АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ДЖЕРЕЛО ПОВІДОМЛЕННЯ І ЙОГО СТАТУС

Читайте также:
  1. A. Повідомленням в СЕС
  2. IV. Основания для приобретения статуса волонтера
  3. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку
  4. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  5. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  6. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  7. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  8. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  9. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  10. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  11. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.
  12. IV. Повідомлення теми, мети, завдань уроку.

Успіх або провал ПР-комунікації багато в чому залежить від джерела повідомлення - особи, яка від імені групи або організації робить (запускає) повідомлення. Від того, якою довірою, авторитетом, репутаціей володіє такой людина в очах шірокой громадськості, залежить і сприйняття самого повідомлення. Тому професійні «піармени» враховують целий набір факторів і характеристик при виборі особи, яка буде робити повідомлення.

Крім того, при проведенні ПР-акцій фахівці використовують тезу, которий вони запозичили з соціології масових коммунікацій - принцип двоступеневого потоку інформації, центральною ланкою якого виступають неформальні, тобто безпосередньо не пов'язані з організаціей лідери мненій. Таких лідерів мненій в ПР-теорії часто називають «третьей партіей».

Умовно кажучи, «третя партія» - це будь-які неформальні об'єднання, організації, особи, які безпосередньо не пов'язані з ор-ганізаціей, проводящей ПР-кампанію, але виступають у ролі авто-ритет, до чиїх поглядів завжди прислухаються і враховують в процесі вироблення думки широких кіл громадськості. Метод «третьей партії» дозволяє більш ефективно використовувати соціально-психологічні особливості впливу на громадську думку і широко поширений на практиці.

3. Неконтрольованим і КОНТРОЛЮЮТЬСЯ ЗАСОБИ КОМУНІКАЦІЇ

Засоби комунікації, які застосовуються в ПР-практиці традиційно класифікуються на дві групи: контрольовані та неконтрольовані. Почнемо з останніх.

Неконтрольоване засіб комунікації отримує таку характеристику тому, що ПР-фахівець, посилаючи в таке ЗМІ з-спілкування, втрачає контроль за його дальнейшім розповсюдженням. На-приклад, главний редактор некой газети може без згоди організації надрукувати її пpecc-реліз цілком або не надрукувати зовсім, вважаючи його малозначущим і неактуальним. В етой зв'язку відповідальні за роботу таких засобів комунікації стають для ПР-фахівців одной з цільових груп громадськості, з которой необхідно працювати за певним сценарієм.

У свою чергу, контрольовані засоби комунікації отримують таку назву тому, що поширюють інформацію про організацію за її собственний рахунок. В цьому випадку форма, зміст і поширення інформації повністю знаходяться в руках організації, яка готує відповідне повідомлення.

Нижче приведе перелік неконтрольованих та контрольованих засобів комунікації, значимих для практики связей з громадськістю.

Неконтрольовані засоби: прес-релізи, статті, нариси, фотоматеріали, прес-конференції, матеріали для преси, оголошення, інтерв'ю, особисті виступи в ЗМІ, записи новостей, спеціальной програми на ТБ і радіо, репортажі, листи до редакції, спростування і ін

 

Контрольовані засоби:

- Засоби друкованої комунікації: власні друковані органи, брошури, інформаційні матеріали, довідники, посібники, книги, листи, дошки об'явленій, плакати, листівки, річні звіти, пам'ятні знаки, виставки, експозиції, інструкції та розпорядження, прайс-листи, ящики для скарг і предложеній, добірки законодавчих актів та ін;

- Засоби аудіовізуальной комунікації: фільми про роботу організації, слайдовие матеріали, кінострічки, стендові презентації, телефонні довідники, відеокасети, усні виступи з використанням відеоматеріалів, спеціально обладнані автофургони та ін.;

- Засоби міжособистісного спілкування: офіційні зустрічі, лекції, семінари, «круглі столи», наради службовців, виробничі наради, навчальні тренінги, лічний інструктаж, персональні звіти та ін.;

- ПР-рекламування: оголошення, звернення до громадськості, заяви про місію, реклама поштою, афіші, логотипи, корпоративна символіка, транспортна реклама, реклама за допомогою спеціальних ізделій (сувенірів, авторучок, блокнотів, пакетів і т. д.) та ін.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)