АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цілі навчального предмета

Читайте также:
  1. IV. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу.
  2. V. Зміст навчального матеріалу
  3. V. Сприйняття та засвоєння учнями навчального матеріалу.
  4. В каком бы масштабе не выполнялось изображение, на чертеже всегда проставляют только действительные размеры предмета.
  5. Визначення теми, предмета, об’єкта, мети та завдань курсової роботи
  6. Вторинна превенція в діяльності навчального закладу
  7. ДЕДУКЦИЯ 27 ЭСТЕТИЧЕСКИХ СУЖДЕНИЙ О ПРЕДМЕТАХ ПРИРОДЫ ДОЛЖНА БЫТЬ НАПРАВЛЕНА НЕ НА ТО, ЧТО МЫ НАЗЫВАЕМ В НЕЙ ВОЗВЫШЕННЫМ, А ТОЛЬКО НА ПРЕКРАСНОЕ
  8. Динамика стоимости предмета основных средств
  9. Директор навчального закладу М.П.
  10. З навчального модуля
  11. Завдання 7. Складіть лист, у якому ви вимагаєте пояснення від ділових партнерів про обмеження постачання навчальних посібників до вашого вищого навчального закладу.
  12. Загальний огляд навчального елемента 1.1.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Чернігівський промислово-економічний коледж

Київського національного університету технологій та дизайну

ЗАТВЕРДЖУЮ

Заступник директора з НР

__________С.В.Бондаренко

_____ ___________20__ р.

Методичні вказівки щодо організації

самостійної роботи студентів

З дисципліни(назва)

Спеціальності

Бухгалтерський облік)

Обслуговування та ремонт обладнання підприємств текстильної та легкої промисловості)

Монтаж і експлуатація електроустаткування підприємств і цивільних споруд)

Уклав В.А.Дмитрук

 

Розглянуто на засіданні

Циклової комісії

(назва)

Протокол №__ від __ __________ 20__ року

Голова циклової комісії (підпис)

 

 

Хімія – одна з фундаментальних природничих наук, яка посідає важливе місце в системі викладання загальноосвітніх предметів у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.

Знання з хімії, як загальноосвітнього предмета, необхідні студентам незалежно від їх майбутньої спеціалізації: по-перше, для розуміння наукової картини світу; по-друге, саме вони забезпечать раціональну поведінку, а в багатьох випадках і елементарну безпеку в повсякденному житті та діяльності в усіх галузях виробництва; по-третє, є основою екологічних знань, необхідних для збереження довкілля; по-четверте, знання з хімії необхідні для усвідомлення ролі науки у вирішенні сировинних, енергетичних, харчових та медичних проблем людства, а також для запобігання дещо не виправданої хемофобії у суспільстві. Крім того, основою технологічних процесів у багатьох галузях народного господарства (металургія, медицина, харчова та легка промисловості, енергетика, будівництво, електроніка, сільське господарство) є хімічні реакції. Саме з цих міркувань важливості та необхідності знань з хімії виходять укладачі даної новітньої Програми.

Метою вивчення хімії в ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації є:

- підвищення загальної освіченості майбутніх молодших спеціалістів, заохочення до вивчення даного предмета;

- формування засобами навчального предмета ключових компетентностей, необхідних для соціалізації, творчої самореалізації особистості, розуміння природничо-наукової картини світу;

- вироблення екологічного способу й стилю мислення, поведінки;

- утвердження гуманістичного світогляду особистості, орієнтованої на вищі національні та загальнолюдські ідеали й цінності.

Складові цієї мети реалізуються через такі конкретні завдання навчального предмета «Хімія»:

- засвоєння системи знань про фундаментальні закони та факти хімії;

- висвітлення ролі хімії як науки, що забезпечує вирішення глобальних проблем людства, таких як енергетична, сировинна, продовольча та проблеми створення нових матеріалів;

- уміння здійснювати пошук, опрацьовувати та систематизувати наукову інформацію, оцінювати її достовірність;

- уміння самостійно й умотивовано організувати власну пізнавальну діяльність, виконувати лабораторні експерименти, проводити розрахунки за хімічними формулами і рівняннями; орієнтуватися і приймати рішення у проблемних наукових та практичних ситуаціях;

- розвиток інтелектуальних і творчих здібностей студентів у процесі вивчення предмета «Хімія»;

- формування розуміння впливу хімії на технічний прогрес людства;

- пояснення хімічних процесів, що відбуваються в природі, побуті та на виробництві;

- виробленнянавиків екологічно правильної поведінки в довкіллі;

- екологічне виховання студентів у цілому;

- розуміння небезпеки хімічних забруднень та їх впливу на організм людини, ризику безпечного поводження з легкозаймистими, токсичними та вибуховими речовинами;

- використання набутих знань та вмінь у практичному житті та побуті для визначення можливостей перебігу хімічних перетворень у різних умовах і розуміння їх наслідків;

- виготовлення розчинів необхідної концентрації в побуті та на виробництві.

Реалізація вищезазначеної мети та завдань курсу хімії відбувається з урахуванням спеціальних компетентностей, серед яких найважливішими є такі: уміння спостерігати і пояснювати хімічні явища, що відбуваються в лабораторії, на виробництві та у повсякденному житті; уміння поводитися з речовинами, виконувати хімічні досліди.

Вивчення предмета «Хімія» забезпечує також і реалізацію загальноосвітніх компетентностей у таких напрямках: «соціальна», «загальнокультурна», «громадянська», «здоров’язберігаюча», «уміння вчитись», а також «компетентність у застосуванні інформаційно-комунікаційних технологій».

Формуванню соціальної компетентності сприяє застосування на заняттях хімії таких форм роботи, як семінарські заняття, рольові ігри, диспути тощо, що дає можливість моделювати ситуації реального життя, вирішувати проблеми, які доводиться розв’язувати у співпраці з іншими людьми, у колективі.

Загальнокультурна компетентність передбачає оволодіння студентами вітчизняною та світовою культурною спадщиною, що важливо під час вивчення розділів, пов’язаних з історією розвитку хімічної науки і практики, історією відкриттів та біографіями видатних хіміків.

Історія розвитку хімічної науки в Україні, проблеми і перспективи вивчення сировинної бази хімії, екологічні проблеми і можливості цієї науки для їх вирішення дозволяє формувати громадянську компетентність .

Здоров’я зберігаюча компетентність спрямована на закріплення навичок збереження фізичного, соціального, психічного та духовного здоров’я людини; під час вивчення властивостей хімічних речовин викладач повинен звертати увагу на їх пожежну, вибухову чи екологічну безпеку, отруйність, канцерогенні чи наркотичні властивості, способи знешкодження, надання медичної допомоги у разі ураження цими речовинами; викладач повинен особливу увагу звертати на вплив засобів побутової хімії, харчових добавок на здоров’я людини.

Цілі навчального предмета

Після вивчення курсу студенти повинні знати:

Основні хімічні поняття: речовини, суміші, атом, молекула, йони. Атомна одиниця маси, відносна атомна маса. Валентність. Відносна молекулярна маса, масова частка елемента. Основні закони та теорії хімії. Кількість речовини, молярна маса. Молярний об’єм газів, відносна густина газів.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)