АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Читайте также:
  1. I. МЕТА І ЗАДАЧІ ВИВЧЕННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
  2. I. Мета, завдання та загальні вимоги до виконання курсової роботи
  3. II. Завдання та обов'язки
  4. II. Перевірка виконання домашнього завдання.
  5. II. Перевірка домашнього завдання.
  6. III. Мета, стратегічні напрями та основні завдання Національної стратегії
  7. III. ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ТА ВИРОБНИЧОЇ ПРАКТИКИ В ОРГАНАХ ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
  8. IV. Домашнє завдання з інструктажем.
  9. V. Домашнє завдання з інструктажем.
  10. VI. Домашнє завдання.
  11. VI. Домашнє завдання.
  12. VI. Домашнє завдання.

Мета дисципліни: надати магістрам з державного управління уявлення про те, що таке інтелектуальна власність, у чому полягає її сутність, якими нормативно-правовими актами вона охороняється в Україні, до яких серйозних матеріальних витрат може призвести порушення прав інтелектуальної власності.

Завдання:

- надати слухачам базові положення нової галузі суспільного знання про основоположні механізми державного регулювання у сфері інтелектуальної власності,

- ознайомити слухачів з чинним законодавством про інтелектуальну власність, яке містить відповідні норми Цивільного кодексу України, спеціальне законодавство, присвячене окремим об’єктам інтелектуальної власності, а також положення міжнародних договорів, угод, конвенцій про правову охорону інтелектуальної власності;

- сприяти формуванню у слухачів ґрунтовних знань про державне регулювання відносин, пов’язаних з охороною і використанням об’єктів інтелектуальної власності.

- надати навички користування правовими категоріями та нормативно-правовими актами в процесі використання результатів інтелектуальної діяльності на посаді державного службовця.

Навчальні результати.

Після опанування навчальної дисципліни слухачі повинні вміти:

· вільно оперувати основними категоріями права інтелектуальної власності та застосовувати акти державного управління у сфері інтелектуальної власності;

· розрізняти об’єкти авторського та патентного права, об’єкти засобів індивідуалізації учасників цивільного обороту, товарів та послуг;

· знати та вміти проводити аналіз існуючих проблем, пов’язаних з державним регулюванням у сфері інтелектуальної власності.

ПРОГРАМА

Тема 1. Загальні положення про інтелектуальну власність.

Поняття та види інтелектуальної власності.

Зміст права інтелектуальної власності. Предмет, система та метод права інтелектуальної власності. Суб’єкти права інтелектуальної власності.

Основні інститути права інтелектуальної власності.

 

Тема 2. Державне управління інтелектуальною власністю.

Основні засади державного управління інтелектуальною діяльністю. Основні джерела права інтелектуальної власності. Законодавство України про інтелектуальну власність. Органи управління інтелектуальною власністю.

Тема 3. Авторське право та суміжні права.

Поняття авторського права. Об’єкти авторського права. Види об’єктів авторського права. Об’єкти суміжних прав. Суб’єкти авторських відносин та суміжних прав.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)