АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Порядок реєстрації комерційних банків

Читайте также:
  1. I. Порядок медицинского отбора и направления на санаторно-курортное лечение взрослых больных (кроме больных туберкулезом)
  2. III Общий порядок перемещения товаров через таможенную границу Таможенного союза
  3. III. Порядок защиты дипломной работы
  4. V. ПОРЯДОК ОФОРМЛЕНИЯ РЕЗУЛЬТАТОВ ИНСПЕКТИРОВАНИЯ МЕСТ ПРИНУДИТЕЛЬНОГО СОДЕРЖАНИЯ
  5. А Порядок работы на станции при тахеометрической съемке. Вычислительная и графическая обработка результатов съемки.
  6. Административные взыскания и порядок их наложения
  7. Административный порядок предоставления земельных участков, находящихся в государственной собственности.
  8. Акционерное общество как юридическое лицо: порядок образования, правовое положение
  9. Аудит учета производственных запасов. Порядок проведения инвентаризации материальных ценностей
  10. Аукционный порядок распределения земельных участков.
  11. Банки і банківська система
  12. Банки й небанківські фінансово-кредитні установи

 

Для реєстрації уповноважена на здійснення цієї процедури особа подає до територіального управління НБУ (ТУ НБУ) визначений законодавством пакет документів (стаття 17 Закону України «Про банки та банківську діяльність»). У місячний термін мають бути підготовлені висновки щодо фінансового стану, платоспроможності; репутації учасників, які матимуть істотну участь; наявності приміщення, професійної придатності і ділової репутації керівних осіб майбутнього банку та відповідності установчих документів чинному законодавству.

Розмір статутного фонду визначається засновниками банку, але не може бути меншим за нормативні вимоги Національного банку України. Згідно з інструкцією НБУ «Про порядок створення і реєст­рації комерційних банків» з І січня 1998 р. мінімальний рівень статутного фонду комерційного банку, створеного з участю національ­ного капіталу, повинен відповідати сумі, еквівалентній 1 млн. євро. Якщо банк створюється з участю іноземного капіталу, частка якого не перевищує 50% статутного фонду, то величина останнього не може бути нижчою за суму, еквівалентну 5 млн. євро. У випадку, коли частка іноземного капіталу становить 50% і більше, мінімальний статутний фонд має бути не меншим за суму, еквівалентну 10 млн. євро.

Для формування статутного фонду в регіональному управлінні НБУ за місцем створення комерційного банку відкривається поточ­ний рахунок, на який кожен засновник вкладає визначену установ­чими документами частку статутного фонду.

Для реєстрації орган управління банку у двотижневий строк піс­ля аудиторської перевірки фінансового стану засновників подає до регіонального управління НБУ за місцем створення банку такі до­кументи (ст17):

заява про реєстрацію банку;

установчий договір;

статут банку;

рішення про створення банку;

бізнес-план, що визначає ті види діяльності які банк планує здійснювати на 1 рік та стратегію діяльності банку на найближчі 3 роки;

інформацію про фінансовий стан учасників, які мають істотну участь у банку (ст. 34);

бухгалтерська та фінансова звітність за останні 4 квартали – для учасників юридичних осіб, які мають істотну участь у банку; довідку ДПА про доходи як мінімум за останній рік для учасників фізичних осіб, які матимуть істотну участь у банку;

відомості про кількість, стан спостережної ради правління, ради директорів, ревізійної комісії;

копія платіжного документа про внесення плати за реєстрацію; копія звіту про проведення відкритої підписки на акції;

нотаріально завірені копії установчих документів учасників банку;

копії звіту про проведення відкритої підписки на акції;

відомості про професійну придатність та ділову репутацію голови, ради директорів, головного бухгалтера банку;

НБУ відкриває у тижневий строк рахунок для накопичення внесків засновників і учасників.

Рішення про реєстрацію або про відмову приймається НБУ не пізніше трьох місяців подання повного пакету документів.

Реєстрація здійснюється шляхом внесення запису до державного реєстру банків, з цього моменту банк набуває статусу юридичної особи і отримує від НБУ свідоцтво про реєстрацію.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)