АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні відомості. Розв’язування систем лінійних і нелінійних рівнянь і нерівностей

Читайте также:
  1. А). Теоретичні передумови.
  2. А). Теоретичні передумови.
  3. А). Теоретичні передумови.
  4. А). Теоретичні передумови.
  5. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  6. Базові відомості
  7. ВИХОВАННЯ У ДІТЕЙ СТАТЕВОЇ САМОСВІДОМОСТІ
  8. Відомості про складову частину документа // Відомості про ідентифікуючий документ. – Відомості про місцезнаходження складової частини в документі. – Примітки.
  9. Відомості, що становлять державну таємницю
  10. Властивості свідомості та її структура.
  11. Втрата свідомості, травми
  12. Г) теоретичні знання та практичні навички певної роботи.

Розв’язування систем лінійних і нелінійних рівнянь і нерівностей.

Системи лінійних і нелінійних рівнянь і нерівностей дозволяє вирішувати на Mathcad блок given у поєднанні з функцією Find.

Увага! У блоці given записується система рівнянь і нерівностей, що підлягають розв’язанню.

Система рівнянь і нерівностей має бути записана після або правіше за слово given.

При записі рівнянь замість знаку = слід набирати Ctrl+=

Перед словом given необхідно вказувати початкові наближення для всіх змінних.

Блок given не придатний для пошуку індексованих змінних.

Якщо ми хочемо знайти комплексний корінь, слід задавати комплексне початкове наближення.

Ознакою закінчення системи служить функція Find, якщо ми хочемо знайти точне Розв’язування системи, або функція Minerr, якщо система не може бути розв’язана точно, і ми хочемо знайти найкраще наближення, що забезпечує мінімальну похибку.

Функції Minerr і Find повинні мати стільки ж або менше аргументів, скільки рівнянь і нерівностей містить блок given. Якщо виявиться, що блок містить дуже мало рівнянь або нерівностей, то його можна доповнити тотожністю або виразами, що повторюються.

В тому випадку, якщо рішення не може бути знайдене при заданому виборі початкового наближення, з'явиться повідомлення в червоній рамці Did not find solution – рішення не знайдене.

Задамо початкові наближення і розв’яжемо систему нелінійних рівнянь.

Якщо необхідно знайти рішення при різних початкових наближеннях, має сенс визначити нову функцію

 

Зверніть увагу! В цьому випадку не потрібно задавати початкові наближення перед початком блоку given – Find. Початкові наближення задаються як аргументи функції f(x,y)

 

 

Подібним же чином можна розв’язувати системи, залежні від параметра.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)