, с. Спецівка, с. Вітове). Всього по списку в даних закладах нараховується 1639 дітей, з них 6.10. 20..р. відвідали дитячі заклади 1092 дитини, а 7.12.2007 року - 972 дитини.

07.12. 20..р. близько 16 години звернення набули масового характеру, було госпіталізовано 127 дітей.

5. 6 листопада 20..р. в Черкаській області відбулася пожежа на торф'яниках поблизу смт. Ірдинь Черкаського р-ну, де проходить газопровід "Уренгой-Помары-ужгород".

За даними рятувальників, близько 6 год. 15хв. по лінії "01" надійшло повідомлення про виявлення біля смт. Ірдинь ділянок загоряння торфу загальною площею 700м2. Торф зажеврів безпосередньо в 6-8 метрах від магістрального газопроводу "Уренгой-Помары-ужгород" компанії "Укртрансгаз". В зоні ураження опинилися жителі смт. Ірдинь, с. Білозір’я, с. Руська Поляна та с. Дубіївка - до 3000 чоловік.

Серед вірогідних причин виникнення пожежі називають необережність з вогнем, підпал або самозагорання торфу.

6. 10.09. 20..р. о 16.55 у м. Сміла Черкаської області на залізничній станції ім. Т.Г. Шевченкова зійшли з рейок і перекинулися 15 цистерн з жовтим фосфором товарного потягу №2005 (всього у складі потягу було 58 вагонів). Цистерни виходили із станції Аса (Джамбул, Казахстан) на станцію Оклеса (Республіка Польща). Через витікання фосфору з однієї цистерни відбулося самозагорання 6 цистерн.

В результаті сходу цистерн було пошкоджено 50 м залізничного полотна, близько 100 м контактної мережі. Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння (зона поразки близько 90 кв. км). В зоні ураження опинилося 14 населених пунктів Смілянського району, де проживає 11 тисяч чоловік, а також окремі території Черкаського, Городищенського і Кам’нського районів Черкаської області. В результаті пожежі продуктами горіння отруїлося 16 чоловік, з них 13 у важкому і середньому стані госпіталізовані до Черкаської обласної лікарні.

7. 01.03. 20..р. поблизу станції Драбово-Барятинська, що у Драбівському районі Черкаської області о 21 год. 40 хв. зійшов з рейок вантажний потяг, у складі якого знаходилися три цистерни з отруйними хімікатами. В двох цистернах знаходилася фосфорна кислота; вміст третьої цистерни поки не з’ясовано. На місці події були зафіксовані деякі випаровування хімікатів. В даний час прибулі на місце фахівці намагаються знайти джерело випаровування і обстежують цистерни на предмет витоку.

В зоні ураження опинилося 3 населених пункти Драбівського району (смт. Драбів, станція Драбів, с. Білоусівка, с. Митлашівка) де проживає близько 2700 чоловік.

8. 23 03. 20..р. починаючи з 15 год. на Черкащині значно погіршилися погодні умови: в області бушувала суцільна буря з пилу. На території області місцями пориви вітру досягали 25-30 метрів за секунду. Сильний ураган знищив майже 40 тисяч га посівів зернових. Товщина пилу в посадках досягає метра. В Черкаському районі повністю зруйновані місцеві тепличні насадження.

Під час пожежі, яка виникла в результаті урагану, в Черкаському районі згоріло близько 200 га лісу. По попередніх розрахунках фахівців ОДА, загальний збиток, нанесений області ураганом, досягає 20 мільйонів гривень.

9. 11 листопада і вночі 12 листопада в наслідок ускладнення погодних умов (сильні осідання у вигляді мокрого снігу, дощ і пориви вітру місцями до 30 м/с) і в результаті спрацьовування автоматики захисту ліній електропередач в Черкаській області відбулося знеструмлення 360 населених пунктів Тальнівського, Уманського, Монастерищенського та Жашківського району, де проживає близько 27000 чоловік.

10. В Черкаській області 10 серпня 20..р. о 19 год. 25 хв., відбувся вибух на складі боєприпасів навчального центру „Оршанець” Державної прикордонної служби, розташованому біля залізничної с. Геронимівка. На складі відбувся спалах, після чого почали вибухати боєприпаси до ракетних установок "Град". В районі ЧП особливу небезпеку представляють вибухонебезпечні фрагменти ракет, які розлітаються на відстань до 10 кілометрів.

Можливі виникнення осередків вторинного ураження об’єктів та транспорту: можливе руйнування до 7-8 км. газових мереж, лінії електропередач до 20 км., ліній зв’язку до 8-9 км., а також можливе виникнення лісової пожежі.

Підлягають евакуації робітники та службовці навчального центру, населення військового житлового містечка – 700 чоловік, м. Черкаси, с. Геронимівка, с. Руська Поляна, с. Дубівка – загальною кількістю близько 250000 чоловік.

11. 13 серпня 20..р. в результаті сильних злив на території Черкаського району була зруйнована водопропускна споруда і частина автомобільної дороги, що виконує роль греблі. Через це підтоплено 146 житлових будинків в с. Сокирно. В с. Свидівок подтоплено 1 житловий будинок і в з. Лозівок - 14 приватних будинків. Частково знеструмлено 7 населених пунктів і 11 населених пунктів залишилися без телефонного зв'язку. Підлягають евакуації близько 900 чоловік.

12. 13 жовтня 20..р. о 20 годині 35 хвилин відбувся вибух побутового газу в 10-поверховому будинку №127 по вулиці Смілянській в Черкасах. Попередня причина вибуху - різке підвищення тиску газу в мережі. В результаті вибуху газу загинули 23 люди, близько 250 чоловік залишилось без житла.

13. 05 травня 20..р. о 10 год. 30 хв. на дамбі через річку Дніпро, поблизу міста Черкаси, перекинувся бензовоз. Внаслідок цього 30 чоловік згоріли живцем. Вантажівка з пальним прямував з міста Черкаси до міста Київ і з невідомих причин перекинулася і запалала. Вогонь охопив не тільки сам бензовоз, але також 4 легкові автомобілі і 3 рейсові автобуси. Внаслідок аварії рух транспорту через міст було заблоковано майже на добу.

14. Сильний снігопад, який почався з 10 грудня 20..р. вже більше 2-х діб продовжується в Черкасах та Черкаському районі, привів до численних пробок у Черкаському, Смілянському, Золотоніському та Чорнобаївському районах.

Близько доби були повністю закриті траси міжнародного значення Р - 15; Р - 14; Р - 02. На цих шляхах в ніч з 10 на 11 грудня виявилися блокованими близько 4 тисяч автомобілів. Міські та районні комунальні служби не справляються з наслідками негоди. У місті Черкаси та у 96 населених пунктах припинили своє функціонування дошкільні та навчальні заклади та ряд об’єктів системи життєзабезпечення населення.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)