АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Метод повторних зусиль

Читайте также:
  1. A) Метод опроса
  2. I. Метод стандартизации
  3. I. Методы выбора инновационной политики
  4. I. ОРГАНИЗАЦИОННО-МЕТОДИЧЕСКИЙ РАЗДЕЛ
  5. I. Основные характеристики и проблемы философской методологии.
  6. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  7. II. ВИРУСОЛОГИЧЕСКИЙ МЕТОД
  8. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  9. II. Методы прогнозирования и поиска идей
  10. II. Формальная логика как первая система методов философии.
  11. II. Цитогенетический метод
  12. III. Метод, методика, технология

Це метод тренування, в якій в якості основного тренирующего фактора є не граничний вага обтяження (або опору), а кількість повторень вправи з оптимальним або субмаксимальним вагою (опором). У цьому методі використовуються різні варіанти побудови тренування. Залежно від обраних компонентів вправи спрямованість методу може широко варіювати (див. табл. 6).

Таблиця 6. Приблизне співвідношення ваги обтяження і граничного числа повторень у силових вправах (узагальнені дані різних авторів)

Умовні рівні інтенсивності Вага обтяження в% до максимального Число можливих повторень в одному підході (повторний максимум)
  св. 100 2-3 3-5 5-7 8-10 10-12 12-15 15-18 18-20 20-30 св. 30

Для його практичної реалізації застосовують різні методичні-ські прийоми: рівномірний, суперсерій і комбінацій вправ, кру-говой. При цьому можливе використання як ізотонічного, ізокінеті-чеського, так і змінного режимів роботи м'язів.

Окремо виділяються методи розвитку «вибуховий» і реактив-ної сили, динамічної (швидкісний) сили, роботи «до відмови».

Усередині методу «до відмови» можна застосовувати різні методичні-ські прийоми.

Наприклад:

- У кожному підході виконувати вправи «до відмови», але кількість підходів обмежувати;

- У кожному підході виконувати фіксовану кількість повторень вправи, а кількість підходів - «до відмови»;

- Виконувати «до відмови» і кількість повторень, і кількість підходів.

 

Ізометричний метод

Ізометричний метод характеризується короткочасним напругою м'язів без зміни їх довжини. Виконуються цим ме тодом вправи реко-дметься застосовувати як додаткові кошти розвитку сили.

Напруга м'язів треба збільшувати плавно до максимального або заданого, і утримувати його протягом декількох секунд залежно від зусилля, що розвивається (див. табл.,).

Развиткове зусилля,% 40-50 60-70 80-90  
Час напруги, сек. 10-15 6-10 4-6 2-3

Доцільно виконувати ізометричні напруги в положеннях і позах, адекватних моменту прояву максимального зусилля в тренованих вправі. Ефективно поєднання ізометричних напружень з вправами динамічного характеру, а також із вправами на розтягування і розслаблення,

Наприклад:

Виконати в одній серії 2-3 підходи по 5-6 напруг і кожному тривалістю по 4-6 секунд і відпочинком між підходами не менше 1 хвилини. Можна зробити 1-2 таких серії з відпочинком 3-5 хвилин. Після ізометричних вправ треба виконати вправи на розслаблення, і потім динамічні вправи помірної інтенсивності.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)