АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Національна асоціація дилерів з цінних паперів (NASDAQ) у США як регулятор торгівлі на позабіржовому ринку

Читайте также:
  1. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  2. А) зменшенням обсягу ділових паперів
  3. Ала - основные пути метаболизма, регуляторная роль.
  4. Аналіз туристичного ринку та прогнозування його розвитку
  5. Аналіз факторів макросередовища на ринку пива України
  6. Асоціація господарська аукціон
  7. Банки — основні учасники ринку капіталів
  8. Банківські гарантії в міжнародній торгівлі
  9. Біржі як елемент інфраструктури ринку. Класифікація бірж.
  10. Біржова торгівля як основа біржової діяльності. Історія еволюції біржової торгівлі. Поняття організованого ринку. Риси та класифікація організованих ринків.
  11. Біржовий бюлетень та його значення для біржової торгівлі
  12. Брокерська діяльність на фондовому ринку

Позабіржовий ринок сприяє розвитку послуг інвестиційного консультування та управління портфелями цінних паперів, що наближає фондовий ринок до дрібного інвестора та його інтересів, забезпечуючи його динамічне зростання.

Під позабіржовим ринком розуміють ринкові відносини, що складаються на вторинному ринку цінних паперів “поза” або “поряд” з торгівлею на фондових біржах, іншими словами ту частину вторинного ринку, яка не охоплюється поняттям “біржовий ринок”. На позабіржовому ринку утворюються торговельно-інформаційні системи.

Торговельно-інформаційна система (ТІС) створює організаційні умови для укладення договорів з цінними паперами із застосуванням електронної котирувальної системи шляхом котирування цінних паперів на основі даних про попит та пропозицію, отриманих від своїх членів.

Організація торгівлі у ТІС здійснюється відповідно до правил ТІС, які затверджуються виключно вищим органом ТІС та погоджуються з ДКЦПФР.

ТІС створюється не менше, ніж 20 торговцями цінними паперами, які мають ліцензію на право здійснення професійної діяльності на фондовому ринку. Статутний капітал формується у мінімальному розмірі 50 тис. євро.

Позабіржовий ринок займає значне місце на ринку цінних паперів США. Основою цього ринку є Автоматизована система котирування Національної асоціації дилерів з цінних паперів NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotations), створена Національною асоціацією дилерів у 1971 p. як система для котиру­вання акцій. З метою централізації фондового ринку США в 1978 р. була створена Об'єднана система котируванння та Міжринкова тор­гова система, що пов'язала учасників восьми найбільших бірж США та окремих дилерів позабіржового ринку.

Учасниками системи NASDAQ є брокери та дилери фондового рин­ку. Дилери є користувачами третього рівня системи, які зі своїх тер­міналів вводять ціни купівлі-продажу на групи акцій, з якими вони проводять операції. Більшість брокерських фірм знаходяться на дру­гому рівні системи. Вони знайомляться із запропонованими цінами та обсягами угод і вибирають ту пропозицію, яка їх задовольняє. Користувачами першого рівня є окремі брокери, що ведуть рахунки своїх клієнтів. При купівлі-продажу через брокерів системи інвес­тори втрачають до 5% від котирувальної ціни, а також сплачують брокерам комісійні.

Для того щоб акції корпорації котирувались у NASDAQ, потрібно, щоб хоча б два дилери проводили операції з цими акціями. Причо­му кількість акцій, що обертаються на ринку, не повинна бути мен­ше визначеного ліміту.

У рамках системи NASDAQ, яку називають ще другим ринком, на сьогодні котирується більше акцій американських та іноземних компаній, ніж на всіх американських біржах, взятих разом. Учасни­ками системи є близько 400 фірм.

В Україні організований позабіржовий ринок представляють 2 ТІС:

1. „Перша фондова торговельна система” – „Технічний центр „ПФТС”, на яку припадає 95,97% усіх укладених на організованому ринку угод;

2. „Південноукраїнська торговельно-інформаційна система” – „Південь-Сервер” (ПТІС) – 0,02%, відповідно.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)