АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кімната для вмивання

Читайте также:
  1. A. Посиленого медичного контролю
  2. C. Дуже сприятливого
  3. CИТУАЦІЙНА ЗАДАЧА ДО БІЛЕТА № 36
  4. D. Набір функціональних приміщень приймального відділення
  5. E. Реєстрації змін вологості повітря. 1 страница
  6. E. Реєстрації змін вологості повітря. 16 страница
  7. E. Реєстрації змін вологості повітря. 18 страница
  8. II. Вимоги до приміщень зберігання вогненебезпечних та вибухонебезпечних засобів.
  9. III. Ask alternative questions to the following sentences
  10. V. Вивчення нового матеріалу.
  11. V. Дайте характеристику кваліфікуючих, особливо кваліфікуючих ознак злочинів, передбачених ст.ст.185-187, 189-191 КК (заповніть таблицю)
  12. V. МАТЕРІАЛИ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

Кімната для вмивання обладнується в окремому приміщенні казарми. Стіни кімнати, як правило, на висоту 160 см обкладаються білою керамічною плиткою. Умивальники обладнуються з розрахунку один кран на 5-7 чоловік та не менше двох ванн для миття ніг на роту.

Фаянсові раковини умивальників установлюються посередині кімнати на металевому каркасі з двох боків, а ванни для миття ніг на висоті 45 см від підлоги.

Вище кранів перед кожною раковиною в рамці на розподільній стіні каркасу монтуються дзеркала розміром 30х40 або 40х60см, а також полиці для туалетного приладдя та вішалки для рушників. На підлогу стеляться гумові килимки (тільки біля ванн для миття ніг).

Душова кімната

В нових типових казармах в окремих приміщеннях обладнується кімната з душем на 2-3 кабіни та передпокій перед нею. У передпокої повинні бути 3-4 табурети, настінна вішалка на 10 гачків та дзеркало на стіні. На підлогу в передпокої та душовій стеляться 2-3 гумових килимки.

Туалет

Приміщення туалету повинно утримуватись у чистоті, своєчасно дезінфікуватися та мати хорошу вентиляцію й освітлення.

Туалет обладнується кабінами з висотою бокових стінок 200 см, в тому числі відстань від підлоги до щита — 20 см. Двері кабін обладнуються засувами, що знаходяться на висоті 40 см від підлоги. Кабіни споруджуються із розрахунку одна на 10-12 чоловік. Кабіни фарбуються масляною фарбою світло-сірого кольору.

На стінах проти кабін обладнуються пісуари із фарфорових унітазів зі зливом. Панель туалету на висоту 160 см обкладається білою керамічною плиткою, або фарбується масляною фарбою. Зовнішні туалети забезпечуються водонепроникними вигрібними ямами, не ближче 100 м від житлових приміщень.

 

 

Приміщення для занять спортом

Обладнується в спеціальному приміщенні або відводиться місце в спальному приміщенні.

При цьому стіни покриваються фарбою номер 31, зверху на ширину 26 см залишається крейдова побілка, знизу на висоту 30 см фарбуються обідок у колір номер 34. Двері фарбуються у білий колір.

На двері кімнати (у спеціально визначеному місці) на висоті 170 см від полу до нижнього зрізу вивішуються таблички з вказівкою номера кімнати та її призначення, а в середині кімнати на одній із стін на висоті 170 см опис майна.

При цьому там повинно знаходитись: шведська стінка; розбірні штанги; гантелі; перекладина; бруси; силові тренажери; килимові мати; дерев’яний поміст для занять з гирями. Із розрахунку одночасного заняття не менш 10% особового складу.

 

Кімната (місце) для чищення зброї

В кімнаті (місці) для чищення зброї повинні бути столи для чищення (із розрахунку на одну третю частину особового складу підрозділу), мастило, матеріали і наочні посібники, плакати:

— щодо складання зброї;

— щодо повного та неповного розбирання;

— витяг з огляду та технічного обслуговування зброї та боєприпасів;

— інструкції з правил та мір безпеки під час поводження зі зброєю та боєприпасами;

— витяг щодо типу мастил та матеріалів для чищення зброї.

 

Кімната підготовки офіцерів до занять

У кімнаті повинні бути:

— стіл письмовий однотумбовий (універсальний) – 3 од.;

— стілець армійський напівжорсткий – 4-6 од.;

— шафа металева – 1 од.;

— шафа канцелярська – 1 од.;

— вішалка настінна на 5 крючків – 1 од.;

— документація командира взводу (курсового офіцера) – 1 комплект.

 

Народознавча світлиця

Народознавча світлиця знаходиться у найбільш затишному, світлому приміщенні, яке здатне розмістити особовий склад підрозділу для проведення виховних заходів.

На зовнішній стороні вхідної двері вивішується табличка, на якій указують номер кімнати та її призначення, всередині кімнати опис майна, який там знаходиться.

В народознавчій світлиці повинні бути:

— столи універсальні військові та стільці армійські згідно з кількістю особового складу підрозділу;

— настільні ігри;

— технічні заходи пропаганди та музичні інструменти;

— підшивки газет;

— наочні посібники;

— бібліотечка з літературою;

— стенди з наочною агітацією, які містять наступну інформацію:

1. Державний герб України.

2. Акт проголошення незалежності України.

3. Військова присяга.

4. Моя Батьківщина.

5. Президент України.

6. Міністр оборони України.

7. Керівний склад Міністерства оборони України.

8. Державна влада України.

9. Новітня зброя – гарант безпеки.

10. Велика Перемога.

11. Місто, в якому ми несемо службу.

12. Де відпочити у звільненні.

13. Військова частина.

14. Наш підрозділ.

15. З життя підрозділу.

16. Державний прапор України.

17. Витяг з закону України “Про Збройні Сили України”.

18. “Збройні Сили України призначені для захисту незалежності,

територіальної цілісності та недоторканості України”.

19. Матеріали з Конституції України.

20. Карта України.

Температура повітря у приміщенні повинна бути не менше ніж +18°С взимку, освітлення 100 люкс.

 

Дезінфекційний куток

У дезінфекційному куточку повинно бути:

1. Настанова з профілактичної дезінфекції в підрозділах.

2. Мірний посуд 0,25; 0,5; 1л (банки вказаної ємкості).

3. Ємкість із щільно закритою кришкою, що пофарбована в темний колір з написом “10 го % — розчин хлорного вапна”.

4. Відро.

5. Ганчірки (250 гр.)

6. Фартух.

7. Окуляри.

8. Рукавиці.

9. Гумові чоботи.

Для проведення профілактичної дезінфекції в підрозділі необхідно:

а) розчином (250 г 10 го % розчину на відро води) намочити ганчірку й протерти тумбочки, спинки ліжок, дверні ручки, ланцюжки бачків, стільці, кришки вмивальників;

б) розчином (500 г 10 го % розчину на відро води) обробити підлогу;

в) розчином (1л 10 го % розчину на відро води) обробити на висоту 1,5 м стінки в кабінках, пісуари та унітази;

г) розчином (2л 10 го % розчину на відро води) обробити підлогу й стіни.

Примітка:

— розчин хлорного вапна повинен зберігатися в захищеному від сонця місці (10% розчин хлорного вапна зберігає свою природність протягом 3-х діб);

— у міру витрат хлорного вапна черговий підрозділу о 9.00 направляє днювального вільної зміни в кабінет № 000 санітарної частини з 3-х літровою ємкістю за розчином хлорного вапна.

 

8.4. Порядок забезпечення речовим майном, норми забезпечення

 

Речове майно військовим частинам відпускається в установленому Міністерством оборони порядку і відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України норм забезпечення військовослужбовців речовим майном у мирний час, а також до затверджених Міністерством оборони норм утримання цього майна на одного військовослужбовця у військових частинах.

Перша видача речового майна особам, яких призвали на військову службу, здійснюється з прибуттям їх до місця служби та зарахуванням до списків частини. Парадно-вихідне обмундирування, ватні куртки та спеціальний одяг видаються після розподілу та прибуття молодого поповнення у підрозділи частини. Наступна видача предметів речового майна відбувається після закінчення строків носіння раніше виданих речей. Призваним на військову службу водночас з новим одягом видається робочий бавовняний кітель та штани; а для виконання господарчих, будівельних робіт, обслуговування озброєння та техніки, крім того, із запасів частини (підрозділу) видаються робоча ватна куртка або фуфайка, головний убір відповідно до сезону та взуття. Солдати та сержанти строкової служби забезпечуються також рушниками для витирання ніг, тапочками для користування у казармі та приліжковими килимками. Рушники для ніг видаються з числа тих, які відслужили строк як натільні, але ще лишились придатними для подальшого використання для ніг.

Військовослужбовцям, які знаходяться на казарменому положенні, видаються постільні речі: подушка, верхня наволочка для подушки, два простирадла, матрац та ковдра. Крім того, видається рушник для обличчя, а для миття у лазні - рушник із тавром "Л".

Інвентарні речі відпускаються роті для видачі їх особовому складу у тимчасове особисте або групове користування. Речі, які видають для групового користування, закріпляються за старшиною роти.

У підрозділі як підмінний фонд постійно повинні утримуватись придатні для носіння бавовняний одяг та взуття (5-7 комплектів з числа предметів, у яких закінчився термін дії). На взуття підмінного фонду ставиться тавро "ПФ" та тавро з визначенням строку видачі у носіння. Отримує зі складу військової частини, видає особовому складу роти та веде облік речового майна старшина роти.

Обмундирування та взуття, які видають для носіння військовослужбовцям, повинні бути чітко підібрані та підігнані за розміром тіла, щодо зросту, повноти. Припасування (підбір) одягу та взуття відбувається на складі частини у момент обміру особового складу, який зроблено у підрозділі (медичній частині). Якщо є потреба, то відбувається припасування обмундирування, яке здійснюється штатним кравцем під керівництвом начальника речової служби.

На предметах одягу (кашкетах, беретах, куртках, мундирах, сорочках верхніх солдатських, галстуках, брюках) взутті та спорядженні, яке видають військовослужбовцям строкової служби, ставиться в підрозділах старшиною роти тавро № 3 з позначенням номера військового квитка військовослужбовця. Це тавро ставиться після закінчення припасування одягу, має прямокутну форму 62х20 мм, цифри записані в один ряд.

Норми забезпечення військовослужбовців речовим майном визначаються кількістю предметів, що видаються на одну особу, та терміни їх носіння (експлуатації).

Таблиця 2.

Норма № 8 забезпечення речовим майном солдатів і сержантів строкової служби ЗСУ

№ з/п Найменування предметів Солдати Прим.
Кількість предметів Термін носіння
         
1. Берет шерстяний   12 міс.  
2. Шапка-вушанка із штучного хутра   12 міс.  
3. Куртка зимова   12 міс.  
4. Куртка і брюки шерстяні 1 компл. 12 міс.  
5. Сорочка 2 шт. 12 міс.  
6. Галстук 1 шт. 12 міс.  
7. Рукавички шерстяні 1 пара 12 міс.  
8. Рукавиці бавовняні теплі 1 пара на зимовий період  
9. Кашкет польовий бавовняний 1 шт. 12 міс.  
  Костюм польовий бавовняний 1 компл. 9 міс.  
  Куртка польова бавовняна утеплена 1 шт. 12 міс.  
  Брюки польові бавовняні утеплені 1 пара 3 роки  
  Шкарпетки бавовняні 12 пар 12 міс.  
  Черевики хромові 1 пара 12 міс.  
  Черевики з високими берцями 1 пара 9 міс.  
  Тапочки казармені 1 пара 12 міс.  
  Майка 1 шт. 12 міс.  
  Труси 1 шт. 12 міс.  
  Білизна натільна 5 компл. 12 міс.  
  Білизна тепла 1 компл. 12 міс.  
         
  Рушник 5 шт. 12 міс.  
  Рушник банний 1 шт. 12 міс.  
  Ремінь поясний 1 шт. 12 міс.  
  Ремінь брючний 1 шт. 12 міс.  
         
         

Норма видачі мила

Видача мила особовому складу проводиться згідно з нормами № 60 наказу МО України від 01.10.1998 № 350.

На помивку о/с в лазні – 100 гр. (солдатського чи господарського 62 %).

На гігієнічні потреби – 200 гр. (туалетне на місяць).

На санітарно-гігієнічні потреби – 100 гр. (господарське):

— кухарям і пекарям;

— підсобним працівникам їдалень;

— фахівцям, які задіяні на роботах із забрудненням.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)