АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 1. Група громадян вирішилаза рахунок своїх коштів здійснити будівництво багатоквартирного житлового будинку

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  3. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  4. Вирішення завдання
  5. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  6. Виховні завдання
  7. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  8. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА
  9. Домашнього завдання
  10. Завдання
  11. Завдання
  12. ЗАВДАННЯ

1. Група громадян вирішилаза рахунок своїх коштів здійснити будівництво багатоквартирного житлового будинку. З метою виконання свого завдання, вони вирішили залучити ще й інших громадян, вибрали представників, які будуть вирішувати всі виникаючі питання з органами влади. Ці представники звернулися до банку з проханням розглянути питання про надання їм кредиту, який вони збиралися використати на будівництво багатоквартирного житлового будинку. Отриманий кредит вони обіцяли використати за призначенням і погасити його протягом 15 років. Але банк відмовив у видачі кредиту, вказавши при цьому, що не були надані всі необхідні документи для отримання кредиту.

Які порушення ви знайшли у цьому завданні? Які документи необхідно надати банку. щоб отримати кредит? Надання кредиту банком це його право чи обов’язок?

2. Представники оптової торговельної бази пред’явили позов до двох фабрик, які не є юридичними особами, про стягнення з них певної суми коштів – вартості поставлених за договором недоброякісних товарів. У своєму відгуку на позовну заяву фабрики вказали, що не можуть нести відповідальність за порушення договору, оскільки вони виступають як структурні одиниці об’єднання. Разом з тим, позивач – торговельна база вказувала на те, що вона мала відносини в процесі укладання і виконання договору з фабриками.

Які порушення ви знайшли у цьому завданні? Як необхідно вирішити цю суперечку?

3. Громадянин України придбав автомобіль у дилера відомої автомобільної компанії. При замовленні автомобіля покупець висунув вимоги, що йому необхідні встановити на автомобіль додаткові подушки безпеки, які не передбачалися у базовій моделі. Отримавши автомобіль, покупець через деякий час потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, унаслідок якої він отримав групу інвалідності у зв’язку з тим, що подушки безпеки, які він замовив додатково, не спрацювали. Як встановила експертиза, подушки безпеки не спрацювали внаслідок браку продукції на заводі виробника. Покупець висунув вимоги до дилера про відшкодування матеріальних витрат, які виникли у нього внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Із цими вимогами дилер не погодився, вказуючи, що він тільки продає автомобілі, а не виготовляє їх, тому вимоги необхідно висувати автомобільному заводу, який знаходиться за кордоном.

Як Ви вважаєте, чи має дилер відповідати перед покупцем, чи повинен відповідати завод - виробник автомобіля?

4. Десять громадян стали учасниками товариства з обмеженою відповідальністю, яке займалося пошиттям одягу. У процесі роботи товариства виникла низка запитань:

1) Один із засновників товариства запитав у інших засновників товариства. чи згодні вони, щоб він половину своєї частки у товаристві передав своїй дружині.

Як Ви вважаєте, яку відповідь можуть дати інші засновники товариства?

2) Покупці товариства стали висувати претензії до працівників товариства з приводу якості продукції, яку воно виготовляє. Однак працівники у відповідь говорили, що в цьому випадку вони ніякої відповідальності нести не можуть.

Як Ви вважаєте. хто несе відповідальність за неякісну роботу товариства: засновники товариства, саме товариство як юридична особа чи наймані працівники, які виготовляли продукцію?

3) Один із засновників товариства бажає використовувати майно (обладнання, нитки та інше майно) товариства у своїх особистих майнових інтересах і запитує, як може бути вирішене це питання.

Чи можна отримати згоду інших засновників? Якщо так, тоді на яких умовах може буде вирішене це питання?

4) Один із засновників товариства винен велику суму коштів. Через деякий час після того, як товариство почало працювати, з’явилися кредитори і почали вимагати сплатити борг. Як з’ясувалося, частина цих коштів - це зобов’язання самого товариства, а інша частина боргу – це особисті зобов’язання (борги) самого засновника.

Хто буде відповідати по зобов’язаннях самого товариства та зобов’язаннях самого засновника товариства? Кому необхідно висувати вимоги про сплату боргу залежно від того, чий це борг - товариства чи засновника товариства?

5. Покупець здійснив покупку кухонних меблів. Коли вони були зібрані, з’ясувалося, що кухня має багато недоліків і покупець звернувся до магазину з вимогою про повернення грошей. Продавець кухонних меблів стверджував, що вони є дуже дорогими і якісними і якщо це не зрозуміло покупцеві, то він має звернутися до виробника меблів, який знаходиться в Італії.

Які порушення ви знайшли у цьому завданні? Чи є дії продавця законними? До кого може звернутися покупець з вимогою про повернення коштів або усунення недоліків: до продавця, який знаходиться в Україні чи в Італії?

Рекомендовані джерела:

1. Конституція України [Текст]: офіц. текст: [прийнята на п’ятій сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 р. із змінами, внесеними Законом України від 8 грудня 2004 р.: станом на 25 січня 2012р.] // Відомості Верховної Ради України. – 1996. – №30. – Ст. 141.

2. Цивільний кодекс України [Текст]: офіц. текст: за станом на 21 лютого 2012 р. // Відомості Верховної Ради України. - 2003. – №№40 – 44,
Ст. 356.

3. Господарський кодекс України [Текст]: офіц. текст: за станом на 22 березня 2012 р. // Відомості Верховної Ради України. – 2003. – № 18, 19 – 20, 21– 22. – Ст. 144.

4. Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців [Текст]: [закон України: офіц.текст: за станом на 22 грудня 2011 р. ] //Відомості Верховної Ради України. – 2003. – № 31– 32. – Ст.263.

5. Про ліцензування певних видів господарської діяльності [Текст]: [закон України: офіц. текст: за станом на 22 березня 2012 р.] //Відомості Верховної Ради України. – 2000. – № 36. – Ст. 299.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)