АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗМІСТ І ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. B Хід роботи.
  2. VІІ. Оформлення роботи
  3. Алгоритм виконання роботи
  4. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  5. Анотований зміст
  6. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  7. Бесіда за змістом прочитаного уривку.
  8. Бланк документа, вимоги, що пред’являються до нього.
  9. Блок змістових модулів 1.1.-1.5
  10. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  11. В чому ви вбачаєте зміст поняття “соціальні ілюзії”?(Підготовка зазначеної доповіді є формою індивідуальної роботи; обов’язкова до виконання;форма виконання - письмова).
  12. Варіанти контрольної роботи №1.

Курсова робота – цілісне, логічно послідовно побудоване дослідження, самостійно виконане автором. Вона має охоплювати теоретичні і практичні сторони питання вибраної теми.

За змістом окремих складових компонентів курсова робота включає послідовно такі елементи: титульний аркуш, завдання на виконання курсової роботи, зміст, вступ, теоретичну, аналітичну частину, обґрунтування пропозицій, висновки, список використаної літератури, додатки.

Загальний обсяг роботи не повинен перевищувати 30-35 друкованих (чи 35-40 рукописних) аркушів формату А4. Текст викладається на одній сторінці аркуша, шрифт Times New Roman, кегль 14 із дотриманням 1,5 інтервалу між рядками, а також полів у встановленому розмірі: ліве поле – 30 мм, праве – 10 мм, верхнє і нижнє – по 20 мм. Усі сторінки, починаючи з другої слід послідовно пронумерувати арабськими цифрами, що проставляються у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Назва і зміст окремих розділів і питань курсової роботи, а також співвідношення їх розміру визначаються з урахуванням характеру теми роботи.

Перша сторінка є титульною, яка не нумерується, а виконується суворо за зразком (Додаток В).

На другій сторінці має бути завдання на виконання курсової роботи. Заповнюється на спеціальному бланку стандартної форми (додаток А). Зазначена тема курсової роботи повинна бути ідентичною тій, що вказана на титульному аркуші.

На третій сторінці викладається її зміст, у якому наводиться перелік розділів та питань з указанням сторінок їх розміщення (Додаток Д). Починаючи з четвертої сторінки подається безпосереднє викладення тексту роботи з виділенням назв розділів та питань. Висвітлення кожного розділу плану слід починати з нової сторінки.

В основній частині викладається зміст передбачених планом питань. Назву кожного самостійного структурного елементу (вступ, розділи, висновки, список використаної літератури) розміщують симетрично з нового аркуша без крапки в кінці назви. Якщо назва структурного елементу складається з двох речень, їх розділяють крапкою. Підкреслення в заголовках і переноси в словах не допускаються.

Параграфи в складі тексту розділу поміщають як загальне продовження тексту (не з нової сторінки), відступаючи двохрядковий інтервал.

Текст після заголовку параграфа (розділу) пишуть відступивши один рядковий інтервал.

Рубрикація – це виділення в тексті курсової роботи структурних частин різного порядку. До першого порядку відносяться вступ, розділи, висновки і пропозиції, список використаної літератури; до другого порядку – підрозділи (параграфи) в складі розділів; до третього порядку – підрозділи (параграфи) в складі підрозділів.

Вступ, висновки і пропозиції, список використаної літератури не мають числової нумерації. Їх виділяють як окремі рубрики (заголовки структурних частин роботи) без нумерації.

Розділи нумеруються арабськими цифрами в межах всієї роботи. Номер розділу ставлять після слова “РОЗДІЛ”, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Параграфи нумерують в межах кожного розділу арабськими цифрами. Номер параграфа складається із номера розділу і номера параграфа, розділених крапкою. Після номера параграфа також ставиться крапка. Наприклад, “2.1.” – перший параграф другого розділу.

Ілюстрації (фотографії, схеми, графіки) і таблиці необхідно подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, розміщені на окремих сторінках курсової роботи, вносять до загальної нумерації сторінок. Таблицю або рисунок, розміри якого більше формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування у тексті або в додатках.

Цифрові дані повинні бути опрацьованоі у відповідності до статистичних правил і викладені у вигляді таблиць та рисунків (Додаток Е). Таблиці і рисунки в тексті повинні складатися з номера розділу та порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. При перенесенні частини таблиці на іншу сторінку слово “ Таблиця ” та її номер зазначають один раз справа над першою частиною таблиці, а над її продовженням (на наступній сторінці) пишуть слово “ Продовження табл. ”, зазначають номер таблиці. Якщо в розділі курсової роботи одна таблиця, її нумерують за загальними правилами.

Формули нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу та порядкового номера формули у розділі, між якими ставлять крапку. Номери формул пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад: (3.1) – перша формула третього розділу.

При написанні курсової роботи студент повинен давати посилання на джерела, матеріали з яких наводяться в роботі. Посилання в тексті на джерела слід зазначати в квадратних дужках, де вказується номер джерела, звідки взято дані, у списку літератури та сторінка. Перелік літературних джерел, використаних при написанні роботи, наводиться в списку літератури за алфавітом. Як правило, їх має бути достатньо для вирішення завдань, тобто в межах 15-20 найменувань вітчизняних та зарубіжних авторів. В списку наводять прізвища та ініціали авторів, назву роботи, видавництво та рік видання відповідно до вимог.

При необхідності після списку літератури розміщуються додатки (таблиці, графіки і т.п.), на які обов’язково має бути посилання в тексті.

Додатки оформлюються як продовження курсової роботи на наступних її сторінках або у вигляді окремої частини, розміщуючи їх у порядку появи посилань у тексті роботи.

Якщо додатки оформляють на наступних сторінках роботи, кожний такий додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої, симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток___” і велика літера, що позначає додаток.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад, додаток А, додаток Б і т. д.

Текст курсової роботи потрібно викладати стисло, не перевантажувати описанням загальновідомих методичних положень, інструкцій, виключати повторення і відхилення від основної теми.

Виклад матеріалу курсової роботи починається зі вступу.

У вступі на 1-2 сторінках обґрунтовується вибір теми дослідження, її актуальність та мета роботи.

Перший розділ має розкривати основні теоретичні положення теми курсової роботи. Особлива увага тут приділяється новітнім теоретичним розробкам, аналізові різних точок зору економістів з того чи іншого питання, аргументації своєї точки зору. Обсяг першого розділу має бути не більший 10-12 сторінок.

Другий розділ має бути обсягом 9-11 сторінок і містити розгляд сучасного стану розвитку процесів, що є об’єктом дослідження і змістовно розкриває тему курсової роботи. Розгляд сучасного стану розвитку процесу об’єкту дослідження включає такі питання:

- динаміка і структура прояву досліджуваних процесів, визначення основних тенденцій зрушень, оцінка змін;

- виявлення чинників, які зумовлюють основні зміни і їх наслідок;

- виявлення резервів розвитку.

Третій розділ включає розробку і обґрунтування пропозицій і рекомендацій по вдосконаленню і розвитку фінансово-економічних процесів, охоплених сферою теми курсової роботи.

Обсяг третього розділу має бути 8-10 сторінок Це питання є логічним завершенням матеріалів другого питання.

У висновках на 1-3 сторінках формулються результати проведеного дослідження та основні практичні рекомендації, запропоновані автором.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)