АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Передмова. Міністерство культури і мистецтв України

Читайте также:
  1. В. Гюго «Передмова до драми «Кромвель».
  2. ПЕРЕДМОВА
  3. ПЕРЕДМОВА
  4. ПЕРЕДМОВА
  5. Передмова
  6. Передмова
  7. ПЕРЕДМОВА
  8. ПЕРЕДМОВА
  9. ПЕРЕДМОВА
  10. ПЕРЕДМОВА
  11. ПЕРЕДМОВА
  12. ПЕРЕДМОВА

Міністерство культури і мистецтв України

Рівненський державний інститут культури

Г.М.Швецова-Водка

Типологія книги

Навчальний посібник

Для студентів вищих навчальних закладів

Культури і мистецтв

Київ

Книжкова палата України

1999

Міністерство культури і мистецтв України

Рівненський державний інститут культури

 

Г.М.Швецова-Водка

 

 

Типологія книги

 

Допущено

Міністерством культури і мистецтв України

як навчальний посібник для студентів

вищих навчальних закладів

культури і мистецтв

Київ

Книжкова палата України


УДК 002 (075.3)

ББК 76.11 я73

Ш 35

Швецова-Водка Г.М. Типологія книги: Навч. посіб. для студ. вищих навч. закладів культури і мистецтв / Рівнен. держ. ін-т культури. – К.: Кн. палата України, 1999. – 68 с. – ISBN 966-7308-39-1.

 

Висвітлюються питання з курсу документознавства, що стосуються тих документів, які об’єднуються поняттям “книга”.

Призначається для студентів, які навчаються за спеціальностями “Бібліотекознавство і бібліографія”, “Документознавство та інформаційна діяльність”.

 

Рецензенти:

Кулешов Сергій Георгійович, завідувач відділу документознавства Українського державного науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства, доктор історичних наук;

 

Сенченко Микола Іванович, директор Книжкової палати України, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри інформатики Київського національного університету культури і мистецтв.

 

Допущено Міністерством культури і мистецтв України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів культури і мистецтв (наказ № 30 від 26.01.99 р.).

 

ISBN 966-7308-39-1 ã Г.М.Швецова-Водка, 1999

Передмова

Важливу частину документознавства складають питання, пов’язані із характеристикою книги як одного з видів документа, визначенням окремих категорій книги та їх класифікуванням. Ці питання щільно пов’язані із розглянутими раніше визначенням документа, диференціацією поняття «документ» на різні значення, класифікацією Документа ІV і визначенням місця книги в соціальному комунікаційно-інформаційному процесі. Разом з тим все, що стосується книги, є об’єктом досліджень особливої наукової дисципліни, яка має багатовікову історію: книгознавства, або бібліології. Тому типологію книги цілком логічно можна розглядати не тільки як окрему частину документознавства, але й як безпосередню частину книгознавства. У висвітленні різноманітних питань типології книги потрібно враховувати дослідження книгознавства і практичний досвід розв’язання окремих питань типології книги в різних галузях книжкової справи.


Розділ 1. Загальні поняття типології книги

 

Перед тим, як розглядати конкретні питання визначення окремих видів (типів, жанрів) книг або літератури, видань, творів друку і т.д., є потреба у висвітленні деяких загальних понять, що стосуються типології книги.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)