АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗАВДАННЯ

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

Однією із форм індивідуальної творчої роботи студентів є написання та захист реферату. Кожний студент протягом семестру згідно із затвердженим графіком і тематикою (додаток А) повинен підготувати і захистити реферат.

Мета написання реферату полягає в тому, щоб навчити студентів пов’язувати теорію із практикою, користуватися літературою, статистичними даними, а також популярно викладати складні питання.

Робота студента над рефератом складається із наступних етапів:

- вибір теми на основі тематики;

- накопичення інформаційного матеріалу;

- підготовка та написання реферату;

- захист реферату.

Студенти представляють реферат у зброшурованому вигляді (папці) на кафедру протягом семестру.

Реферат повинен мати наступну структуру:

- план;

- короткий вступ;

- виклад основного змісту теми;

- висновки;

- список використаної літератури.

План – це логічна основа реферату, від правильного його складання залежить структура, зміст, логічний зв’язок частин реферату.

Розробка плану обраної теми розпочинається з ознайомлення з відповідної літературою, на основі якої студент складає попередній план з двох-трьох питань. Доцільно попередньо складений студентом план реферату узгодити на консультації із викладачем, який веде лабораторні заняття. План не слід занадто деталізувати. В ньому даються основні, центральні питання теми у логічній послідовності.

Маючи попередній план, студент повинен звернутися до бібліографії. Суттєву допомогу в ознайомлені із бібліографією студенту можуть надати бібліотечні каталоги, довідкова література, наукова та періодична література.

Основному тексту в рефераті передує вступ. У ньому необхідно показати значення, актуальність проблеми, яка розглядається в рефераті, обгрунтувати причини вибору теми. Крім того, необхідно відзначити, у працях яких вітчизняних та зарубіжних вчених з гігієни харчування розглядається дана проблема, сформулювати основну мету, яка ставиться в рефераті.

В основній частині роботи велику увагу слід приділити глибокому теоретичному розкриттю як теми в цілому, так і окремих її питань, правильно ув’язати теоретичні положення із практикою, конкретним фактичним та цифровим матеріалом. Виклад матеріалу повинен здійснюватися строго у відповідності із складеним планом.

Виклад основних питань завершується короткими висновками, де узагальнюються найважливіші положення, які були розглянуті в рефераті, причому у такій формі, щоб прочитавши їх можна було одержати уявлення про зміст реферату.

Реферат повинен бути написаний грамотно, без помилок, повторів, скорочень.

Важливе значення має правильне оформлення реферату. На титульному аркуші необхідно вказати назву вищого навчального закладу, факультету, реферату, групу, своє прізвище та ініціали, прізвище наукового керівника. На наступному аркуші наводиться план реферату із наведенням сторінок відповідних розділів.

Наведені у тексті цитати зі спеціальної або нормативної літератури повинні відповідати посиланням на джерела, з яких вони взяті та оформлені таким чином [1, c. 15], де 1 – номер джерела за списком використаної літератури, 15 – номер сторінки. Текст реферату повинен бути набраний на комп’ютері з одного боку аркушу формату А4, шрифт Times New Roman, розмір 14, поля: верхнє та нижнє – 20 мм, ліве – 30 мм, праве – 10 мм. Сторінки повинні бути пронумеровані у правому верхньому куті. Обсяг реферату 15–20 сторінок через 1,5 інтервала.

У кінці реферату наводиться список використаної літератури (10-15 джерел), розташованої в алфавітному порядку за прізвищем автора, з наведенням назви праці (статті), видавництва, року видання та загальної кількості сторінок по кожному літературному джерелу.

Підготовлений реферат захищається на індивідуальному занятті. Аргументом для підготовки до захисту реферату є рецензія наукового керівника, в якій робиться висновок у формі: «Реферат допускається до захисту» або «Реферат не допускається до захисту». Якщо реферат не допускається до захисту, то його необхідно доопрацювати відповідно до зауважень у рецензії. Реферат не допускається до захисту, якщо:

- матеріал списаний з підручника;

- основні питання не розкриті або викладені фрагментарно;

- у тексті є помилки;

- реферат оформлений неправильно.

Підготовка до захисту реферату включає усунення недоліків та помилок вказаних у рецензії та складання короткого резюме реферату (визначення важливих понять, цифр та фактів, формулювання висновків), що буде сприяти закріпленню матеріалу в пам’яті і дозволить під час захисту не заглядати у текст.

Виконання та захист реферату оцінюється за шкалою 1-3 балів. Оцінка «відмінно» (3 бали) ставиться якщо у рефераті містяться елементи наукової творчості, робляться самостійні висновки, дається аргументована критика та самостійний аналіз фактичного матеріалу на основі глибоких знань спеціальної та довідкової літератури та вільного володіння матеріалом з даної теми.

Оцінка «добре» (2 бали) ставиться тоді, якщо у рефераті повністю розкриті питання теми, студент продемонстрував розуміння та вільне володіння матеріалом, але відсутні елементи наукової творчості.

Оцінка «задовільно» (1 бал) ставиться тоді, якщо питання теми розкриті на достатньому рівні, але студент не володіє вільно матеріалом, не розуміє або не може пояснити окремі теоретичні положення даної проблеми.

Додаток А

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)