АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Форми кредиту

Читайте также:
  1. A) способом формирования банковских ресурсов из недепозитных источников
  2. A) это основные или ведущие начала процесса формирования развития и функционирования права
  3. A. формируется фотохимический туман
  4. Cущность, виды, источники формирования доходов. Дифференциация доходов населения.
  5. E) формирование правительства из членов партии, располагающих большинством мест в Парламенте
  6. Актуальность и методология обеспечения безопасности жизнедеятельности. Характерные особенности современного производства, зоны формирования опасных и вредных факторов.
  7. Анализ формирования и выполнения производственной программы
  8. Б) Формирование отечественной социологии права в советский период
  9. Банківське кредитування підприємств
  10. Басня изучается в жанровой специфике, образовательный процесс направлен на формирование системы читательских умений
  11. БИЛЕТ 5-6Поняття про організаційні форми навчання. Класифікація форм навчання природознавству.Класифік норм навч.природозн.
  12. Биотические отношения как основы формирования биоценоза.

1. Комерційний кредит - найбільш рання форма кредиту - надається покупцю у товарній формі у вигляді відстрочки платежу за продані товари. Мета комерційного кредиту - прискорення руху товарів. Як правило, даний кредит оформляється векселем, або відкриттям рахунку.

2. Банківський кредит - на відміну від комерційного кредиту виникає між підприємством, організацією, населенням (позичальниками) з одного боку, і банком (кредитором) з іншого. Банківський кредит має строго цільовий і строковий характер, спрямовано на зниження витрат обігу через систему безготівкових розрахунків, перерозподіл капіталу і прискорення його концентрації в найбільш рентабельних сферах економіки.

3. Державний кредит - це кредит, при якому держава має виступати і в якість кредитора і в якості позичальника. Держава може видавати кредити іншим країнам, підприємствам і організаціям, регіонах. Держава, розміщуючи свої облігації та інші цінні папери серед підприємств, організацій та населення, виступає позичальником на суму емісію державних боргових зобовязань.

Державні кредити бувають таких видів:

- Внутрішні і зовнішні;

- Короткострокові, середньострокові і довгострокові;

- Виграшні, купонні та відсоткові.

4. Споживчий кредит - виступає у вигляді позикових коштів, наданих державою, банками і підприємствами населенню. Це кредити працівникам підприємства з продажу товарів з розстрочкою оплати, на іпотечні кредити купівлю і будівництво житла, позики на покупку автомобілів та інші подібні споживчі цілі.

5. Міжбанківський кредит - кредит, якого сторонами угоди є банки; видається комерційним банкам Центральним Банком і один одному,

6. Міжгосподарський кредит - при даному кредиті кредитних субєктами відносин виступають різні підприємства і організації, які надають грошові кошти один одному на умовах повернення. Цей кредит виникає при тимчасові фінансові труднощі, для виконання спільних програм і проектів, за надання фінансової допомоги в інших аналогічних випадках

7. Міжнародний кредит - виникає у зовнішньоекономічному обороті держави і виступає у формах комерційного, державного і банківського кредитів. У всіх випадках однієї зі сторін кредитної угоди виступає іноземний субєкт - підприємство або держава.

Види кредиту можна класифікувати за різними критеріями:

1. Залежно від суб'єктів кредитних відносин прийнято виділяти такі види кредиту:

— банківський;

— державний;

— міжгосподарський (комерційний);

— міжнародний;

— особистий (приватний).

2. Залежно від сфери економіки, в яку спрямується позичена вартість, можна виділити:

— виробничий кредит, що використовується на формування основного й обігового капіталу у сфері виробництва та торгівлі, тобто на виробничі цілі;

— споживчий кредит, що спрямовується на задоволення особистих потреб людей, тобто обслуговує сферу особистого споживання.

3. За строком, на який кредитор передає вільну вартість у користування позичальнику, виділяють кредити:

— короткострокові (до одного року);

— середньострокові (до п'яти років);

— довгострокові (понад п'ять років).

4. За галузевою спрямованістю виділяють такі види кредиту в:

— промисловість;

— сільське господарство;

— торгівлю;

— будівництво;

— інші галузі та види діяльності.

5. Залежно від цільового призначення кредиту виділяють такі його види:

— кредит на формування виробничих запасів (сировини, матеріалів, паливно-мастильних матеріалів, тари тощо);

— кредит у витрати виробництва (сезонні витрати у рослинництві та тваринництві в сільському господарстві; сезонні витрати на виготовлення торфу, на лісозаготівлі, на ремонтні роботи; на виготовлення продукції з тривалим циклом виробництва — житлових будинків, літаків, кораблів тощо);

— кредит на створення запасів готової продукції (залишки на складах виробничих підприємств, запаси на складах торговельних організацій тощо);

— кредити, пов'язані з виникненням тимчасових розривів у платежах, коли економічні суб'єкти повинні здійснювати платежі, а призначені для цього кошти не надійшли чи їх надійшло мало (виплата заробітної плати, розрахунки з постачальниками, з бюджетом тощо).

6. За організаційно-правовими ознаками та умовами надання позичок можна виділити такі види кредиту;

— забезпечений і незабезпечений;

— прямий і опосередкований;

— строковий і прострочений, пролонгований;

— реальний, сумнівний, безнадійний;

— платний, безоплатний.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)