АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ТИПОЛОГІЇ КНИГИ

Читайте также:
  1. Ifo Книги Верищагина
  2. Анализ кассовой книги и банковской книги и расчет прибыли вашего предприятия
  3. Ведение кассовой книги
  4. Ведение кассовой книги и хранение денежных средств
  5. Ведення книги обліку розрахункових операцій, розрахункові книжки.
  6. ВНИМАНИЕ: При удалении возвратов из данного журнала необходимо произвести удаление соответствующих проводок из книги главной.
  7. ВНИМАНИЕ: При удалении возвратов из данного журнала необходимо произвести удаление соответствующих проводок из книги главной.
  8. Все книги автора
  9. Итак, кое-что из книги Натальи Воронцовой-Юрьевой
  10. Інші типології політичних партій
  11. Іудейські священні книги: загальна характеристика.
  12. Как мы пришли к написанию этой книги

Автореферат дисертації - виклад матеріалів та результатів дисертаційного дослідження, яке надається на здобуття вченого ступеня, зроблений його автором у відповідності зі встановленими офіційно вимогами, що видається обмеженим тиражем «на правах рукопису».

Альбом - книжкове чи комплектне аркушеве образотворче видання з пояснювальним текстом або без нього.

Альманах - збірник літературно-художніх та (чи) науково-популярних творів, об`єднаних за певною ознакою.

Примітка. Альманах може бути неперіодичним, періодичним або продовжуваним виданням.

Аналітичний огляд - див.: критичний (аналітичний) огляд.

Антологія - неперіодичний збірник вибраних літературно-художніх творів чи уривків з них.

Аркушеве видання - видання у вигляді одного чи декількох аркушів друкованого матеріалу будь-якого формату без скріплення.

Аркушівка - див.: листівка.

Атлас - книжкове або комплектне картографічне чи образотворче видання, що містить зображення різних об`єктів (карти, креслення, малюнки тощо).

Афіша - рекламне або довідкове аркушеве видання з інформацією щодо певного культурного заходу (події), призначене для розклеювання.

Багатотомне видання; багатотомник - неперіодичне видання, що складається з двох чи більше нумерованих томів і становить єдине ціле за змістом та оформленням.

Бібліографічне видання - інформаційне видання упорядкованої сукупності бібліографічних записів.

Біобібліографічний словник (довідник) - сукупність біографічних і бібліографічних даних про життя, діяльність і твори діячів науки, культури, мистецтва і т. д.

Біографічний довідник - сукупність довідкових статей, які містять біографічні відомості та характеристику внеску у розвиток науки, техніки, виробництва, культури видатних діячів відповідних галузей.

Брайлевське видання - текстове видання, надруковане шрифтом Брайля, що складається з крапкоподібних випуклостей, призначених для читання через дотик сліпими людьми.

Брошура - книжкове видання обсягом від 4 до 48 сторінок.

Буклет - видання у вигляді одного аркуша друкованого матеріалу, сфальцьованого будь-яким способом у два чи більше згинів, але не розрізаного.

Бюлетень - періодичне або продовжуване видання, що випускається оперативно, має ознаки журнального або газетного видання і містить матеріали організації, яка його видає.

Бюлетень-таблиця - бюлетень, який містить фактичні дані, викладені у вигляді таблиці.

Вибрані твори - однотомне чи багатотомне видання, що містить найзначніші, відібрані за певними засадами, твори одного чи декількох авторів.

Видавнича продукція - сукупність видань, призначених до випуску або випущених видавцем (видавцями).

Видання - документ, який пройшов редакційно-видавниче опрацювання, виготовлений друкуванням або іншим способом, містить інформацію, призначену для поширення, і відповідає вимогам державних стандартів, інших нормативних документів щодо його видавничого оформлення і поліграфічного виконання.

Видання для організації дозвілля - видання популярно викладених загальнодоступних відомостей щодо організації побуту, дозвілля, різноманітних форм самодіяльної творчості, різних видів захоплень.

Виробничо-практичне видання - видання відомостей з технології, техніки та організації виробництва, а також інших галузей суспільної практики, призначене фахівцям певного профілю та відповідної кваліфікації.

Виробничо-практичне видання для аматорів - видання відомостей з технології, техніки та організації виробництва, його галузей, а також інших сфер суспільної практики, викладених у формі, зрозумілій читачам-нефахівцям.

Виробничо-практичний журнал - журнал, що публікує статті та матеріали з технології, техніки, економіки, організації виробництва чи практичної діяльності, методичні рекомендації та ін., призначений працівникам певної галузі.

Відривний (перекидний) календар - настінний або настільний календар, у якому для кожного дня чи тижня або місяця відведено окремі аркуші, що відривають (перекидають).

Газета - періодичне газетне видання з постійною назвою, що виходить через певні короткі проміжки часу і містить офіційні документи, оперативну інформацію та статті з актуальних громадсько-політичних, наукових, виробничих та інших питань, а також літературно-художні твори, фотографії та рекламу.

Газетне видання - видання у вигляді одного чи декількох аркушів друкованого матеріалу встановленого формату, видавничо пристосоване до специфіки даного періодичного видання.

Газетно-журнальне видання - газетне видання у вигляді декількох аркушів друкованого матеріалу, скріплених у корінці.

Громадсько-політична газета - газета, яка систематично висвітлює питання внутрішньої і зовнішньої політики держави, міжнародного життя.

Громадсько-політичне видання - видання творів громадсько-політичної тематики або агітаційно-пропагандистського характеру, призначене для широкого кола читачів.

Громадсько-політичний журнал - журнал із статтями та матеріалами актуальної громадсько-політичної тематики, призначений для широкого загалу читачів.

Примітка 1. Громадсько-політичний журнал може містити також сатиричні та гумористичні твори, матеріали виробничого і науково-популярного характеру.

Примітка 2. За читацькою адресою громадсько-політичний журнал може бути призначений молоді, жінкам, спеціальним категоріям читачів.

Дайджест - 1) інформаційне видання (або публікація) у вигляді добірки витягів із конкретних текстів, підібраних і згрупованих таким чином, щоб дати про них загальне уявлення; 2) збірник, що містить скорочені найцікавіші матеріали, вибрані з інших видань.

Дисертація - рукопис, що є викладом матеріалів та результатів самостійного наукового дослідження і подається до захисту на здобуття вченого ступеня.

Довідкове видання - видання коротких відомостей прикладного чи наукового характеру, розміщених у порядку, зручному для їх швидкого пошуку.

Довідковий бюлетень - бюлетень, який містить довідкові матеріали, розташовані у порядку, зручному для їхнього швидкого пошуку.

Довідник - довідкове видання прикладного характеру, побудоване за абеткою назв статей або в систематичному порядку.

Примітка 1. За цільовим призначенням розрізняють довідники: науковий, громадсько-політичний, виробничо-практичний, навчальний, популярний, побутовий та ін.

Примітка 2. За характером інформації можна виділити довідники: статистичний, біографічний, бібліографічний тощо.

Довідник спеціаліста - довідкове і виробничо-практичне видання, що містить систематизований стислий виклад сукупності даних, необхідних спеціалісту в його професійній діяльності.

Документально-художне видання - літературно-художне видання, що містить твір, побудований на опису реальних подій, фактів, діяльності історичної особи.

Експрес-інформація - періодичне реферативне видання, призначене для оперативного інформування фахівців про найактуальніші опубліковані зарубіжні матеріали та вітчизняні неопубліковані документи.

Енциклопедичний словник - вичерпний чи частковий виклад складу лексичних одиниць однієї або декількох галузей знань із розкриттям їх змісту у вигляді стислих довідкових статей, розташованих за абеткою їхніх назв або в систематичному порядку.

Енциклопедія - довідкове видання, що містить в узагальненому вигляді основні відомості з однієї чи усіх галузей знань та практичної діяльності, викладені у коротких статтях, розташованих за абеткою їхніх назв або в систематичному порядку.

Журнал - періодичне журнальне видання, офіційно затверджене як “журнал”, що виходить під постійною назвою, має постійні рубрики і містить статті або реферати з різних громадсько-політичних, наукових, виробничих та інших питань, а також літературно-художні твори, ілюстраціїї та інші матеріали.

Журнальне видання - видання у вигляді блока скріплених у корінці аркушів друкованого матеріалу встановленого формату, в обкладинці чи оправі, видавничо пристосоване до специфіки даного періодичного видання.

Збірник - видання, що містить ряд творів.

Примітка: Залежно від періодичності розрізняють неперіодичний, періодичний та продовжуваний збірники.

Звіт про НДР (ДКР) - оформлення результатів проміжного чи кінцевого стану науково-дослідної роботи (НДР) або дослідно-конструкторської розробки (ДКР) у вигляді рукопису відповідно до встановлених офіційно вимог (ДСТУ 300-95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки: Структура і правила оформлення.- Введ. 23.02.95.-К.: Держстандарт України,1995).

Зібрання творів - однотомне чи багатотомне видання творів одного або декількох авторів, що дає уявлення про його (їхню) творчість у цілому.

Інструкція - офіційне чи нормативне виробничо-практичне видання правил, що регулюють виробничу чи іншу суспільну діяльність або користування виробами і (чи) послугами.

Інформаційне видання - видання систематизованих або узагальнених відомостей відносно опублікованих чи неопублікованих даних з першоджерел, випущене друком організаціями, що здійснюють науково-інформаційну діяльність.

Інформаційний листок - періодичне видання, що містить стислий опис науково-технічного досягнення чи передового виробничого досвіду, призначене для інформування фахівців відповідної галузі з метою використання описаного досягнення чи досвіду в практичній діяльності.

Календар - періодичне довідкове видання з послідовним переліком днів, тижнів, місяців даного року, а також з іншими відомостями різного характеру.

Календар знаменних дат - календар з вибірковим переліком днів року, пов`язаних з певними пам`ятними подіями та відомостями щодо цих подій.

Календар книжкового типу - календар у вигляді книжкового видання, як правило, з матеріалами певної тематики, призначений певним категоріям читачів.

Карткове видання - видання у вигляді картки (чи сукупності карток) встановленого формату, надруковане на матеріалі підвищеної щільності.

Картографічне видання - видання картографічного твору.

Картографічний твір - зображення поверхні Землі або інших об`єктів у певній системі умовних позначень (картографічній проекції).

Каталог - довідкове чи нормативне виробничо-практичне, або рекламне видання, що містить систематизований перелік наявних речей або послуг.

Примітка. Розрізняють такі види каталогів: видавничий, музейний, бібліотечний, каталог виставки, номенклатурний, промисловий тощо.

Книга - книжкове видання обсягом понад 48 сторінок (за ДСТУ 3017-95).

Книжка-іграшка - видання з особливою конструктивною формою, призначене для розумового та естетичного розвитку дітей.

Книжкове видання - видання у вигляді блока скріплених у корінці аркушів друкованого матеріалу в обкладинці чи оправі.

Комбіноване видання - видання, що поряд з друкованим на папері текстом містить записи звуків чи зображення на інших матеріальних носіях (платівках, магнітних стрічках, фотоплівках, слайдах, аудіо- та відеокасетах), або таке, що має супровідну допоміжну інформацію (дискети тощо).

Комплектне видання - сукупність видань, зібраних до папки, футляра, бандеролі чи укладених в обкладинку.

Конспект лекцій - навчальне видання стислого викладу курсу лекцій з навчальної дисципліни або її окремих розділів.

Критичний (аналітичний) огляд - виклад всебічного аналізу змісту документів, їх аргументованої оцінки та висновків щодо стану дослідженості проблеми і можливих шляхів її розв`язання.

Курс лекцій - навчальне видання повного викладу тем навчальної дисципліни, визначених програмою.

Листівка (аркушівка) - аркушеве видання обсягом від 1 до 4 сторінок.

Літературно-художнє видання - видання твору художньої літератури.

Літературно-художній журнал - журнал, що публікує переважно твори художньої літератури, а також публіцистичні (критичні) статті та матеріали.

Матеріали конференції (з`їзду, симпозіуму) - неперіодичний збірник, що відображає підсумки конференції і містить доклади, рекомендації, рішення.

Методичні рекомендації (методичні вказівки) - навчальне або виробничо-практичне видання, що містить роз`яснення з певної теми, розділу або питання навчальної дисципліни чи роду практичної діяльності і визначає методику виконання окремих завдань, певного виду робіт чи заходів.

Мікрокнига - книжкове видання розміром не більше 10 на 10 мм.

Мініатюрне видання (мініатюрна книга) - книжкове видання розміром не більше 100 на 100 мм.

Мовний словник - словник, що містить перелік мовних одиниць з їхніми характеристиками або перекладом іншою мовою.

Моновидання - видання, що містить один твір.

Монографія - книжкове видання повного дослідження однієї проблеми або теми.

Навчальна програма - навчальне видання, що визначає зміст, обсяг, порядок вивчення і викладання певної дисципліни.

Навчальне видання - видання систематизованих відомостей наукового або прикладного характеру, викладених у зручній для вивчення формі.

Навчальний довідник - виклад довідкових даних у відповідності з розділами та (або) змістом навчальної програми.

Навчальний посібник - навчальне видання, що являє собою систематизований виклад теоретичного матеріалу навчальної дисципліни, який частково чи повністю збігається з розділами навчальної програми або виходить за її межі і частково (чи повністю) замінює підручник, офіційно затверджене як таке.

Навчально-методичний посібник - навчальне видання з методики викладання навчальної дисципліни (її розділу, частини) або з методики виховання.

Наочний посібник - видання, зміст якого передається переважно зображувальними засобами.

Наукова доповідь - виклад повного змісту наукової доповіді чи повідомлення на конференції.

Наукова монографія - вичерпне узагальнення теоретичного матеріалу з наукової проблеми, з критичним його аналізом і формулюванням нової концепції.

Наукова стаття - виклад проміжних або кінцевих результатів науково-дослідної роботи, призначений фахівцям відповідної галузі.

Наукове видання - видання результатів теоретичних і (чи) експериментальних досліджень, а також підготовлених науковцями до публікації пам’яток культури, історичних документів та літературно-художніх текстів, що відзначається особливою ретельністю підготовки тексту до публікації та розгалуженим довідковим апаратом.

Науковий журнал - журнал, що публікує наукові статті та матеріали теоретичних і прикладних досліджень, призначений переважно фахівцям певної галузі науки.

Науково-виробниче видання - видання відомостей про результати теоретичних та (чи) експериментальних досліджень, а також конкретних рекомендацій щодо їх впровадження у практику.

Науково-популярна енциклопедія - популярний стислий виклад у систематизованому вигляді змісту лексичних одиниць певної галузі знання чи характеристик природничих, технічних, культурних та інших об`єктів.

Науково-популярна монографія - всебічний виклад результатів дослідження наукової проблеми у популярному (доступному нефахівцям) стилі.

Науково-популярна стаття - стислий опис у популярному (доступному нефахівцям) стилі досягнень у галузі науки, техніки та виробництва.

Науково-популярне видання - видання відомостей про дослідження в галузі науки, культури і техніки, викладених у формі, зрозумілій читачам-нефахівцям.

Науково-популярний журнал - журнал, що публікує науково-популярні статті та матеріали з основ наукових знань, теоретичних та (чи) експериментальних досліджень у галузях науки, культури, практичної діяльності, служить поширенню знань та самоосвіті читачів - нефахівців відповідної галузі.

Науково-популярний нарис - опис доступною для нефахівців мовою окремих періодів історії науки, виробництва або діяльності наукових установ, підприємств, закладів культури і т.д.

Науково-художнє видання - літературно-художнє видання, що містить твір, побудований на опису наукових фактів та (або) історії науки.

Неперіодичне видання - видання, що виходить одноразово і продовження якого не передбачено.

Нормативне видання - видання, що містить нормативні документи (правові першоджерела): закони, статути, положення тощо.

Нормативне виробничо-практичне видання - видання норм, правил і вимог з конкретних сфер виробничо-практичної діяльності.

Нормативний бюлетень - бюлетень, який містить матеріали нормативного, директивного чи інструктивного характеру і видається, як правило, державним органом.

Нотне видання - видання запису музичного твору за допомогою нотних знаків.

Образотворче видання - видання, більшу частину обсягу якого займає зображення: відтворення живописного, графічного чи скульптурного твору, спеціальної або художньої фотографії та інших графічних робіт (креслень, діаграм, схем тощо).

Оглядове видання - інформаційне видання одного чи декількох критичних (аналітичних) оглядів, які відображають підсумки аналізу та узагальнення відомостей з різних джерел.

Однотомне видання; однотомник - неперіодичне видання, випущене в одному томі.

Опис винаходу - повний опис винаходу у відповідності до офіційно встановлених вимог, що видається як додаток до патенту чи авторського свідоцтва.

Офіційне видання - видання матеріалів інформаційного, нормативного чи директивного характеру, що публікується від імені державних органів, відомств, установ чи громадських організацій.

Паспорт (на виріб) - виробничо-практичне видання, що містить основні відомості щодо обладнання, приладів чи речей господарського вжитку.

Періодичне видання (часопис) - видання, що виходить через певні проміжки часу, має заздалегідь визначену постійну щорічну кількість і назву нумерованих чи датованих, однотипово оформлених випусків, які не повторюються за змістом.

Перевидання - повторне видання твору, виданого раніше в окремому неперіодичному виданні. Може здійснюватися без змін або бути переробленим, доповненим, стереотипним, репринтним, факсимильним.

Підручник - навчальне видання зі систематизованим викладом теоретичного матеріалу навчальної дисципліни у повному обсязі, що відповідає навчальній програмі і офіційно затверджене як таке.

Підсерія - частина серії, що має більш вузьке читацьке та цільове призначення або певну тематику, а також власну, додаткову до серійної, назву.

Плакат - видання у вигляді одного чи декількох аркушів друкованого матеріалу встановленого формату, надруковане з одного чи з обох боків аркуша, призначене для експонування.

Посібник - видання, призначене на допомогу в практичній діяльності чи в оволодінні знанням.

Популярний журнал - журнал, що публікує статті та матеріали з різних питань культури, спорту, побуту тощо, призначений широкому колу читачів.

Поштова картка - карткове видання, надруковане з одного чи обох боків.

Практикум - навчальне видання, що містить сукупність практичних завдань і (чи) вправ з матеріалу навчальної дисципліни, що сприяють засвоєнню набутих знань, умінь та навичок.

Практичний порадник - видання, розраховане на самостійне оволодіння будь-якими виробничо-практичними навичками.

Практичний посібник - виробничо-практичне видання, що містить опис технології практичної діяльності, призначений практичним працівникам (фахівцям певної галузі народного господарства) для оволодіння знаннями та навичками при виконанні будь-якої роботи, операції, процесу.

Прейскурант - нормативне виробничо-практичне і (чи) довідкове видання, що містить систематизований перелік матеріалів, виробів, обладнання, виробничих операцій тощо із зазначенням цін цієї продукції, а інколи ще й її короткої характеристики.

Препринт - наукове видання з матеріалами попереднього характеру, які публікуються перед виходом у світ видання (як правило, монографії), у якому вони мають бути вміщені.

Продовжуване видання (видання, що продовжується) - видання, що виходить через заздалегідь невизначені проміжки часу, в міру накопичення матеріалу, нумерованими, неповторюваними за змістом, однотипово оформленими випусками, зі спільною назвою.

Промисловий каталог - перелік промислової продукції з її характеристикою.

Проспект - довідкове та (чи) рекламне видання, що містить повідомлення про об`єкт реклами: речі, що призначені для випуску, продажу чи показу; діяльність підприємства, організації чи установи; послуги, що пропонуються.

Путівник - довідкове чи рекламне видання, що містить відомості щодо певного географічного об`єкта, культурно-освітньої установи чи заходу, розташовані у порядку, зручному для одержання інформації під час відвідування чи огляду.

Рекламне видання - видання, що містить відомості щодо виробів, послуг, заходів, культурно-історичних об`єктів, творчих колективів тощо у формі, яка привертає увагу, сприяє реалізації товарів і послуг, запрошує до ознайомленння чи відвідування.

Рекламний бюлетень - бюлетень, який містить рекламні оголошення та викладені у привабливій формі відомості щодо виробів, послуг, заходів з метою створення попиту на них.

Репринтне видання (репринт) - точне відтворення певного видання фотомеханічним шляхом, без нового набору тексту, оригіналом якого служить один із примірників старого видання.

Реферат - твір, що містить короткий виклад змісту документа (чи його частини) з основними фактичними відомостями та висновками.

Реферативне видання - інформаційне видання сукупності бібліографічних записів, включно з рефератами.

Реферативний журнал - періодичне реферативне видання, офіційно зареєстроване як журнал.

Реферативний огляд - виклад зведеної характеристики питань, що розглядаються в декількох документах (джерелах первинної наукової інформації).

Розмовник - популярний дво- чи багатомовний словник, що містить загальнопобутову лексику і служить посібником для спілкування.

Рукопис - текст якого-небудь твору, написаний від руки, а також надрукований на друкарській машинці чи комп`ютерному принтері.

Серіальне видання - видання, що виходить протягом часу, тривалість якого заздалегідь не визначена, як правило, нумерованими чи датованими випусками (томами) з постійною спільною назвою.

Примітка. Видами серіальних видань є періодичні та продовжувані видання,

а також неперіодичні серії.

Серійне видання - видання, що є частиною серії (її окремим випуском).

Серія - видання, що включає сукупність томів (випусків), об`єднаних спільністю задуму, тематики, цільовим та (або) читацьким призначенням, які мають спільну назву серії і виходять в однотиповому оформленні.

Примітка. Серія може бути неперіодична, періодична чи продовжувана.

Словник - упорядкований перелік мовних одиниць (слів, словосполучень, фраз, термінів, імен, знаків), доповнених відповідними довідковими даними.

Спеціалізована газета - газета, яка систематично висвітлює окремі проблеми громадського життя, науки, техніки, культури та інших галузей діяльності і призначена певним категоріям читачів.

Примітка. За тематичною спрямованістю, цільовим і читацьким призначенням розрізняють спеціалізовані газети з питань економіки та бізнесу, медичні, спортивні, з питань культури, літератури, мистецтва, релігійні, рекламні, для дозвілля, для дітей та юнацтва.

Спеціальний газетний випуск - газетне видання, підготовлене з якоїсь нагоди з метою оперативного доведення необхідної інформації читачеві, що має назву основного видання, але виходить протягом обмеженого часу, із зазначенням поточного і валового номерів, року і дати виходу в світ.

Стандарт - нормативне виробничо-практичне видання, що являє собою виклад офіційно затверджених правил, норм, вимог, призначених для обов`язкового дотримування спеціалістами у всіх сферах практичної діяльності.

Статут - офіційне видання документа, який містить зведення правил, що регулюють принципи та порядок діяльності установи тощо.

Стереотипне видання - повторне видання книги без змін за допомогою стереотипів - копій оригінальних друкарських форм.

Табель-календар - аркушеве видання календаря у вигляді таблиці.

Тези доповідей (повідомлень) наукової конференції (з`їзду, симпозіуму) - науковий неперіодичний збірник матеріалів попереднього характеру (тез доповідей, рефератів, анотацій), що відображають основні аспекти змісту доповідей та повідомлень.

Тези доповіді - скорочений виклад основних аспектів змісту наукової доповіді.

Текстове видання - видання, більшу частину обсягу якого займає словесний, цифровий, у вигляді ієрогліфів, формул (хімічних або математичних) чи змішаний текст.

Термінологічний словник - словник, що містить перелік термінів однієї чи декількох галузей знань (з їх визначеннями або без них).

Тлумачний словник - мовний словник, що пояснює значення слів певної мови, дає їхню граматичну та стилістичну характеристику, приклади застосування та інші відомості.

Факсимільне видання - відтворення в новому виданні конкретного примірника виданого раніше видання або рукопису зі всіма особливостями оригіналу (фактури, паперу, поміток на берегах тощо).

Хрестоматія - навчальне видання літературно-художніх, історичних, музичних та інших творів чи уривків з них, які є об`єктом вивчення у навчальній дисципліні.

Часопис - див.: періодичне видання.


Список літератури

на допомогу поглибленому вивченню дисципліни

 

Література в списку поділена на дві частини: основна та додаткова. Основна література – це головні офіційні документи, навчальна та наукова література узагальнюючого змісту. В деяких випадках різні праці містять дискусійні положення і суперечать одне одному, тому вони потребують критичного підходу та осмислення. Додаткова література – це видання, що містять більш докладний виклад матеріалу з окремих питань типології книги, а також публікації про сучасний стан видання в Україні окремих типів літератури чи видів видань.

Усередині розділів література розташована від загального до часткового, за ступенем значення та за логікою змісту.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.02 сек.)