АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Реакції організму на загартувальні процедури

Читайте также:
  1. E. У продуктах та готових стравах не повинно бути токсичних речовин в шкідливих для організму концентраціях
  2. E. Швидкість зорової та слухової реакції
  3. Активна детоксикація організму
  4. Анатомо – фізіологічні особливості дитячого організму та характерні патологічні стани в різні вікові періоди.
  5. АУТОіМУННі реакції / ХВОРОБИ
  6. Білково-енергетична недостатність організму.
  7. Вам, одночасно говорячи неправду, мікросигнали його організму видадуть його потаємні
  8. Вивчення реакції комплексоутворення з органічним лігандом
  9. Види ураження організму людини.
  10. Геліометеотропні реакції та їх механізми.
  11. Генотип - комплекс усіх генів організму, які зумовлюють спадкові властивості; взаємодія генотипу та умов середовища творять фенотип організму.
  12. Для організму людини

Перед тим, як почати загартування, вкрай важливо дізнатися про реакції свого організму на проведені процедури.

Розмір реакції змінюється залежно від характеру загартувальної процедури, а також від сили організму, обставин і способу застосування. Одержання правильної відповідної реакції організму — основне завдання для кожного, хто практикує загартовування. І тут багато що залежить від розміру подразнення, його тривалості, локалізації і чутливості людини.

Реакція організму на загартовувальні процедури оцінюється за суб'єктивними і об'єктивними симптомами: добре самопочуття, приємне відчуття теплоти, піднесений настрій, підвищення працездатності — суб'єктивні ознаки; одночасне розширення судин, віддача теплоти і швидке розігрівання — ось найбільш відчутні реакції організму.

Реакція як протидія організму тим змінам, що у нього вносить загартувальне подразнення холодом, може бути посилена двома шляхами: або сильними передуючими рухами, або розігріванням.

Залежно від температури тіла, реакція на охолодження може бути різноманітна, і вона тим інтенсивніша, чим теплішим було тіло до прикладання холодної води. На цій підставі перед загартувальною процедурою, яка забирає тепло, застосовуємо іншу, що приносить тепло, — гарячий душ. "Всяке тіло повинно підходити до холодної води тільки будучи теплим", — так говорили засновники водолікування.

Таким чином, розігрівання тіла перед впливом холоду є найголовнішим чинником загартування. Успіх процедур, які загартовують, залежить від таких чинників:

1. Чим більше, у відомих межах, зниження температури під час загартувальної процедури, тим сильнішою є відповідна реакція організму.

2. Чим швидше і енергійніше забирається тепло, тим швидше відбувається повторне підвищення температури. Довготривале, поступове забирання тепла має, як наслідок, більш повільну і менш інтенсивну реакцію, ніж коротке охолодження водою низької температури.

3. Стан тілесної теплоти до охолодження впливає на відповідне підвищення температури організму. Попередньо розігрітий організм людини реагує сильніше, ніж холодний.

4. Поєднання холоду з механічним впливом посилює відповідну реакцію організму. Зайве охолодження викликає в організмі руйнівний стрес, який виявляється в лихоманковому стані і мерзлякуватості (у крайньому випадку — непритомність) після проведення загартувальних процедур.

5. Поведінка людини, яка загартовується, після забирання тепла впливає на швидкість появи реакції: пасивність її уповільнює, а рух посилює і прискорює.

6. Основна ознака правильності проведення загартувальної процедури — одержання швидкої і досконалої відповідної реакції організму. Людина, яка загартовується, позбавлена ризику і небажаних ускладнень.

7. Рекомендується починати будь-яке загартовування так, щоб виникали слабкі або середні відповідні реакції організму, які зміцнять організм, а не послаблять за принципом руйнівного стресу. Навіть П. Іванов починав своє загартування-тренування поступово й обережно, привчаючи організм до перенесення все більш і більш жорсткого і сильного впливу холоду.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)