АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Операції за адходженнями доходів до Державного бюджету

Читайте также:
  1. Агент генеральний агентські операції
  2. Активними операціями називаються операції з розміщення банківських ресурсів.
  3. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.
  4. Аналіз доходів та витрат підприємства
  5. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  6. Арифметичні операції
  7. Аудит доходів та фінансових результатів.
  8. Банківські операції на міжнародних ринках.
  9. Безготівкові операції банків
  10. Безспірне списання коштів державного бюджету для відшкодування (компенсації) шкоди, заподіяної фізичним та юридичним особам
  11. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів
  12. Біржові операції

Операції з обробки платежів за надходженнями до Державного бюджету поділяються на такі групи:

· операції за надходженнями до загального фонду Державного бюджету;

· операції за коштами від повернення бюджетних позичок та кредитів, наданих під державні гарантії за рахунок загального фонду Державного бюджету;

· операції за надходженнями до спеціального фонду Державного бюджету;

· операції за платежами, які розподіляються між загальним та спеціальним фондом Державного бюджету;

· операції за платежами до бюджету, які розподіляються між Державним та місцевими бюджетами;

· операції за коштами, тимчасово зарахованими до доходів Державного бюджету, що підлягають розподілу;

· операції за іншими платежами, які тимчасово зараховані до доходів Державного бюджету;

· операції за власними надходженнями бюджетних установ та організацій.

Платежі до бюджету, які відповідно до Закону України "Про Державний бюджет України" на відповідний рік є доходами бюджету, зараховуються безпосередньо на аналітичні рахунки, відкриті в управліннях Державного казначейства за балансовими рахунками відповідно до Плану рахунків бухгалтерського обліку виконання Державного та місцевих бюджетів. •

У Державному казначействі України відкриваються аналогічні рахунки. Залишки коштів за день (з урахуванням повернень та відшкодувань ПДВ) з аналітичних рахунків за доходами, відкритих за балансовими рахунками, в управлінням ДКУ у регламентований час засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних документів перераховуються (списуються) на відповідні рахунки, відкриті за балансовими рахунками в ДКУ (центральний рівень).

На початку наступного операційного дня, не пізніше 9 години ранку, за результатами обробки інформації формуються виписки з аналітичних рахунків, відкритих за балансовими рахунками 3111,3121, 3131, 3311, 3411, 3412, у вигляді електронного реєстру розрахункових документів та паперові копії зазначених відомостей за підписом керівника органу Державного казначейства із відбитком печатки.

До виписок з аналітичних рахунків 3 класу додається реєстр розрахункових документів з повним переліком реквізитів.

На підставі даних про рух коштів на всіх аналітичних рахунках щоденно формуються сальдові та оборотно-сальдові відомості про операції за коштами Державного бюджету.

Дані про надходження до державних цільових фондів в електрон­ному вигляді або у вигляді паперових копій з реєстрами розрахункових документів до них передаються представникам цих фондів.

На підставі даних про рух коштів на аналітичних рахунках, відкритих за балансовими рахунками 3111, 6111, 3121, 6112, 3131, 6113,3 522,6114, щоденно на початку наступного операційного дня, не пізніше 9 години ранку, управління Державного казначейства складають Звіт про виконання Державного бюджету за доходами у розрізі видів надходжень (додаток 6) у цілому по області та передають його (в електронному вигляді) до Державного казначейства України (центральний рівень).

Одночасно обласні управління Державного казначейства формують Звіти про виконання Державного бюджету за доходами в розрізі районних відділень за видами надходжень та передають їх (в електронному вигляді) органам податкової служби на обласному рівні та районним відділенням Державного казначейства для по­дальшої передачі районним податковим інспекціям.

Порядок ведення бухгалтерського обліку про надходження коштів до Державного бюджету України для органів Державного казначейства України та розпорядників бюджетних коштів уста­новлюється окремими нормативними актами Державного казначейства України.

Управління (відділення) Державного казначейства України у процесі ведення бухгалтерського обліку виконання бюджету за доходами повинні забезпечити облік надходжень відповідно до закону України про Державний бюджет України на поточний рік (доходи загального фонду, доходи спеціального фонду, доходи, які розподіляються між загальним та спеціальними фондами, доходи, що розподіляються між Державним та місцевим бюдже­тами, надходження, тимчасово зараховані до доходів Державного бюджету) у розрізі кодів бюджетної класифікації.

Органи Державного казначейства України складають звітність про надходження коштів до Державного бюджету України у гро­шовій та безгрошовій формах на підставі даних бухгалтерського обліку на рахунках класу 6 "Доходи бюджету" Плану рахунків бух­галтерського обліку виконання Державного та місцевих бюджетів. Звіти складаються за формами та порядком, установленими Державним казначейством України.

Звіти про виконання Державного бюджету за доходами обласних управлінь Державного казначейства та Звіт про виконання Державного бюджету за доходами, складений у Державному казначействі України, консолідуються. Консолідований Звіт надається відповідним органам, що здійснюють контроль за нарахуванням та сплатою платежів до бюджету.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)