АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Кадрова політика

Читайте также:
  1. III. Соціальна політика, її сутність і функції.
  2. Антимонопольна політика
  3. Бюджетно-податкова політика забезпечує найважливіші економічні функції держави, які формують її дієздатність в економічній політиці:
  4. Воєнно-економічна політика України в умовах формування ринкових відносин та конверсії ОПК.
  5. Державна кадрова політика.
  6. Державна політика в освіті та культурі Незалежної України
  7. Державна регіональна політика.
  8. Дискреційна і недискреційна фіскальна політика: суть та особливості
  9. Економічна політика і макроекономічна рівновага. Основні макроекономічні цілі
  10. З урахуванням цього грошово-кредитна політика повинна ґрунтуватись на таких принципах:
  11. Завойовницька політика Мюрада ІІ (1421 – 1444) та Мехмеда ІІ (1451 – 1481). завоювання Константинополя
  12. Завойовницька політика Тимура

 

Кадрова політика це:

- Складова частина стратегічно орієнтованої політики організації;

- Генеральне направленнякадрової роботи. Сукупність методів, принципів, форм організаційного механізму по виробітку цілей та задач, направлених на збереження, укріплення та розвиток кадрового потенціалу, на створення кваліфікаційного та високопродуктивного згуртованого колективу, який здатен своєчасно реагувати на вимоги ринку, що постійно змінюється, з урахуванням стратегії розвитку організації;

- Система теоретичних поглядів, ідей, вимог, принципів, які визначають основні направлення роботи з персоналом, її форми та методи;

- Ціленаправлена діяльність по створенню трудового колективу, що найкращим чином сприяє суміщенню цілей та пріоритетів підприємства та його працівників.

Мета кадрової політики – це забезпечення кадрового балансу процесів відновлення і зберігання чисельного та якісного складу кадрів у його розвитку відповідно до потреб самої організації, вимог чинного законодавства, стану на ринку праці.

В кадровій політиці в ідеальному вигляді реалізується наступна послідовність етапів роботи:

- Розробка загальних принципів кадрової політики, визначення пріоритетів цілей;

- Організаційно-штатна політика;

- Інформаційна політика;

- Фінансова політика;

- Політика розвитку персоналу;

- Оцінка результатів діяльності.

Кадрова політика повинна спиратися на принцип справедливості, послідовності, додержання трудового законодавства, рівності та відсутності дискримінації.

Загальні вимоги до кадрової політики в сучасних умовах зводяться до наступного:

1. Кадрова політика повинна бути тісно пов’язана зі стратегією підприємства.

2. Кадрова політика повинна бути достатньо гнучкою. Тобто вона повинна бути, з одного боку, стабільною, оскільки зі стабільністю пов’язані сподівання працівника, а з другого – динамічною, тобто корегуватися у відповідності зі змінами тактики підприємства.

3. Оскільки формування кваліфікованої робочої сили пов’язано з певними витратами для підприємства, кадрова політика повинна бути економічно обґрунтованою, тобто виходити з реальних фінансових можливостей.

4. Кадрова політика повинна забезпечити індивідуальний підхід до своїх працівників.

Механізм реалізації кадрової політики являє собою систему планів, норм та нормативів, організаційних, адміністративних, соціальних, економічних та інших заходів, які направлені на вирішення кадрових проблем та задоволення потреб організації у персоналі.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)