АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. I. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ
  2. II Завдання додому
  3. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  4. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  5. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  6. II. Практичне завдання.
  7. II. Практичне завдання.
  8. II. Тестові завдання
  9. IV рівень (одне завдання 4 бали)
  10. IІ Завдання додому
  11. IІ Завдання додому
  12. IІ Завдання додому

У 053 МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Н 561 ЗАПОРІЗЬКА ДЕРЖАВНА ІНЖЕНЕРНА АКАДЕМІЯ

Н.В. Нестеренко

 

РИЗИК - МЕНЕДЖМЕНТ

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

До практичних занять та контрольних робот

Для студентів спеціальності 7.050104 «Фінанси»

 

 

Рекомендоване до видання

на засіданні кафедри фінансів

Протокол № 5 від 25.01.2006 р.

 

 

ЗАПОРІЖЖЯ, 2006

 


Методичні рекомендації до практичних занять та контрольних робот з дисципліни “Ризик - менеджмент" для студентів спеціальності 7.050104 «Фінанси»/Нестеренко Н.В. - Запоріжжя, ЗДІА, 2006. – 46 с.

 

Уміщено інформацію про порядок проведення практичних занять, зміст тем, методичні рекомендації до розв’язання завдань, завдання до практичних занять та контрольних робот.

 

 

Доц. Нестеренко Н.В.

 

Відповідальний за випуск зав. каф. фінансів

д.е.н., проф. Салига С.Я.

 


ЗМІСТ

  Вступ  
  Мета і завдання дисципліни  
  Тематичний план  
  Загальні методичні рекомендації щодо вивчення дисципліни  
  Тематичний зміст курсу  
  Вказівки до виконання контрольної роботи  
  Теми контрольних робіт  
  Контрольні питання  
  Рекомендована література  

ВСТУП

Ризик є одним з невід’ємних атрибутів підприємництва. Його вплив на розвиток та результати господарської діяльності суб’єктів підприємництва є особливо відчутним за умов високої нестабільності ринкової кон’юнктури, що, на жаль, є характерною особливістю сучасної національної економіки України. Висока цінова нестабільність, нецивілізована конкуренція, величезні обсяги прихованих підприємницьких прибутків, збитки та втрати активів значної частини суб’єктів легального сектора економіки значною мірою стримують розвиток підприємництва. Водночас, більшість з проблем, спричинених нестабільністю умов функціонування підприємств, можна вирішити шляхом застосування відомих та поширених у світовій економічній практиці механізмів управління ризиками. Тому вивчення сучасних концепцій та методів ризик-менеджменту є одним з необхідних напрямів підготовки кваліфікованих управлінців різного професійного спрямування.

 


МЕТА І ЗАВДАННЯ ДИСЦИПЛІНИ

 

 

Метою викладання курсу “Ризик - менеджмент” є дослідження суті та значення ризику, вивчення ефективних методів його оцінки, аналізу та регулювання, а також засвоєння ефективних моделей прийняття управлінських рішень з урахуванням ризику.

Для досягнення вказаної мети в процесі викладання курсу вирішуються такі основні завдання:

Ø вивчення сутності ризику;

Ø вивчення ознак класифікації ризиків та виявлення тих видів ризику, які найбільше впливають на результати підприємницької діяльності;

Ø засвоєння основних методів оцінювання та аналізу економічного ризику;

Ø вивчення найпоширеніших механізмів та інструментів регулювання ризиків;

Ø напрацювання навичок прийняття ризикових управлінських рішень.

Основні вміння набуваються студентами при вивченні навчальної літератури, на практичних заняттях, а також під час виконання індивідуальних завдань, варіанти яких узгоджуються з викладачем.

В результаті вивчення курсу студенти повинні вміти застосовувати набуті знання у практичній діяльності: вірно оцінювати наявну ринкову ситуацію і у відповідності з нею обирати необхідну методику вимірювання та аналізу рівня ризику. У випадку неприйнятності існуючого рівня ризику студент повинен вміти розробити заходи щодо оптимізації рівня ризику, запропонувати різноманітні варіанти дій у ризиковій ситуації, використовуючи відомі критерії прийняття ризикових рішень.

 


ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)