АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стратегічне бачення в управлінні підприємством

Читайте также:
  1. Безоплатне отримання об'єктів основних засобів шляхом виділення з бюджету або передача іншим підприємством – на схемі
  2. В) надання вироблюваній підприємством продукції специфічних особливостей, відмінних від особливостей товарів конкурентів
  3. Власне бачення конфліктної взаємодії.
  4. Г) побудові моделей економ.явищ та процесів з метою вибору оптим. варіанту управління підприємством.
  5. Графік виконання робіт із вдосконалення організаційної структури управління поліграфічним підприємством
  6. Документ, його роль та місце в державному управлінні та місцевому самоврядуванні
  7. Економічна сутність собівартості продукції ( робіт, послуг ), її роль і значення в управлінні виробничими процесами.
  8. З ДИСЦИПЛІНИ «СТРАТЕГІЧНЕ УПРАВЛІННЯ»
  9. Загальне ознайомлення з підприємством.
  10. Зразок екзаменаційного білету з дисципліни «Організація управління промисловим підприємством»
  11. Математичні методи моделювання процесів в управлінні
  12. Методика та організація бухгалтерського обліку, контролю та аналізу в управлінні діяльністю банків

Тема 2. Місія та цілі підприємства

(4 год.)

Мета: ознайомити студентів з методикою побудови «дерева цілей», визначення пріоритетів цілей та основними етапами процесу планування.

1. Стратегічне бачення в управлінні підприємством

2. Місія підприємства

3. Цілі підприємства, їх види та особливості

4. Механізм формування цілей підприємства

5. Ієрархія цілей

6. Зв’язки і узгодженість цілей

Література: [5], [13], [23], [24].

 

Стратегічне бачення в управлінні підприємством

 

Погляд у майбутнє, бачення стратегічного контексту діяльності підприємства є важливою якістю сучасного менеджменту, що дає змогу добре орієнтуватися у просторі можливостей свого бізнесу, утримувати конкурентоспроможні позиції в галузі, ринковому сегменті.

Стратегічне (перспективне) бачення суттєво відрізняється від звичайного (буденного, побутового ). Звичайне бачення полягає у здатності сприймати об’єкти, процеси реальної дійсності такими, якими вони є насправді. Продуктом його є те, що постає перед людським зором і, певною мірою, в уяві. У підприємництві, бізнесі бачення є своєрідним філософським джерелом, завдяки потенціалу якого обґрунтовують доцільність існування фірми, шукають координати для окреслення її перспектив. Його продуктом є ідеальна картина майбутнього, тобто становище, якого можна досягти за найсприятливіших умов.

Завдяки йому визначають рівень досягнень у процесі стратегічного планування. Та й для обрання напряму діяльності необхідний перед усім уявний образ можливого і бажаного майбутнього становища організації, тобто бачення.

Стратегічне бачення в управлінні підприємством – перспективний погляд на напрям розвитку діяльності підприємства, базова концепція того, що воно намагається зробити, чого прагне досягти.

Стратегічне бачення підприємства пов’язане з окресленням напрямів, за якими воно розвиватиметься, а також місця на ринку, яке займе товар чи послуга фірми. Воно ґрунтується на уявленнях керівників, менеджерів про довгостроковий розвиток компанії, про способи, джерела, ресурси досягнення нею довгострокових конкурентних переваг. Стратегічне бачення визначає маршрут руху компанії в успішне майбутнє. Від нього залежить вибір технологій, орієнтація на цільові аудиторії, географічні та товарні ринки. На його основі вимальовуються перспективні можливості, майбутній образ фірми.

Основне питання щодо стратегії компанії, яке ставить перед собою її керівництво, формулюється приблизно так: «Якою ми бачимо свою компанію в майбутньому, що і для чого збираємося робити?». Щоб чітко і обґрунтовано відповіти на це питання, необхідно чітко уявляти собі характер діяльності компанії на певний час і в майбутньому, продумати можливі її потреби на 5 і більше років вперед. Належно обґрунтована відповідь щодо майбутнього фірми є передумовою визначення курсу її діяльності.

Погляд у майбутнє, бачення стратегічного контексту діяльності підприємства є важливою якістю сучасного менеджменту, що дає змогу добре орієнтуватися у просторі можливостей свого бізнесу, утримувати конкурентоспроможні позиції в галузі, ринковому сегменті.
Школа підприємництва (представники – Й. Шумпетер і А. Коул), як домінуюча з десяти шкіл стратегічного менеджменту, розглядає стратегічний процес крізь призму дій однієї людини, але, крім того, підкреслює значення властивих тільки їй станів і процесів – інтуїції, розсудливості, мудрості, досвіду, проникливості. Виходячи з розробок цієї школи, стратегія це не детально розписаний план, а перспектива, вибір напрямку при цьому майже інтуїтивний. Таке уявлення про майбутнє фірми називають баченням [1, с.157].

«Бачення – мислене уявлення стратегії, породжене чи відображене у свідомості керівника» за працею Г. Мінцберга і Б. Альстренда «Школы стратегии» [2]. А. Файоль пише: «Керувати – це передбачати, а передбачати – це вже майже діяти». Отже, в інтересах ефективного управління необхідно передбачати майбутнє. Однак цього неможливо досягнути без наявності стратегічного бачення у його керівників.
Стратегічне бачення в управлінні підприємством – перспективний погляд на напрям розвитку діяльності підприємства (фірми, компанії), базова концепція того, що воно намагається зробити, чого прагне досягти.

Формується воно на основі поглядів менеджерів на поточний стан підприємства і його перспективу. Стратегічне бачення є своєрідною мисленою подорожжю від відомого до невідомого, створення майбутнього шляхом синтезування відомих фактів, мрій, можливостей. Стратегічне бачення підприємства пов’язане з окресленням напрямів, за якими воно розвиватиметься, а також місця на ринку, яке займе товар чи послуга фірми. Воно ґрунтується на уявленнях керівників, менеджерів про довгостроковий розвиток компанії, про способи, джерела, ресурси досягнення нею довгострокових конкурентних переваг.


Практика багатьох закордонних фірм показує, що бачення може ніколи і не стати реальністю, але його можна переглянути на будь-якому етапі реалізації стратегії, уточнюючи при цьому уявлення про напрямок розвитку організації. Крім того, бачення виступає як обов’язкова умова ефективного лідерства. Менеджер не може бути ефективним лідером без ясного уявлення про свій бізнес. Діяльність лідера, що постійно спрямована на перебудову організації, неможлива без формулювання бачення майбутнього організації. Сам же процес формулювання бачення пов’язаний з розробкою нових принципів діяльності лідера в майбутньому з використанням інших стандартів, поглядів і дій. До відмітних рис лідера варто віднести його вміння надихнути працівників організації на реалізацію стратегічних цілей і переконати їх у можливості такої реалізації [1, с.161-162].

Бачення є також хорошим засобом мотивації працівників організації, тому що воно формулюється на основі інтуїції та логічного аналізу і приводить в дію уяву. Психологи стверджують, що працівники пишаються своєю організацією, що поставила перед собою значну мету і прагне досягти її. Приклади бачення деяких українських та зарубіжних фірм наведено в таблиці 2.1.


 

 

Таблиця 2.1
Приклади бачення окремих підприємств

 


Отже, стратегічне бачення є важливою передумовою успішного бізнесу. Адже вироблення уявлення про майбутню діяльність, вироблення чітких її орієнтирів забезпечує оптимальний розподіл ресурсів задля досягнення очікуваних результатів у майбутньому. Підприємства, організації, чиє керівництво не володіє стратегічним мисленням, ніколи не стануть лідерами галузі і рано чи пізно опиняться перед проблемами в боротьбі за ринок і споживача. Адже «не буває попутного вітру у корабля, команда якого не знає, куди пливе».

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)