АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Курси підвищення кваліфікації : Факультет перепідготовки і підвищення кваліфікації керівних педагогічних працівників Донецького національного університету, 2013 р., листопад

Читайте также:
  1. А. Підвищення податку на прибуток
  2. Валюта і валютні курси.
  3. Валютний курс та фактори, що на нього впливають. Види валютних курсів. Крос-курси, їх розрахунок.
  4. Взаємини особистості і колективу в педагогічних системах А. Макаренка і В. Сухомлинського.
  5. Визначення рівноважного обсягу національного виробництва у кейнсіанських моделях мультиплікатора. Зміна рівноваги та мультиплікативний ефект. Рецесійний та інфляційний розрив.
  6. Вироблення навичок юридичної кваліфікації нестандартних з точки зору права ситуацій.
  7. Відозва Української Національної Ради (1 листопада 1918 р.)
  8. Вільний рух працівників
  9. Вірші про листопад
  10. Волкова Т.А. Дискурсивно коммуникативная модель перевода
  11. Гарантії для працівників при укладенні трудового договору
  12. Голова НТСА географічного факультету

Стажування:

- на кафедрі інформатики ДВНЗ «ПДТУ»; 2012р., грудень

- у Бюро комп’ютерного забезпечення ООО «Єкоіллічкопродукт»; 2013р., жовтень

АНОТАЦІЯ ДОСВІДУ

 

Назва закладу: Маріупольський механіко-металургійний коледж ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет»

Автор: Солнцева Світлана Олексіївна

Посада: викладач

Тема досвіду: «Активізація самостійної роботи та творчої активності студентів на заняттях з інформатики шляхом використання оптимальних форм і методів навчання»

Анотація досвіду: В основу педагогічного досвіду Солнцевої С.О. покладено систему роботи звикористання новітніх освітніх технологій при вивченні інформатики у ВНЗ 1-2 рівнів акредитації. Результатом цієї роботи є низка навчально-виховних заходів, спрямованих на осмислення та засвоєння теоретичного матеріалу, гуманізацію та індивідуалізацію навчання і виховання, естетичний та культурний розвиток підлітків, на розвиток комп’ютерної грамотності, розумових здібностей та якостей особистості студентів, прагнення їх до самоосвіти, самопізнання, самовдосконалення, самооцінки, самореалізації у різних видах творчої діяльності. Система сприяє здійсненню особистісно-орієнтованого підходу і забезпечення індивідуального розвитку студентів під час вивчення інформатики. Головною ознакою системи є спрямованість на особисту зацікавленість студента в процесі пізнання матеріалу, яка підтримується протягом усіх етапів заняття, на розкриття творчого потенціалу кожної особистості, виховання загальнолюдських духовних цін­ностей. Викладач вміло конструює процес вивчення дисципліни з урахуванням дидак­тичного принципу навчання - зв'язок навчання з практичною діяльністю.

У досвіді роботи викладача розглядаються окремі технологічні компоненти організації самостійної роботи студентів у процесі вивчення інформатики.

У своїй роботі викладач використовує сучасні методи і засоби самостійного навчання: ситуації взаємного навчання, використання дидактичних ігор, творчих робіт, самостійне опрацювання додаткової літератури, її анотацію з елементами науково-дослідної роботи, розробку опорних конспектів, побудову логічних схем понять, виконання проблемних досліджень, розробку алгоритмів виконання завдань. До цих технологій входять аудиторна і позааудиторна самостійна діяльність студентів, робота за індивідуальним планом, дослідницька робота, проектна діяльність тощо. Викладач постійно працює над вдосконаленням форм і методів контролю та самоконтролю виконання різного роду завдань самостійної роботи студентів. Пізнавальний процес проходить у спільній діяльності викладача і студентів.

Метою особісно - орієнтованих технологій є формування активної творчої особистості майбутнього фахівця, здатного самостійно будувати і коригувати свою навчально-пізнавальну діяльність.

Запропонована організація самостійної роботи студентів, як свідчить аналіз результатів, дає змогу індивідуалізувати навчальний процес, активізувати науково-дослідницьку роботу студентів, залучити їх до участі в олімпіадах та науково-технічних конференціях. А головне, дає студентам впевненість в тому, що вони зможуть розв’язати встановлені задачі і в майбутній професійній діяльності.

Педагогічний досвід Солнцевої С.О. був розглянутий та узагальнений на засіданнях циклової комісії «Розробка програмного забезпечення», на засіданнях регіонального та обласного методичних об’єднань викладачів інформатики і комп’ютерної техніки за темами: «Організація гурткової, научно-дослідніцкої роботи студентів в умовах ВНЗ», «Розробка та оформлення електронного навчально-методичного комплексу дисципліни «Інформатика», «Організація самостійного вивчення студентів з інформатики» і отримав позитивні оцінки колег, що дозволяє вважати роботу викладача над обраною проблемою доцільною і ефективною для досягнення головної мети – якісної підготовки молодших висококваліфікованих спеціалістів.

Досвід заслуговує високої оцінки і рекомендований до розповсюдження серед викладачів інформатики ВНЗ 1-2 рівнів акредитації Маріупольського регіону та Донецької області.

Форма узагальнення: опис, методичний посібник

 

Ким вивчався: обласним та регіональним методичними об’єднаннями викладачів інформатики і комп’ютерної техніки

Де знаходиться матеріал про досвід: методичний кабінет МММК ДВНЗ «ПДТУ».

 

 

Моє кредо:

Педагогічне:

«Багато чому я навчилась у своїх наставників, ще більш – у своїх товаришів, але найбільше – у своїх студентів»

Творче:

«Щоб вести студентів за собою, необхідно самому рухатися, не зупиняючись»

Мета роботи викладача:

- формуванні творчої особистості фахівців, здатних до

саморозвитку, самоосвіти, інноваційної діяльності;

- активізація самостійної роботистудентів на

заняттях з інформатики;

- активізація розумової діяльності студентів засобом


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)