АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Механізований (танковий) взвод (механізоване відділення, екіпаж танка) у похідній охороні

Читайте также:
  1. Взвод у бойовому розвідувальному дозорі
  2. Взвод у морському десанті
  3. Взвод у розвідувальному дозорі
  4. Взвод у тактичному повітряному десанті
  5. Дії дозорного відділення (екіпажу танка, пішого дозору) у розвідці
  6. Загальні положення по охороні праці вчителя біології.
  7. Звіт Рівненської районної дитячої спілки “Екіпаж” за 1-й семестр 2014/2015 н.р.
  8. Механізований (танковий) взвод (механізоване відділення, екіпаж танка) на марші
  9. Механізований (танковий) взвод у бойовій охороні
  10. Механізований (танковий) взвод у сторожовій охороні
  11. Наступальний бій екіпажу танка

78. Взвод на марші може призначатися в головну (бокову, тильну) похідну, а іноді й нерухому бокову заставу, або головний (тильний) дозор із завданням унеможливити раптовий напад противника на колону, яка охороняється, забезпечити їй вигідні умови для вступу в бій і не допустити проникнення до неї наземної розвідки противника. Взводу можуть додаватися засоби посилення.

Для безпосередньої охорони, а також для огляду місцевості від головної (бокової) похідної застави (головного дозору) у напрямку руху (від тильної похідної застави – за нею), а від головних сил батальйону (нерухомої бокової застави) у боки загрозливих флангів (на загрозливі напрямки) може висилатися дозорне відділення (танк)на відстань, яка забезпечує спостереження за ним і підтримкувогнем.

У головній (боковій, тильній) похідній заставі (головному, тильному дозорі) організується спостереження за наземним і повітряним противником, призначається спостерігач для прийому сигналів від дозорного відділення (танка) і підтримується постійна готовність до зустрічі з противником.

Радіоелектронний захист особового складу й ОВТ від ураження радіокерованими вибуховими пристроями здійснюється застосуванням малогабаритних передавачів перешкод, якими оснащена техніка. Передавачі перешкод повинні бути постійно увімкнені та подавляти радіолінії управління вибуховими пристроями.

79. Командир взводу, призначеного в похідну охорону, крім звичайних питань під час з’ясування отриманого завдання та оцінки обстановки повинен: усвідомити завдання колони, яка охороняється, своє завдання і час готовності до його виконання; вивчитипо карті маршрут руху і характер місцевості; визначити місця ймовірної зустрічі із противником, а також можливі місця улаштування ним засідок і намітити порядок дій у разі зустрічі із противником дозорного відділення (танка) і головних сил взводу; визначити склад чергових вогневих засобів і порядок підготовки взводу до маршу.

У бойовому наказікомандир взводу вказує:

у першому пункті – відомості про противника, імовірні рубежі і час зустрічі з ним;

у другому пункті – завдання взводу: маршрут і швидкість руху, побудову колони, дистанцію між машинами, вихідний пункт і час його проходження, порядок дій під час зустрічі з противником;

у третьому пункті – після слова “наказую” ставляться завдання відділенням (танкам) головних сил, дозорному відділенню (танку) і доданим засобам;

у четвертому пункті – час готовності до маршу, сигнали оповіщення, управління, взаємодії і порядок дії за ними;

у п’ятому пункті – своє місце і заступника.

Під час постановки завдань командир взводу вказує:

дозорному відділенню (танку) – маршрут руху, його завдання (що і де розвідати або встановити); на якій відстані діяти, порядок огляду місцевості і доповіді про результати розвідки і де приєднатися до дозору;

відділенням (танкам) головних сил, доданим засобам – місця у похідному порядку взводу, порядок спостереження і до яких дій бути готовим.

Під час організації взаємодії командир взводу уточнює та узгоджує порядок спостереження, зв’язку, відкриття і ведення вогню по повітряних цілях; руху ділянками маршруту, огляду місцевих предметів (об’єктів) на маршруті руху; дії під час відбиття нападу противника із засідки; місця ймовірної зустрічі з противником і дії у разі зустрічі з ним дозорного відділення (танка), взводу і засобів посилення, порядок маскування і використання приладів нічного бачення (світломаскувальних пристроїв); сигнали управління, оповіщення і взаємодії.

Надалі він організовує бойове забезпечення, дає вказівки щодо забезпечення маршу: захист від ВТО і запалювальної зброї; проведення заходів морально-психологічного, технічного і тилового забезпечення; перевіряє готовність взводу до виконання бойового завдання і доповідає командиру батальйону (роти).

80. Командир дозорного відділення (танка) зобов’язаний: вивчити по карті (схемі) маршрут руху, місця ймовірної зустрічі з противником, визначити порядок руху і дії відділення (танка) під час зустрічі з ним; встановити порядок спостереження за місцевістю, наземним і повітряним противником, а також за сигналами командира, який вислав дозорне відділення (танк), і порядок доповіді; віддати відділенню (екіпажу танка) бойовий наказ.

У бойовому наказі командир відділення (танка) вказує:

у першому пункті – відомості про противника;

у другому пункті – завдання підрозділу, який охороняють, і завдання відділення (танка): маршрут і швидкість руху, порядок спостереження, доповіді про помічене і порядок дії під час зустрічі із противником;

у третьому пункті – після слова “наказую” ставить завдання підлеглим:

механіку-водію – маршрут і швидкість руху;

навіднику-оператору (навіднику кулемета, гармати) – порядок наведення і ведення вогню;

решті особового складу – кому, куди і як вести спостереження, склад піших дозорних;

у четвертому пункті – сигнали оповіщення, управління, взаємодії і порядок дій за ними;

у п’ятому пункті – час готовності до маршу і заступника.

Після віддання бойового наказу командир відділення (танка) перевіряє готовність відділення (танка) до виконання бойового завдання і доповідає командиру роти (взводу).

81. Взвод, призначенийу головну похідну заставу (головний дозор), у встановлений час проходить вихідний пункт і рухається вказаним маршрутом з установленою швидкістю. Командир взводу перебуває в голові колони головної похідної застави (головного дозору), відстежує маршрут руху за картою, стежить за діями дозорного відділення (танка), особисто веде розвідку противника і місцевості спостереженням і доповідає командиру, який вислав охорону, про зустріч із противником, виявлення загороджень і заражених ділянок на маршруті, а також проходження контрольних пунктів на маршруті руху.

Тіснини, тунелі, мости та інші вузькі місця головна похідна застава (головний дозор, дозорне відділення, танк) проходить безупинно. Зруйновані мости, заміновані або заражені ділянки маршруту обходить, позначаючи напрямок обходу покажчиками.

У разі неможливості обходу замінованих ділянок маршруту вони розміновуються доданим підрозділом інженерних військ або самостійно із використанням комплектів розмінування та іншими способами під прикриттям вогню. Для виявлення дротових ліній управління вздовж дороги на 50 – 100 м висилаються піші дозори.

Дозорне відділення (танк) просувається в указаному напрямку, від укриття до укриття, ведучи спостереження за прилеглою місцевістю, не затримуючи рух колони, що охороняється. Особлива увага під час огляду звертається на ознаки обладнання противником засідок, мінування дорожнього покриття і місцевих предметів. Закриті ділянки місцевості, окремі будівлі, узлісся, входи в ущелини і тунелі, де можливі приховане розташування противника і раптовий його напад із засідок, а також вузькі проходи, мости та інші об’єкти ретельно оглядають, у разі потреби висилають піших дозорних або проводять огляд усім відділенням, діючи бойовими групами під прикриттям БМП (БТР). Під прикриттям відділення дозорні приховано наближаються до об’єкта, старший дозорний, як правило, пересувається за дозорним у готовності підтримати його вогнем. У ході дій у складі відділення, групи дозорних, використовуючи складки місцевості, прикриваючи один одного, по черзі просуваються до об’єкта і здійснюють його огляд. Про все виявлене на маршруті руху і про зустріч із противником командир дозорного відділення (танка) негайно доповідає командиру, який вислав дозор. У разі виявлення засідки противника дозорне відділення доповідає про це командиру дозору, вступає в бій (займає позицію) і забезпечує висування і вступ у бій головних сил дозору.

Дрібні групи противника головна похідна застава (головний дозор, дозорне відділення, танк), як правило, знищує, а зразки озброєння, топографічні карти та інші документи захоплює і продовжує виконувати завдання. Під час зустрічі з силами противника, що переважають, діє залежно від обстановки: раптовим вогнем із вигідної позиції і рішучою атакою знищує його, а якщо головна похідна застава не в змозі самостійно знищити противника, вона стійко утримує зайняту позицію, забезпечує розгортання і вступ у бій колони, що охороняється.

Для забезпечення руху колони, що охороняється, ділянками маршруту, де можливий напад противника, головна похідна застава може переходити до оборони і відновлює рух після проходження колони головних сил. У цьому випадку до складу головної похідної застави повинен виділятися інший підрозділ.

Під час блокування ділянок маршруту місцевими жителями дозорне відділення, не входячи з ними в контакт, обходить цю ділянку і проводить колону,яка охороняється, обхідним маршрутом. У разі блокування колони охорона сковує дії цивільного населення,не допускаючи роззброювання військовослужбовців і взяття їх у заручники, здійснює спроби пройти маршрутом або вийти назад.

82. Взвод, призначенийу бокову похідну заставу, висувається на рівні голови колони, що охороняється, на відстані, установленій його командиром (паралельним маршрутом).

Дрібні групи противника, які з’явилися на фланзі колони, що охороняється, бокова похідна застава знищує, діючи з вогневих засідок і продовжує виконувати завдання.У разі загрози нападу сил противника, що переважають,– вона займає вигідну позицію, вогнем всіх засобів завдає йому ураження, стримує і не допускає раптового нападупротивника наколону, щоохороняється, з флангу.

83. Взвод, призначений у нерухому бокову заставу, висуваєтьсяна вказаний рубіж, займає його, розгортається в бойовий порядок і перебуває на рубежі до визначеного часу або команди (сигналу) командира, який його вислав. Надалі діє відповідно до вказівок командира.Під час нападу противника вступає в бій, забезпечуючи проходження головних сил колони, після чого виходить з бою, відривається від противника і продовжує рух своїм маршрутом.

84. При виході із бою, відході (здійснення маршу в умовах можливої зустрічі з противником) взвод, призначений у тильну похідну заставу, висувається за колоною, що охороняється, на дистанції, встановленій командиром, що його вислав.

Дрібні групи противника (розвідувальні групи, розвідувально-дозорні групи) тильна похідна застава знищує, діючи з вогневих засідок. У разі загрози виходу переважаючих сил противника під час переслідування до колони, яка охороняється, застава займає вигідну позицію і несподіваним вогнем усіх засобів завдає ураження противнику, затримує його і не допускає нападу на колону, після чого відходить на інший рубіж і організовує засідку на ньому.

Тильній похідній заставі може ставитися завдання щодо руйнування переправ, мостів, доріг, обладнання завалів і встановлення мінно-вибухових загороджень.

85. Під час привалу і в разі розташування колони, яка охороняється, на відпочинок головна (бокова, тильна) похідна застава (головний, тильний дозор, дозорне відділення, танк), зайнявши вигідну позицію, продовжує виконувати завдання, діючи як сторожова охорона. Похідна застава (дозор, дозорне відділення, танк) зупиняється і відновлює рух за командою (сигналом) командира колони, яка охороняється.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)