АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 1. Працівників підприємства Сізова та Сухова їх керівник залишив для виконання важливої роботи (ремонту автоматичної лінії)

Читайте также:
  1. II. ЗАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ
  2. АЛГОРИТМ РОБОТИ НАД ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНИМИ ЗАВДАННЯМИ З КУРСУ «ОСНОВИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ТРЕНІНГУ»
  3. ВИКОНАННЯ ЗАВДАНня
  4. Вирішення завдання
  5. Вихідні дані завдання й проміжні розрахунки
  6. Виховні завдання
  7. Гносеологія, предмет, структура, завдання. Онтологія.
  8. До теми: ПОНЯТТЯ, ПРЕДМЕТ, ЗАВДАННЯ І СИСТЕМА КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА. ПРИНЦИПИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА
  9. Домашнього завдання
  10. Завдання
  11. Завдання
  12. ЗАВДАННЯ

1. Працівників підприємства Сізова та Сухова їх керівник залишив для виконання важливої роботи (ремонту автоматичної лінії), на якій мали були працювати зранку 16 чоловік. Але як з’ясувалося потім, бухгалтерія підприємства відмовилася оплачувати цю роботу у зв’язку із відсутністю необхідних документів для оплати (був відсутній наказ по підприємству і не була отримана згода профспілкового комітету про роботу в надурочний час). Сізов та Сухов вирішили звернутися до комісії з трудових спорів з метою вирішення питання оплати за роботу в надурочний час.

Як Ви вважаєте, чи є законними дії адміністрації? Яке може бути винесене рішення за цим питанням?

2. Ананьєва звернулася до адміністрації підприємства із проханням розглянути питання про переведення її на режим роботи із неповним робочим часом. Адміністрація підприємства відмовила їй у цьому. Ананьєва звернулася до комісії з трудових спорів з метою вирішення цього питання.

Як Ви вважаєте, чи є законними дії адміністрації? Яке може бути винесене рішення за цим питанням?

3. Від працівників одного із підприємств надійшла скарга до прокуратури з приводу законності наказу керівника підприємства, згідно з яким встановлювався робочий час на підприємстві тривалістю 8 годин 20 хв. при п’ятиденному робочому тижні.

Який порядок встановлення робочого дня при п’ятиденному робочому тижні? Чи є законним наказ керівника підприємства?

4. Працівникам підприємства відповідно до колективного і трудового договору був встановлений п’ятиденний робочий тиждень і робочий час із 8-00 до 17-00. Однак керівник одного із відділів бажав, щоб працівники його відділу працювали після закінчення робочого часу без оплати і своєчасне закінчення роботи працівниками розцінював як недостатньо успішне виконання роботи.

Як Ви вважаєте, чи є законними дії керівника відділу? Яке може бути винесене рішення по цьому питанню?

5. Працівникам бухгалтерії було запропоновано залишитися після роботи на 3 години для виконання важливої роботи у зв’язку з необхідністю здачі річного звіту. У той день робота закінчена не була, і працівникам бухгалтерії було запропоновано залишитися після роботи на наступний день ще на 2 години. При видачі працівникам заробітної плати за минулий місяць робота у надурочний час врахована не була. Адміністрація підприємства при розгляді цього питання дала пояснення працівникам бухгалтерії, що оплата за роботу у надурочний час врахована не була у зв’язку з тим, що у бухгалтерії була не дуже добре організована робота.

Як Ви вважаєте, чи є законними дії адміністрації? Яке може бути винесене рішення за цим питанням?


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)