АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методика діагностики рівня ціннісних орієнтацій

Читайте также:
  1. A. Підняти ногу вище рівня серця
  2. B. Транспортна аварія, об’єктового рівня.
  3. Абсолютная тупость сердца: понятие, методика определения. Границы абсолютной тупости сердца в норме. Изменения границ абсолютной тупости сердца в патологии.
  4. Активная подвижность нижнего легочного края , методика проведения, нормативы. Диагностическое значение изменений активной подвижности нижнего легочного края.
  5. Алгоритм діагностики і надання допомоги хворим з політравмою на догоспітальному етапі
  6. Арттерапія в роботі з обдарованими дітьми як метод діагностики обдарованості
  7. Афінська та спартанська системи виховання: порівняльний аналіз.
  8. Больной 29 лет был доставлен в клинику с разрывом симфиза с диастазом между лонными костями 4 см. Какая методика лечения показана больному?
  9. БССС на 3 рівнях. Відмінність від простого речення.
  10. В 3. Налогообложение предприятий: функции, принципы. Виды налогов и отчислений, методика их расчета.
  11. В 3. Порядок ценообразования. Методика расчета отпускной цены продукции.
  12. Варіанти застосування методу. Порівняння з методом переміщень

 

Ціннісні орієнтації - це моральні, ідеологічні, естетичні, емоційні підстави для оцінок людиною навколишньої дійсності і формування відносин до різних її аспектів.

Як би ми ні вивчали темперамент, характер, здібності, переконання людини, ми не зуміємо його до кінця зрозуміти, якщо залишимо без уваги індивідуальну гаму переживань, до яких його нестримно тягне. І хоча людина далеко не завжди ясно усвідомлює ці манливі його переживання, йому стає нудно і тужливо жити всякий раз, коли довго не зустрічаються ситуації, що ці переживання викликають.

Мета роботи. Вивчення різних форм прояву емоційної спрямованості як компонента ціннісних ориєнтацій.

Методика. "Що я волію переживати", укладач Б.И. Додонов.

Інструкція. Кожному з нас життя дарує багато можливостей відчути. Люди розрізняються між собою по тому, які почуття є для них особливо цінними. Цірозходження не можна оцінити в термінах "краще - гірше". Тому будь-які відповіді будуть характеризувати Вас однаково добре, якщо Ви відповісте серйозно і щиро.

1) Уважно прочитайте перелік приємних переживань і запишіть на листі для відповідей номер тогоз них, що є для Вас найбільш цінним.

2) Інші номери розташуєте вправо по рядку в порядку передповаги, що Ви віддаєте одному переживанню перед іншим.

3) Якщо які-небудь із приведених переживань Вам ще не вдалось випробувати, запишіть їх номера після вертикальної риси. Приклад: 11, 2, 1, 4, 9, 6, 5, 3, 10, 7, 8, 12.

1. Радість, симпатія, вдячність, коли спілкуєшся з гарними людьми, коли бачиш дружбу і взаєморозуміння.

2. Гарячий інтерес, насолода при пізнанні нового, при знайомстві з разючими науковими фактами.

3. Радісне хвилювання, нетерпіння при придбанні нових речей, предметів колекціонування, задоволення від думки, що незабаром їх стане ще більше.

4. Гордість, задоволення, підйом духу, коли можеш довести свою цінність чи перевагу над суперником, викликати замилування навколишніх.

5. Своєрідне солодке і красиве почуття, що виникає при сприйнятті природи, віршів, музики чи інших творів мистецтва.

6. Усепоглинаюче почуття захопленості, зосередженості на процесі рішення складної проблеми, збагнення причини незрозумілого явища, коли нічого не зауважуєш навколо.

7. Безтурботність, безтурботність, насолода смачною їжею, відпочинком, невимушеною обстановкою.

8. Радісне хвилювання, підйом, коли розумієш, що знаходишся на вірному шляху в рішенні важкої задачі.

9. Бойове збудження, почуття ризику, захват їм, азарт, гострі відчуття в хвилину боротьби і небезпеки.

10. Задоволення, радість, гордість при вирішуванні сумнівів, підтверджень Ваших здогадів і гіпотез.

11. Почуття радості і задоволення, коли вдається зробити що-небудь гарне для дорогих тобі людей.

12. Почуття надзвичайного, таємничого, невідомого, що з'являється в незнайомій місцевості, обстановці.

 

Обробка і інтерпретація результатів.

Дана методика не припускає кількісної обробки і порівняння зі среднестатистичними нормами. Дається тільки змістовна інтерпретація, що показує, які емоційні переживання є найбільш коштовними для даної людини.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)