АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

за час роботи в МММК ДВНЗ « ПДТУ» з моменту останньої атестації з 2010 по 2014 р

Читайте также:
  1. D. Розпустити джгут до моменту появи кровотечі і накласти його нижче попереднього місця
  2. III. Хід роботи
  3. III. Хід роботи
  4. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  5. VІ. Виконання практичної роботи. Інструктаж з техніки безпеки.
  6. Аналіз ритмічності роботи підприємства
  7. в практиці роботи сучасного загальноосвітнього навчального закладу
  8. В) до моменту народження дитини або на ранніх етапах онтогенезу.
  9. Варіанти завдань для домашньої контрольної роботи із дисципліни
  10. ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ ДЛЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ
  11. Варіанти завдань домашньої контрольної роботи
  12. Варіанти контрольної роботи

У коледжі працюю з 1985 року з перервою 1994-1998 роки. Спочатку інженером лабораторії автоматизації, потім викладачем дисциплін інформаційного циклу. З 1988 по 1994 роки обіймала посаду голови циклової комісії «Програмування для ЕОМ і АС». Працюю переважно на металургійному та механічному відділеннях - у групах спеціальностей: «Виробництво сталі в конверторах і мартенівських печах», «Обробка металів тиском», «Розробка програмного забезпечення» і «Технічне обслуговування, ремонт та експлуатація тягового рухомого складу».

З 2005 року очолюю Регіональне методичне об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки.

На момент атестації викладаю дисципліни «Інформатика» у групах спеціальностей: «Виробництво сталі в конверторах і мартенівських печах», «Обробка металів тиском», «Розробка програмного забезпечення»; «Інформатика, обчислювальна техніка і програмування» у групах спеціальностей: «Виробництво сталі в конверторах і мартенівських печах», «Обробка металів тиском»; «Практична робота на ПК», «Обчислювальна техніка і програмування» для спеціальності «Технічне обслуговування, ремонт та експлуатація тягового рухомого складу».

Успішність знань студентів за минулий рік становить 100%, якість знань – 57,14%.

Атестуюсь з дисципліни «Інформатика», яку викладаю 16 років.

Ефективності та якості роботи прагну досягти за допомогою використання сучасних активних та інтерактивних методів навчання.

На заняттях широко використовую мультимедійні технології. Для контролю знань, умінь студентів використовую різноманітні завдання самостійної роботи, у тому числі творчі завдання з розробки алгоритмів і комп’ютерних програм, технічні диктанти, програми тестування, тестові завдання із само- та взаємоперевіркою, а також виконання інтерактивних вправ з автоматизованої перевіркою. Для цього використовую як самостійно розроблені програми тестування, так і програми електронних посібників.

При викладанні нового матеріалу застосовую електронну підтримку занять – комп’ютерні презентації і відеофільми, які розроблені для кожного заняття з дисципліни «Інформатика» та майже до усіх занять дисциплін «Інформатика, обчислювальна техніка і програмування», «Групова динаміка і комунікації»,

а також проблемні завдання, роботу у великих та малих групах, опорні конспекти занять.

Для активізації пізнавальної діяльності студентів використовую випереджувальні завдання, розробку студентами логічних схем вивчених понять, виконання завдань, пов’язаних з проектною діяльністю. Для визначення типу проекту використовуються домінуюча в проекті діяльність: дослідження, пошукова, творча, ролева, прикладна, ознайомлювальне орієнтування та інші.

Для індивідуальної роботи зі студентами використовую картки індивідуальних завдань з дисциплін, застосовую дистанційне навчання за допомогою сторінки в Internet, де розміщую матеріали до попередніх занять, матеріали та завдання до самостійної роботи студентів, а також підтримую діалог зі студентами із виконання завдань. При цьому намагаюсь реалізовувати педагогіку співробітництва, застосувати особистісно-орієнтований підхід до кожного студента.

Велике значення приділяю професійно орієнтованому навчанню. Переважна кількість практичних робот з дисциплін розроблена з урахуванням майбутньої спеціальності студентів та спрямована на виконання прикладних завдань.

У своїй роботі намагаюсь дотримуватись наукового рівня викладання дисципліни, обирати найбільш ефективні методи та форми, розвивати інтерес до дисципліни. Багато уваги приділяю міждисциплінарним зв’язкам, оптимізації та диференціації домашніх завдань, розвитку самостійності і активності, вихованню навичок самоосвіти.

За звітний період підготувала та провела:

відкриті навчальні заняття за темами:

- «Алгоритми, властивості алгоритмів» (2010р.);

- «Програма Провідник. Робота з файлами і папками» (2011р.);

- «Створення звітів в СКБД Access» (2012р.);

- «Створення інформаційного бюлетеня і буклету» (2012р.);

- «Робота з графічними об’єктами PowerPoint» (2013р.);

відкриті виховні заходи:

- «Адаптація молодого спеціаліста» (2010р.);

- «Без добра не було б життя» (2011р.);

- «День семьи, любви и верности» (2012р.);

- «Неформальні об’єднання молоді» (2013р.);

- «Свято останнього дзвоника» (2013р.).

Також на підставі матеріалів конкурсу «Велика Вітчизняна війна і моя родина», у якому взяли участь студенти та співробітники МММК, мною розроблена презентація для проведення виховних заходів коледжу.

У міжатестаційний період підготувала:

- Статтю: «Використання логічних схем понять на заняттях з інформатики», Методичний вісник МММТ № 7, 2011р.;

- «Методичний посібник для самостійного вивчення студентів з інформатики», Інформаційний бюлетень передового педагогічного досвіду, 2013р.;

- «Організація самостійної роботи студентів на заняттях з інформатики», Регіональна науково-методична конференція «Підготовка конкурентоспроможного молодшого спеціаліста: реалії, проблеми, перспективи.» Тези доповідей, 2013р.

- Методичні розробки:

· «Підвищення зацікавленості студентів при застосуванні інтерактивних методів навчання на заняттях з інформатики» (2010р.);

· «Використання метода проектів при вивчанні дисципліни «Групова динаміка і комунікації» (2011р.);

· «Електронний навчально-методичний комплекс дисципліни «Інформатика» (2012р.);

· «Активізація самостійної роботи та творчої активності студентів на заняттях з інформатики шляхом використання оптимальних форм і методів навчання» (2014р.);

- Комп’ютерне програмне забезпечення:

· Програми діагностики та контролю знань з дисципліни «Інформатика», «Інформатика, обчислювальна техніка і програмування», «Методи і засоби комп’ютерних інформаційних технологій»;

· Демонстраційно-навчальні програми з розділу «Програмне забезпечення ПК»;

· Електронній пакет конспектів лекцій з дисципліни «Обчислювальна техніка і програмування» для дистанційного навчання.

У зв’язку зі змінами освітніх стандартів дисциплін перероблені навчально – методичні комплекси дисциплін: «Інформатика», «Інформатика, обчислювальна техніка і програмування», а також розроблені нові комплекси з дисциплін «Практична робота на ПК», «Обчислювальна техніка і програмування» для спеціальності «Технічне обслуговування,ремонт та експлуатація тягового рухомого складу», «Групова динаміка і комунікації» для спеціальності «Розробка програмного забезпечення»

За атестаційний період мною розроблені навчальні та робочі програми дисциплін нових спеціальностей:

- «Інформаційні технології в галузі» для спеціальності «Експлуатація теплотехнічного і теплотехнологічного устаткування і систем теплопостачання»;

- «Основи інформатики та обчислювальної техніки» для спеціальності «Обслуговування устаткування систем водопостачання і водовідводу»;

- «Інформатика, обчислювальна техніка і програмування» для спеціальності «Термічна обробка металів»;

- Робоча програма технологічної практики для спеціальності «Розробка програмного забезпечення».

Активно працюю у цикловій комісії «Розробка програмного забезпечення» коледжу. Беру активну участь у проведенні тижня циклової комісії, організації участі студентів у фахових конкурсах, підготовлюю пакети завдань з проведення олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки.

Досягнення підготованих мною студентів:

- У олімпіаді МММК:

· Бабкін Кирило - І місце (2011р.);

· Макаренкова Марина - І місце (2012р.);

· Доронін Артем - І місце(2013р.);

- У олімпіаді серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації:

· Бабкін Кирило - І місце (2011р.);

· Макаренкова Марина - І місце (2012р.);

· Доронін Артем - ІІ місце (2013р.);

- У обласної олімпіаді серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації:

· Бабкін Кирило - ІІІ місце (2011р.);

· Макаренкова Марина - ІV місце (2012р.).

- У науково-практичної конференції «Наука – перші кроки», секція «Розробка програмного забезпечення»:

· Ольховий Дмитро – ІІ місце (2010р.);

· Кальянов Богдан - нагороджений дипломом (2011р.);

· Санглич Микола – ІІ місце (2012р.).

На засіданнях циклової комісії підготувала та виступала з методичними доповідями за темами:

- «Використання логічних схем понять на заняттях з інформатики» (2011р.);

- «Використання хмарних технологій у навчальному процесі» (2013р.);

- «Методи контролю знань як способи корегування та підвищення якості навчання» (2014р.).

На засіданнях регіонального методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки підготувала та виступала з методичними доповідями:

- «Організація позакласних заходів з інформатики, робота з обдарованою молоддю в умовах ВНЗ» (2011р.);

- «Нові навчальні програми з дисципліни «Інформатика». Створення робочих навчальних програм (академічний рівень та рівень стандарту). Структура навчально – методичного комплексу дисципліни» (2011р.);

- «Використання сучасних педагогічних інноваційних технологій у викладанні інформатики» (2012р.);

- «Використання в навчальному процесі завдань регіональної та обласної олімпіад з інформатики» (2013р.);

- «Творча робота з інформатики – як завдання самостійної роботи студентів» (2014р.).

На засіданні обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки підготувала та виступала з методичними доповідями та презентаціями з тем:

- «Розробка та оформлення електронного навчально-методичного комплексу дисципліни «Інформатика» (2011р.);

- «Організація самостійної роботи студентів з інформатики»(2013р.).

 

Проблема, над якою працюю,- «Активізація самостійної роботи та творчої активності студентів на заняттях з інформатики шляхом використання оптимальних форм і методів навчання».

У міжатестаційний період відбулось узагальнення та апробація педагогічного досвіду:

- в цикловій комісії «Розробка програмного забезпечення» з тем:

· «Підвищення зацікавленості студентів при застосуванні інтерактивних методів навчання на заняттях з інформатики» (2010р.);

· «Використання інтерактивних засобів навчання у виховної роботі» (2011р.);

· «Проблемні завдання як спосіб активізації розумової діяльності на заняттях з інформатики» (2012р.);

- на засіданнях регіонального методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки:

· «Основної форми організації навчального процесу. Вимоги до сучасного заняття» (2009р.);

· «Організація гурткової, науково-дослідницької роботи студентів в умовах ВНЗ» (2010р);

· «Використання сучасних педагогічних інноваційних технологій у викладанні інформатики» (2011р.);

· «Інтегровані заняття як засіб підвищення мотивації навчальної діяльності» (2013р);

· «Активізація самостійної роботи та творчої активності студентів на заняттях з інформатики» (2013р.);

- на засіданні обласного методичного об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки за темами:

· «Організація гурткової, науково-дослідницької роботи студентів в умовах ВНЗ» (2011р.);

· «Організація самостійного вивчення студентів з інформатики» (2013р.).

Є членом Ради класних керівників коледжу, класним керівником групи ОТ -10/64.

Завідую кабінетом «Інформатики та обчислювальної техніки», керую студентським гуртком «Розробка комп’ютерних презентацій і публікацій».

Понад 9 років очолюю Регіональне методичне об’єднання викладачів інформатики та комп’ютерної техніки, організовую фахові конкурси викладачів регіону, проводжу відкрити заняття та майстер-класи для викладачів, проводжу рецензування науково-методичних матеріалів, беру участь у засіданнях обласного методичного об’єднання, у підготовки завдань для проведення олімпіад регіонального та обласного рівнів, є постійним членом журі регіональної та обласної олімпіад з інформатики і комп’ютерної техніки.

Активно працюю у Школі педагогічної майстерності. Для слухачів школи провела майстер-клас за темою: «Використання мультимедійних технологій при проведенні занять» (2011р.); брала участь у тематичному семінарі «Основні типи занять з використанням комп’ютерних інформаційних технологій» (2013р.), виступала з доповідями: «Особисто- орієнтований підхід у навчанні» (2010р.), «Досвід організації позакласної роботи з інформатики, робота з обдарованими студентами» (2012р.).

Надаю практичну та консультативну допомогу викладачам МММК при організацій занять з використанням мультимедійних засобів навчання.

Систематично відвідую заняття та виховні заходи викладачів коледжу. Особливу увагу приділяю викладачам-початківцям.

Постійно слідкую за новими виданнями педагогічної та методичної літератури, систематично опрацьовую журнали: «Нові технології навчання», «Відкритий урок», «Відкрита педагогічна школа», «Інформатика в школі», «Все для вчителя інформатики»; «Інформатика та інформаційні технології в навчальних закладах»; опрацювала останнім часом книги: Н.П. Волкова «Педагогіка»; І.О.Завадський «Основи баз даних. Посібник, електронний курс, майстер-класи»; О.І. Пометун «Сучасний урок. Інтерактивні технології».

Систематично займаюсь самоосвітою - вивченням, впровадженням провідного педагогічного досвіду колег, сучасних інноваційних методик. За атестаційний період мною розглянуто та застосовується в роботі:

- Матеріали інтернет-конференції за темою «Сучасний викладач,особистість і діяльність»;

- «Досвід розробки та використання сайту навчального закладу у навчальної роботі» викладача Маріупольського будівельного коледжу Корюкова І.В.;

- «Досвід використання комп’ютерних технологій з обробки інформації» викладача Маріупольського технікуму ДонНУЕТ Ларіної І.А.

- «Досвід використання активних та інтерактивних методів і форм у викладанні дисциплін інформаційного циклу» Маріупольського будівельного коледжу Коваленко С.І.

- Матеріали інтернет-конференції за темою «Наукова діяльність як шлях формування професійних компетентностей майбутнього фахівця».

 

У 2013 році пройшла курси підвищення кваліфікації Факультету перепідготовки і підвищення кваліфікації керівних педагогічних працівників Донецького національного університету, (свідоцтво 2013р.)

У 2011 році пройшла стажування на кафедрі інформатики ДВНЗ «ПДТУ» (Свідоцтво №63), в 2013 році - фахове стажування у Бюро комп’ютерного забезпечення ООО «Єкоіллічпродукт» (довідка про стажування від 16.10.2013р.)

У 2009-10 навчальному році брала участь у конкурсі «Викладач року», за підсумками якого здобула звання «Викладач – новатор ММТ». В 2013-14 навчальному році також беру участь у фаховому конкурсі «Викладач року» МММК ПДТУ.

У міжатестаційний період брала участь у засіданнях методичної ради та засіданні кафедри інформатики ДВНЗ «ПДТУ», у науково – методичних конференціях викладачів Маріупольського регіону з доповідями: «Організація гурткової, науково-дослідницької роботи студентів в умовах ВНЗ» (2011р.), «Організація самостійної роботи студентів з інформатики» (2013р.).

Основної задачею своєї роботи вважаю формування у студентів наступних компетенції:

· інформаційної - здатність грамотно виконувати дії з інформацією - розширювати отримані знання самостійно, тобто навчити оперативно здійснювати пошук інформації, проводити її структуризацію, знаходити оптимальний алгоритм обробки;

· комунікативної - здатність уміння працювати в команді, аргументовано відстоювати власну позицію;

· наочної - здатність застосовувати отримані знання на практиці;

  • соціальної - сприяти розвитку творчого потенціалу студентів, створити умови для формування у студентів адекватної самооцінки.

 

МОЇ НАГОРОДИ

 

 

ДОСЯГНЕННЯ СТУДЕНТІВ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.014 сек.)