АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Біржовий бюлетень та його значення для біржової торгівлі

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. IV. Основні поняття і визначення,
  6. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  7. А) Визначення термінології
  8. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів
  9. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  10. Аналіз поточної біржової кон'юнктури
  11. Аналітичні прцедури для визначення основних тенденцій стану та руху об’єкту дослідження.
  12. АНКЕТА ВИЗНАЧЕННЯ ЗДАТНОСТІ ПОДАЛЬШОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВА

Кожна фондова біржа публікує в засобах інформації таблицю курсів цінних паперів – офіційний бюлетень, де зазначаються відомості про вид і кількість цінних паперів, які котируються.

Біржові котирування відображаються на біржовому табло та в Біржовому бюлетені. Н вітчизняних біржах бюлетень видається інформаційним бюро бірж біржовим посередникам (брокерам) за 30 хвилин до початку біржових торгів. Брокери надають бюлетень своїм клієнтам за додаткову плату, яка встановлюється за домовленістю за 1 біржовий аркуш.

За 24 години до початку торгів біржовий бюлетень вивішують у будинку біржі для ознайомлення.

Бюлетень, як правило, включає 2 частини:

По-перше, стовпчики, де містяться стандартні дані по всіх цінних паперах, що котируються на даній біржі;

По-друге, додаток, де за допомогою спеціальних позначень наведені індивідуальні характеристики котируваних фондових цінностей.

Вітчизняний Біржовий бюлетень містить такі позиції:

  порядковий номер
  номер брокерської контори, яка виставила цінні папери
  назва цінного паперу (товару)
  одиниця вимірювання кількості цінних паперів (товару)
  розмір мінімальної партії товару (пакета цінних паперів)
  валюта, в якій оплачується товар (цінні папери)
  ціна за одиницю фондової цінності
  термін поставки товару (цінного паперу)
  умови оплати фондової цінності
  номер біржового товару, за яким його виставлено

Структура Біржового бюлетеня може відображатися за допомогою біржового табло.

 

Біржові накази

Сучасний інвестор має можливість давати найрізноманітніші доручення своєму брокеру щодо укладення угод з цінними паперами, що котируються на біржі. Заявки подаються напередодні або в процесі біржового торгу. Наказ, оформлений у формі заявки, - це конкретна інструкція клієнта через брокера, що надходить до місця торгівлі.

Заявку-замовлення може оформити будь-яка фізична або юридична особа-клієнт, яка уклала договір з брокером про те, щоб передати таке замовлення на біржу.

За часом дії заявки класифікуються на такі накази:

- наказ, який чинний протягом 1 дня;

- відкритий наказ – чинний до моменту виконання наказу або закінчення терміну;

- наказ, який чинний на момент відкриття або закриття біржі.

Заявки, що підлягають виконанню протягом дня, а також усі накази, у яких термін, що зазначений, у світовій практиці вважаються денними. На відміну від них, відкриті заявки залишаються чинними доти, доки вони не виконані або не скасовані.

Накази класифікуються за типом:

- ринковий наказ;

- наказ обмежений умовами (лімітний);

- “стоп-замовлення” (буферний).

Якщо клієнт хоче купити цінні папери для інвестицій, тобто збільшити капітал протягом тривалого періоду, а поточна ціна не є істотним чинником, то заявка містить ринковий наказ.

Клієнт, який має короткострокову мету і бажає одержати прибуток від перепродажу цінних паперів, встановлює ціновий ліміт, тобто ціну, за якою повинна відбутися угода, якщо брокер не зможе одержати кращу. У цьому випадку він пропонує брокеру купити цінні папери з фіксованим курсом або нижчим, або продати цінні папери за фіксованим курсом або вищим. Навряд чи такі замовлення будуть здійснюватись відразу ж після прибуття на біржу, тому їх заносять у книгу “ліміт замовлень”.

Наказ, що містить “стоп-замовлення”, дає можливість зупинити торгівлю цінними паперами клієнта, як тільки їхня ціна виходить за визначений інтервал.

Заявки можуть містити різні застереження, а саме:

1) про право брокера діяти на свій розсуд. Таке застережен­ня дає змогу брокеру самому встановлювати спе­цифікацію заявки – повністю всі її параметри або тільки термін та ціну виконання. Частіше зустрічається в лімітних наказах, рідше – в ринкових;

2) „виконати або відмінити” означає, що заявку треба вико­нати негайно в повному обсязі або відмінити;

3) „виконати негайно або відмінити” відрізняється від попе­реднього тим, що заявка може бути виконана частково, а невиконана частина анульована;

4) „тільки в повному обсязі”, як правило, включається в за­явку при здійсненні операції з великою партією цінних паперів. На відміну від двох попередніх випадків тут не передбачається негайне її виконання;

5) „в момент відкриття або закриття” передбачає, що заявка має бути виконана в числі перших, відразу після відкрит­тя біржі або в числі останніх перед закриттям;

6) „ціну не підвищувати і не знижувати” означає, що ціна, зазначена в наказі, не може коригуватись у разі подрібнення акцій чи в інших непередбачених випадках.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)