АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Операції за взаємними розрахунками

Читайте также:
  1. Агент генеральний агентські операції
  2. Активними операціями називаються операції з розміщення банківських ресурсів.
  3. Арифметичні операції
  4. Банківські операції на міжнародних ринках.
  5. Безготівкові операції банків
  6. Біржові операції
  7. Біржові операції з цінними паперами
  8. Валютний кліринг валютні операції
  9. Валютні операції на умовах спот
  10. Вексель як форма міжгосподарських розрахунків. Банківські операції з векселями
  11. Відобразити вказані операції в бухгалтерському обліку.
  12. Відобразити ці операції в бухгалтерському обліку.

Взаємні розрахунки - це розрахунки, які виникають між бюд­жетами у процесі планування та виконання місцевих бюджетів. Взаємні розрахунки в частині міжбюджетних відносин виникають у разі зміни адміністративно-територіального розподілу, чинного законодавства, підпорядкованості бюджетних установ та організацій або в інших випадках, передбачених законодавством. Суму, яку зараховано до взаєморозрахунків, та термін її пога­шення визначає фінансовий орган за результатом щоквартальної звітності, про що повідомляє відповідному фінансовому органу, з яким необхідно провести взаєморозрахунки, та орган Дер­жавного казначейства України у формі довідки. У разі передачі з одного місцевого бюджету планових та фактичних показників бюджетних установ, організацій та заходів до іншого бюджету необхідно внести зміни до бухгалтерського обліку за плановими та фактичними показниками відповідного місцевого бюджету. При цьому зменшується річний обсяг планових та фактичних показників місцевого бюджету, який передає, і, відповідно, збільшується річний обсяг планових та фактичних показників місцевого бюджету, якому передають зазначені показники за відповідними кодами бюджетної класифікації, про що повідомляють органам Державного казначейства України, які здійснюють казначейське обслуговування зазначених місцевих бюджетів за довідками, складеними за формою та у порядку, визначеними нормативно-правовими актами України.

Операції за взаємними розрахунками з Державним бюджетом та між місцевими бюджетами здійснюються тільки у грошовій формі, якщо інше не передбачено чинним законодавством. Рис. 3. Схема зарахування окремих видів доходів у казначейському обслуговуванні місцевих бюджетів Якщо у процесі здійснення взаєморозрахунків між бюджетами має місце порушення терміну проведення зазначених розрахунків та/або такі розрахунки залишились непогашеними до 1 листопада поточного бюджетного року, органи Державного казначейства за­безпечують їх проведення шляхом застосування нормативу що­денних відрахувань коштів від доходів загального фонду відпо­відного місцевого бюджету (з урахуванням міжбюджетних транс­фертів). Норматив відрахувань установлюється органами Держав­ного казначейства, виходячи із суми непогашених взаємних роз­рахунків та планової суми надходжень на цей період до загального фонду місцевого бюджету, згідно з розписом відпо­відного бюджету.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)