АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МАКСИМАЛЬНО 1000 БАЛІВ

Читайте также:
  1. II. Реферування статей – до 10 балів.
  2. II. Реферування статей – до 10 балів.
  3. II. Реферування статей – до 10 балів.
  4. VI. Підготовка процесуальних документів до практичного заняття – до 5 балів за кожний документ
  5. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  6. В) забезпечення максимального моменту на ведучих колесах.
  7. Великі програми повинні розроблятися так щоб їх супровід був максимально зручним.
  8. Визначення найкращого результату діяльності шляхом обчислення максимальної суми балів характеризує метод
  9. Визначте економічні чинники, функціональні та структурні ознаки гнучкості підприємства (5 балів).
  10. Визначте неформальні групи (колективи) підприємства, ефективність взаємодії формальних і неформальних груп та розробіть заходи щодо її підвищення (5 балів).
  11. Виправте помилки. 5 балів
  12. Відмінно – від 70 до 60 балів

 

 


Рис. 8.5. Модель досконалості EFQM

Відповідно до моделі досконалості Європейського фонду управління якістю (рис.8.5), приміром, у Європі існують такі рівні визнання досконалості:

1. “Європейська нагорода з якості ”, яка розрахована на найдосконаліші організації Європи.

2. “Визнання досконалості в Європі ” – розраховане на підприємства, що досягли рівня досконалості провідних організацій Європи. Як правило, характерним для цій підприємств є: використання самооцінки за Моделлю досконалості EFQM для удосконалення; наявність загальнофірмової програми з удосконалення, її перегляд і розвиток; вимірювання й аналіз показників, що характеризують усі сторони діяльності підприємства, включаючи задоволеність споживачів і персоналу; позитивні результати порівняння власної діяльності з кращими зовнішніми організаціями; розгалужена система розвитку та залучення персоналу; розгалужена система партнерських стосунків зі споживачами і постачальниками; регулярний перегляд основних підходів, що застосовуються для вдосконалення своєї діяльності.

3. Прагнення до досконалості в Європі ” – розраховане на підприємства, які знаходяться на початку шляху до досконалості з метою допомогти їм зрозуміти свій поточний рівень організації управління і визначити та реалізувати пріоритети для вдосконалення. Цей рівень передбачає освоєння практичних підходів, завдяки яким можна покращити свій досвід і знання Моделі досконалості EFQM та концепцій Загального управлінням якістю (TQM). Основні вимоги до підприємства: провести самооцінку за Моделлю досконалості EFQM, і на базі самооцінки розробити не менше трьох проектів з удосконалення та реалізувати не менше двох з них. Вивчення діяльності підприємств та підтвердження їх прагнення до досконалості може бути здійснено із залученням експертів EFQM, або національної партнерської організації.

Більш ніж 70 країн світу використовують моделі досконалості для визначення кращих підприємств – зразків для наслідування. У державах Західної Європи, США і Японії практикується присудження кращим фірмам престижних національних нагород з якості. Як було вищезгадано, серед існуючих у багатьох країнах премій найбільш престижними є: премія на честь відомого американського спеціаліста в галузі якості Едварда Демінга в Японії, що заснована в 1951 р. (з 1987 р. було запроваджено спеціальний приз цієї премії для зарубіжних компаній); Національна премія з якості імені Малькольма Болдриджа в США, яка вперше була присуджена у 1987 р., та ін. Наприклад, у США у Всесвітній день якості премію з якості шести кращим фірмам вручає Президент країни, у Великобританії – Прем’єр-міністр, в Данії – Король та ін. (див. табл. 4.6).

Першим прикладом міжнародної премії з якості стала щорічна “ Європейська нагорода з якості ”, яку було запроваджено у 1991 р. Європейською організацією з якості (EOQ, 1956, Гельсінкі) спільно із Європейським Фондом управління якістю за офіційної підтримки Європейської комісії (1947 р., Женева, Швейцарія). Вони ініціювали проведення Європейського Тижня якості відповідно до строків проведення Всесвітнього Дня якості. В 1997 р. таку нагороду було введено окремо для малих та середніх підприємств (чисельністю до 250 співробітників).

Таблиця 4.6.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)