АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ЗАНЯТТЯ 1

Читайте также:
  1. Відкрите заняття проводилося у зв’язку з участю у конкурсі на посаду доцента кафедри алгебри, геометрії та математичного аналізу.
  2. Друге заняття
  3. ЗАГАЛЬНІ Методичні рекомендації до вивчення тем, що виносяться на семінарські заняття та на самостійну роботу.
  4. Заняття 1
  5. Заняття 1-2
  6. Заняття 10
  7. Заняття 11
  8. Заняття 12
  9. Заняття 13
  10. Заняття 14
  11. Заняття 15

 

1. До прокуратури надійшла заява мешканців житлового багатоквартирного будинку з проханням перевірити діяльність кількох організацій, якi орендують перший поверх будинку, оскільки вона видається їм підозрілою. Внаслідок перевірки з’ясувалося, що приміщення орендують дві організації: релігійна група „дух Учителя” та пункт вiдеопрокату. Жодна з них не зареєстрована як юридична особа. За цією підставою прокурор пред’явив до орендарів вимогу припинити незаконну діяльність та звільнити приміщення. Чи обґрунтована вимога прокурора?

2. ДПА Шевченківського району м. Києва звернулася до господарського суду з вимогою про ліквідацію ТОВ „МЕДIАКОМП” у зв’язку з тим, що ТОВ протягом одного року з моменту утворення не сформувало статутного капіталу та не відкрило рахунку в банкові, не здійснювало ніякої діяльності Чи буде задоволено вимогу ДПА? Які підстави та порядок ліквідації юридичної особи?

3. У заснуванні товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю Старк” взяли участь три фізичні особи — Пастушенко, Воронiн та Сокольська. Всі учасники товариства внесли свою частку до статутного капіталу товариства та одержали вiдповiднi свідоцтва товариства. Через рік після заснування товариства між його учасниками виник конфлікт. Два учасники товариства підписали протокол загальних зборів про виключення третього учасника — Сокольської зі складу товариства за „систематичне перешкоджання діяльності товариства”. Сокольська на зборах присутня не була. Після цього засновницькі документи товариства були подані до відповідного державного реєстратора для реєстрації змін. Сокольська звернулась з позовом до суду. Яке обґрунтування своїх позовних вимог повинна надати громадянка Сокольська? Яке рішення та з яким обґрунтуванням повинен ухвалити суд?

4. Громадяни Іванов та Петров вирішили заснувати товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю. державний реєстратор відмовив у реєстрації товариства, мотивуючи тим, що кількість учасників товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю повинна бути не менше трьох осіб, оскільки за Законом України „Про господарські товариства” кількість членів ревізійної комісії повинна бути не менше трьох осіб. Чи є законними дії державного реєстратора? В яких випадках може бути відмовлено в реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності? Яким чином громадяни Іванов та Петров можуть захистити свої права та яку аргументацію вони повинні при цьому надати?

Завдання 1: Виписати порядок реєстрації некомерційних юридичних осіб.

Завдання 2: Порівняти органи управління та їх компетенцію в акціонерному, повному та командитному товаристві.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)