АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Органи управління біржею. Учасники біржової торгівлі

Читайте также:
  1. A. Характеристика нагрузки на организм при работе, которая требует мышечных усилий и энергетического обеспечения
  2. B) подготовка, системно построенная с помощью методов-упражнений, представляющая по сути педагогический организованный процесс управления развитием спортсмена
  3. C. применение антисептика – вещества, устраняющего микроорганизмы, попавшие в рану.
  4. D. процессы самоорганизации, информационные процессы и процессы управления в живых системах
  5. D. Физиологическое состояние организма, которое обусловлено характером питания
  6. I. ОРГАНИЗАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ
  7. I. Организационное начало.
  8. I. Организационный момент
  9. I. Организационный момент.
  10. I. Организация выполнения выпускной квалификационной работы
  11. I.1.3. Организационно-методический раздел
  12. I.4.1. Небанковские кредитные организации (НКО)

Біржа створюється шляхом укладення засновниками відповідної угоди.

Засновники біржі – це, як правило, члени ініціативної групи, що є організаторами створення. Засновники біржі формують з власних внесків статутний фонд, призначений для придбання основних фондів, формування оборотних засобів та резервного фонду, достатнього для страхування ризиків.

Членами біржі є засновники, а також прийняті до її складу згідно зі Статутом біржі вітчизняні та іноземні юридичні й фізичні особи, які зацікавлені у придбанні, реалізації та обміні профільних для біржі активів на постійні й основі. У разі прийняття нового члена біржі на місце, що звільнилося, або як виняток, на додатково створене місце, він має права і обов’язки засновника. Членство на біржі визначається паями, які забезпечують право на участь у біржовій діяльності та управлінні біржею, а також на першочергове користування її послугами.

Вступний внесок члена біржі має дорівнювати вартості “біржового місця”, що визначається виходячи з попиту та пропозиції.

Управління біржею здійснюють 3 органи, які мають різний рівень компетенції:

Загальні збори членів біржі;

Біржовий комітет;

Виконавча дирекція.

Загальні збори членів біржі, як вищий орган управління та законодавчий орган внутрішньобіржової діяльності виконує такі функції:

- здійснюють загальне керівництво біржею та біржовою торгівлею;

- затверджують і вносять зміни та доповнення до Статуту біржі;

- обирають і відкликають голову Біржового комітету, яленів Ревізійної комісії, членів Біржового арбітражу;

- обирають Біржовий комітет;

- призначають і звільнять виконавчого директора;

- розглядають і затверджують правила біржових торгів, регламенти, положення та інші рішення, обов’язкові для виконання суб’єктами біржових правовідносин;

- затверджують організаційну структуру біржі, річний звіт голови Біржового комітету про результати фінансово-господарської діяльності біржі;

- створюють, реорганізують і ліквідують філії та представництва, затверджують їх статутні документи;

- затверджують рішення голови Біржового комітету та Біржового арбітражу про виключення з членів біржі;

- встановлюють розмір плати за брокерське місце, інші внески та порядок їх сплати;

- приймають рішення про припинення діяльності біржі, призначають ліквідаційну комісію, затверджують ліквідаційний баланс;

- затверджують кошторис на утримання біржового комітету та персоналу біржі.

Постійно діючим органом управління в період між Загальними зборами членів біржі є Біржовий комітет (Рада біржі), який формується з членів біржі і обирається Загальними зборами. Компетенція та повноваження Біржового комітету визначається Статутом біржі.

На Біржовий комітет покладено такі функції:

- внесення поправок до Правил біржової торгівлі; встановлення розмірів внесків, грошових виплат і комісійних зборів;

- заслуховування та оцінка звітів;

- підготовка рішень про прийом у члени або виключення з членів;

- визначення і встановлення розміру оплати для постійних і разових відвідувачів; встановлення кошторису витрат для виконавчої дирекції.

Для управління біржею, здійснення біржової діяльності та виконання рішень Загальних зборів та Біржового комітету створюють Виконавчу дирекцію біржі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)