АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА. Пояснювальна записка оформлюється згідно вимог стандартів ЄСКД (ГОСТ 2.105-95 “Общие требования к текстовым документам” і системи проектної документації для

Читайте также:
  1. Докладная записка
  2. Звіт. Службова записка. Рапорт
  3. Объяснительная записка
  4. Объяснительная записка
  5. Объяснительная записка
  6. ОБЪЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА.
  7. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  8. Пояснительная записка
  9. Пояснительная записка
  10. ПОЯСНИТЕЛЬНАЯ ЗАПИСКА
  11. Пояснительная записка
  12. Пояснительная записка

 

Загальні вимоги

 

Пояснювальна записка оформлюється згідно вимог стандартів ЄСКД (ГОСТ 2.105-95 “Общие требования к текстовым документам” і системи проектної документації для будівництва (СПДБ)). Оригінали текстових документів виконуються такими способами:

§ машинопис (за ГОСТ 13.1002); шрифт друкарської машини повинен бути чітким з висотою літер не менше 2,5 мм (краще 5 мм), стрічка тільки чорного кольору;

§ рукопис – шрифт за ГОСТ 2.304 з висотою літер і цифр не менше 2,5 мм (краще 5 мм). Цифри і літери необхідно писати чітко чорною тушшю;

§ із використанням друкарських і графічних приладів ЕОМ (оформлення текстових документів на ПЕОМ використовується згідно вимог стандарту ДСТУ 3008-95. Див. розділ 5);

Вписувати у текстові документи, які виготовлені машинописним способом, окремі слова, формули, умовні позначки (рукописом), а також виконувати рисунки треба чорною пастою, чорнилом або тушшю.

Пояснювальна записка в загальному вигляді повинна мати:

§ титульний лист;

§ завдання на проектування;

§ зміст;

§ текст з ілюстраціями і таблицями

§ список літератури

§ додатки.

Пояснювальна записка виконується на стандартних листах формату А4 з відповідним основним надписом. При необхідності решта листів може бути виконана на форматах А3, А2 тощо. На цих листах розміщуються таблиці, графіки, рисунки, креслення і схеми.

Кожен аркуш текстового документу повинен мати рамку чорного кольору, яка виконана типографським способом або вручну тушшю, чорнилами, пастою або олівцем. Рамку наносять суцільною основною лінією на відстані 20 мм від лівої межі формату і 5 мм від інших меж формату.

При заповненні текстового документу відстань від рамки до меж тексту на початку та в кінці рядків – не менше 3 мм, а відстань від верхнього або нижнього рядка до верхньої або нижньої межі рамки повинна бути не меншою 10 мм.

Абзаци в тексті починаються відступом, який дорівнює п’яти знакам (15-17 мм).

Помилки, знайдені в процесі виконання документу, допускається виправляти закрашуванням білою фарбою і написанням на тому ж місці виправленого тексту.

Кафедра допускає виконання пояснювальних записок КР, КП, ДП авторським рукописом чорнилами (пастою) чорного або синього кольору. При цьому формули, цифри, заголовки розділів і підрозділів, а також заголовки таблиць пишуться тільки стандартним шрифтом. Схеми та рисунки допускається виконувати тушшю, пастою або олівцем. Заповнення специфікації проводиться стандартним шрифтом тушшю, чорною пастою або олівцем.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)