АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вимоги керівних документів щодо підготовки особового складу

Читайте также:
  1. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  2. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  3. III. Особливі вимоги, які пред'являються до зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних речовин.
  4. III. Правила заповнення та видачі ветеринарних документів
  5. IV. Вимоги до оформлення ветеринарних документів на переміщення тварин
  6. V. Вимоги до транспортування вакцин, анатоксинів та алергену туберкульозного
  7. V. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ
  8. V. Порядок прийому заяв та документів для участі у конкурсному відборі до Ровеньківського техніко-економічного коледжу
  9. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  10. VII. Система підготовки кадрів до здійснення процесу формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя
  11. VІ. Основна нормативно-правова і навчальна література для підготовки до заліку (іспиту) з Кримінально-виконавчого права.
  12. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу

Повсякденна управлінська діяльність в сучасний період дуже різноманітна, оскільки вона пов’язана зі всіма сторонами складного життя військової частини.

Серед завдань повсякденної діяльності особливе місце займає навчально – бойова діяльність. З огляду на призначення Сухопутних військ, навчально – бойову діяльність можливо визначити як головну, тому що й за обсягом, і за змістом на неї припадає основна частина роботи командирів і підлеглих їм органів управління. Вона потребує найбільших витрат загального часу, передбаченого распорядком дня.

Планування бойової і гуманітарної підготовки - це складний творчий процес, який вимагає від командирів і штабів всіх ступенів глибокого знання природи сучасного бою, основ військової підготовки і психології, а також ретельного обліку рівня бойового злагодженості підлеглих підрозділів, наявність і стан техніки і озброєння, навчално – матеріальної бази, моторесурсів, боєприпасів, пального та інших матеріальних засобів, необхідних для забезпечення бойової підготовки.

 

Якісні зміни в озброєні та бойової техніки привели до корених змін в способах ведення бою. Зараз по новому вирішується багато питань організації і ведення бою і його забезпечення, в тому числі зосередження сил і засобів. Підвищилося значення таких факторів, як час, раптовість, маневр силами і засобами, безперервність і самостійність ведення бою і всебічного його забезпечення.

До керівних документів щодо підготовки особового складу відносяться офіційні документи, в яких визначаються задачі щодо підготовки особового складу, вимоги до навчання та виховання, а також питання всебічного забезпечення.

Серед цих документів особливе місце займаютьнакази і директиви Міністра Оборони України щодо підготовки Збройних Сил України, підготовці офіцерів, а також витратам моторесурсів, боєприпасів і імітаційних засобів, норм постачання військовим майном, витратам коштів.

Загальні питання, які регламентують організацію і здійснення навчально-виховного процесу, викладені в статуті внутрішньої служби ЗС Україні.

Ряд керівних документів, які регламентують бойову підготовку Сухопутних військ, розробляє Командувач Сухопутними військами. Серед них особливе місце займають організаційно - методичні вказівки по бойової підготовці Сухопутних військ.

Вчасності, в організаційно-методичних вказівках визначаються:

- заходи щодо підтримання високої бойової готовності, по підготовці офіцерів, прапорщиків, сержантів, штабів і військ, а також організації і проведенню навчань з вказівками їх кількості терміну і періодичності;

- дається перелік вправ стрільб і водіння для усіх категорій навчаємих;

- вказується термін і місця проведення різних змагань;

- викладаються заходи щодо подальшого вдосконалення навчальної матеріально-технічної бази;

- строки початку і кінця планування бойової підготовки, а також Інші питання, які стосуються підготовки особового складу,

До керівних документів щодо підготовки особового складу відносяться і програми бойової і командирської підготовки, в яких дається тематичний розрахунок годин з розподілом навчального часу по предметам, темам і заняттям, а також викладаються необхідні методичні вказівки по кожному предмету навчання.

В програмах бойової підготовки приводиться приблизна тематика тактичних (тактико-спеціальних) навчань з підрозділами.

Бойові статути, настанови і керівництва по озброєнню і техніці, застосуванню родів військ, курси стрільб і водіння, є також керівними документами.

Так в курсах стрільб і водіння бойових машин, спеціальних машин викладаються основні вказівки по організації і відпрацюванню вправ, а також умови їх виконання.

Головним в повсякденної діяльності командирів, виховних органів і штабів слід вважати особисту організаторську робот}' в частинах і підрозділах по забезпеченню високої бойової готовності, виконанню намічених планів бойової і гуманітарної підготовки, повному охопленню підрозділів навчанням, недопущенню зривів, переносів занять і навчань, забезпеченню рівномірності в підготовці особового складу, підрозділів. Здійснюючи керівництво ходом бойової підготовки, командири усіх ступенів повинні добиватися виконання вимог статутів, програм, курсів стрільб і водіння.

Вдосконалення керівництва бойовою підготовкою в сучасний період придбає особливу актуальність.

Викликається це насамперед безперервним розвитком військової справи, надходженням у війська нової техніки і озброєння і у зв'язку з змінами форм і методів ведення бою, що в свою чергу викликає до життя нові прийоми і способи навчання військ.

Постійне вдосконалення керівництво бойовою підготовкою, підвищення його ефективності і наукової обґрунтованості - одна з головних задач командирів і штабів.

Слово «керівництво» по визначенню словника є спрямована діяльність будь - кого. Керівником бойової підготовки підрозділів, як і в будь - якому армійському організмі, є командир. Таким чином, під керівництвом бойовою підготовкою необхідно розуміти діяльність командира яка спрямована на рішення задач бойової підготовки, які поставлені Міністром Оборони.

 

Керівництво бойовою підготовкою - це цілеспрямована діяльність командирів і штабів по навчанню і вихованню підпорядкованих підрозділів, спрямованих на вдосконалення і якісне виконання вимог Міністра Оборони, програм і планів бойової підготовки військ. Ця діяльність укладається в:

- підготовці і проведенні заходів по підтриманню високої бойової готовності;

- прийняті науково - обґрунтованого рішення на організацію бойової і гуманітарної підготовки і глибоко продуманої її плануванні;

- своєчасної постановки задач підпорядкованим по її організації:

- здійсненні контролю і наданні допомоги підрозділам в виконанні поставлених задач;

- внесенні змін і доповнень в програми і плани у відповідності з новими задачами;

- узагальнення передового досвіду;

- підведення підсумків і мобілізації особового склад}- на якісне виконання програм і планів бойової і гуманітарної підготовки і визначення задач на новий період навчання.

 

Основними шляхами вдосконалення керівництва бойовою підготовкою є:

- своєчасна науково - обґрунтована розробка програм бойової підготовки виходячи з вимог наказів Міністра Оборони України і досягнень військової науки;

- глибоко продумане планування бойової підготовки, яке спрямоване на виконання задач з обліком рівня підготовки підрозділів, їх призначенням і ТВД;

- цілеспрямована підготовка командирів і штабів до керівництва бойовою підготовкою;

- організація і здійснення виконання планів бойової підготовки, контролю за її ходом і надання допомоги підрозділам;

- постійне вивчення і оперативне втілення передового досвід>' в практику навчання підрозділів;

- постійне вдосконалення НМТБ;

- своєчасне підведення підсумків виконання планів бойової підготовки, визначення її стану і спрямування на рішення нових задач.

 

Практика роботи показує, що тільки комплексним рішенням цих питань можливо своєчасно спрямувати зусилля командирів, штабів на досягнення високих результатів в підготовці військ.

 

Керівництво навчанням та вихованням полягає:

• у конкретному плануванні бойової та гуманітарної підготовки своєчасній постановці задач усім категоріям командирів і особовому складу;

• в здійсненні систематичного контролю за підготовкою офіцерів і сержантів до занять і навчань, ходом бойової підготовки та в наданні повсякденної допомоги підлеглим;

• у своєчасному і об'єктивному підведенні підсумків бойової підготовки, стану військової дисципліни;

• у вивченні, узагальненні та впровадженні передового досвід)? в практик)' навчання і виховання особового складу;

• в ефективному використанні тренувальних засобів і навчальних приладів під час навчання; в постійному вдосконаленні навчально-матеріальної бази.

Бойова підготовка є система заходів щодо навчання та виховання в дусі патріотизму та гордості за Батьківщину особового складу, злагоджений підрозділів, військових частин, з'єднань Збройних Сил України для ведення бойових дій та виконання інших завдань у відповідності до призначення.

Вона проводиться за єдиним планом та є основою всієї діяльності військ. Важливим показником рівня бойової підготовки є польова виучка військ, оволодіння необхідними знаннями та вміннями військово-професійної діяльності в ході бойової підготовки, яка здійснюється на заняттях, тренуваннях і навчаннях.

 

Бойова підготовка організується і проводиться на основі вимог:

- статутів Збройних Сил України;

- Бойових статутів Сухопутних військ;

- наказів і директив Міністра оборони України;

- наказів і директив начальника Генерального штабу Збройних Сил України;

- наказів і директив Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України;

- організаційно – методичних вказівок з підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України;

- програма бойової підготовки.

 

Програма бойової підготовки розроблена на навчальний рік тривалістю 11 місяців (протягом одного циклу навчання) з одним підготовчим періодом

На бойову підготовку виділяється:

- для військових частин та підрозділів укомплектованість яких становить більше 50 % - 16 навчальних днів на місяць (4 навчальні дні на тиждень);

- для військових частин та підрозділів укомплектованість яких становить менше 50 % - 8 навчальних днів на місяць (2 навчальні дні на тиждень).

Решта днів місяця використовується для несення служби в добовому наряді, обслуговування озброєння і військової техніки, проведення регламентних робіт на техніці, паркових і парко-господарчих днів, робіт з відновлення навчальної матеріально-технічної бази, а також, як вихідні і святкові дні.

Тривалість навчального дня (без урахування часу для пересування на заняття і з занять) - 6 годин

Тривалість навчального часу - 50 хвилин

 

Під час проведення польових виходів, стрільб, водіння, а також інших занять, пов'язаних з виходом на полігони, тривалість навчального дня не регламентується.

Тактичні (тактико-спеціальні) навчання проводяться в будь-які дні тижня без обмеження загальної тривалості службового часу.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)