АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Акції та спеціальні події

Читайте также:
  1. E. Швидкість зорової та слухової реакції
  2. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  3. А.10 Спеціальні машини і устаткування для транспортного будівництва
  4. Акції та їх характеристика
  5. АУТОіМУННі реакції / ХВОРОБИ
  6. Б.9 Спеціальні машини і устаткування для трубопровідного будівництва
  7. Вивчення реакції комплексоутворення з органічним лігандом
  8. Визначення ринкової вартості акції
  9. Воєнно-політичні події 1649—1653 pp. Національно-визвольні війни
  10. Геліометеотропні реакції та їх механізми.
  11. Дій щодо ліквідації надзвичайної події пов'язаної з масовим отруєнням дітей в дошкільних дитячих закладах м.Нетішин Хмельницької області.

Система паблик рілейпшз використовує різні прийоми і методи для формування доброзичливого ставлення до організації. Серед них одним з основних є метод створення спеціальних собитій. Його суть полягає в тому, що в ПР-програми закладається створення подій, щоб ініціювати новини, особливо в тих випадках, коли повсякденна діяльність організації не створює достатньої кількості інформації.

«Щоб вдаліше подати імідж клієнта в очах громадськості, ця подія має бути суттєвим, як правило, серйозним і організованим в інтересах громадськості. Наівисшей ефективності досягають тоді, коли подія приваблює велику кількість людей і передбачає присутність хоча б одной іменитості»- пише Дж. Гендрікс.

Амеріканскій історик і соціолог Даніель Бурстін, аналізуючи розвиток соціальних коммунікацій в умовах бурхливого прогресу в технологіях засобів массовой комунікації, зазначав, що важнейшей характерістікой новой інформаціонной середовища став феномен, которий він назвав «псевдоподій». Він підкреслює, що якщо в Х1Х та початку XX століття вистачало спонтанних собитій, які відбувалися самі собой, а ЗМІ їх просто фіксували, то сейчас ці спонтанні події явно не задовольняють попит, возросшій на інформацію. Тому аксіомой стає твердження: якщо новостей не вистачає, їх потрібно створювати. Так виникають організовані «псевдоподії». Бурстін виділив три основні характеристики цього культурно-інформаційного феномена XX століття: 1 псевдоподій не є случайним, воно планується, влаштовується або ініціюється. 2 псевдоподій влаштовується заздалегідь заради того, щоб про нього повідомили або знову повторили. Оскільки його успіх вимірюється саме цим, то вже в сам план його організації закладається здатність такої події бути новиною з метою його відтворення в ЗМІ.

3 Зв'язок псевдоподії з реальністю носить двусмисленний ха-рактеру за рахунок чого і забезпечується інтерес до нього з боку медіа структур. Питання «Що воно означає?» Набуває в даному випадку новий вимір. Якщо в разі катастрофи інтерес визначається тим, що трапилися, то в разі псевдоподії-інтерв'ю інтерес до нього визначається тим, действітельно воно мало місце і чим воно могло бути мотивовано?

Далі Бурстін призводить і характеризує целий ряд переваг псевдособитій над спонтанними подіями.

Большій драматизм, которий планується так, щоб містити елементи несподіванки для глядача або слухача.

Псевдоподії швидше поширюються і живо запам'ятовуються. Їх можна повторити, тим самим підсиливши про них враження. Псевдоподії - це свого роду реклама, яка вимагає інвестування з боку зацікавлених осіб. Їх реалізація орієнтується на те, щоб повернути вкладені кошти.

Псевдоподії володіють большей убеждающей сілой, оскільки з самого початку плануються з метою переконання і зрозумілості.

Псевдоподії орієнтовані на доступність, про них більше го-ворят.

Поінформованість про псевдоподії перетворюється на показник осведомлённості публіки. Псевдоподії стають темами загальних розмов.

Псевдоподії в геометріческой прогресії плодять інші псевдоподії.

Стосовно до ПР-діяльності ідеї Бурстін підкреслюють головне: комунікативна кампанія організації повинна мати ресурси і реальні можливості для ініціювання та планування спеціальних собитій, які мають основной метою конструювання позитивного образу данной організації.

До широко використовуваним у практиці связей з громадськістю акціях (спеціальним подіям) можна віднести: - спеціальні дні, вечори, тижні, місячники; - торговельні шоу, експозиції, виставки, ярмарки, фестивалі; - зустрічі, семінари, «круглі столи», симпозіуми, з'їзди, конференції, конгреси; - річниці, ювілеї, спеціальні та знаменні дати; спеціальні нагороди, привітання, проводи на пенсію тощо; - дні відкритих дверей, екскурсії по підприємству, зустрічі з ветеранами; - мітинги, тематичні вечори, колективні обіди, банкети, фуршети, змагальні вікторини; - паради, конкурси краси, спонсорські заходи (наприклад, іменні стипендії), прийоми, презентації; - концерти та театральні турне; - пікніки, виїзди на природу; - церемонії закладки нових зданій, демонстрація продуктів компанії або організацій; - зустрічі і проводи заслужених людей; - вибори руководітелей і офіційних осіб; - звіти про решеній проблем; - оголошення результатів опитувань громадської думки; - проголошення нового політичного курсу; - випускні шкільні вечори; - дискотеки, бали і т.п.; - кінофестивалі, покази мод, виставки, спортивно-оздоровчі заходи; - участь організації в громадських заходах; - національні та державні свята; - спеціальні освітні програми, спеціальні програми для політичних лідерів і т. п.. Спеціальні події дуже корисні з точки зору забезпечення заслуженной преси, являющейся основним ресурсом формування позитивних представленій про організацію з боку шірокой внешней аудиторії.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)