АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Мета, значення та необхідність державної санаційної підтримки підприємств

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. II. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ШЛЯХИ ЇХ ВИКОННАННЯ.
  6. II. Особисті права Членів Державної Народньої Ради
  7. IV. Основні поняття і визначення,
  8. IV. Про компетенцію Державної Народньої Ради
  9. V. Призначення на військові посади, переміщення по службі. Атестування військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом
  10. V. Про порядок ведення справ Державної Народньої Ради
  11. А) Визначення термінології
  12. А)3 год після прибуття товарів у пункт призначення та може корегуватися на підставі законодавчих актів

Якщо мобілізованих фінансових ресурсів із децентралізованих джерел не вистачило для успішного проведення санації чи реструктуризації підприємства, то в певних випадках може бути прийняте рішення про надання суб’єктам господарювання державної фінансової чи іншої підтримки. Згідно із ЗУ «Про під-тва» у разі збиткової діяльності суб’єктів госп-ння держава, якщо вона визнає їх продукцію суспільно необхідною, може надавати дотації та інші пільги. Держава у такий спосіб бореться із спаданням виробництва і безробіттям.

ДП може здійснюватись як за рахунок коштів держбюджету, так і за рахунок коштів МБ.При цьому відповідні державні органи можуть укласти з кредиторами договір поруки за зобов’язаннями боржника або погасити дані зобов’язання за рах-к надання кредитної підтримки чи фін ресурсів на безповоротній основі.

До основнх критеріїв відбору підприємств для надання їм цільової державної підтримки слід віднести такі – потенційна прибутковість, високий рівень менеджменту на п-тві, спрямованість на викор. Нових, ефективних ресурсозберігаючих та екологічно безпечних технологій,можливість експорту конкурентоспроможної продукції, заміна імпортної продукції, сировини, матеріалів вітчизняними, вирішення проблеми енергозабезпечення, енергозбереження,збереження науково-технічного потенціалу, наявність ринків збуту як всередині країни так і ззовні.

 

8.2.Функції органів з питань санаційної підтримки підприємств.

Законом про банкрутство передбачені основні функції державного органу з питань банкрутства, спрямовані в першу чергу на попередження банкрутства, а також на забезпечення ефективних наслідків від реалізації процедури банкрутства державних підприємств, в яких частка власності перевищує 25 відсотків.

Функцію держ. органу з питань банк-тва виконують Мінекономіки та з питань європейської інтеграції У. та державна госпрозрахункова установа «Агентство з питань банкрутства».

Агенство є учасником провадження у справах про банкрутство. У разі порушення справи про банкрутство, місто утворюючого підприємства, п-тва, яке має стратегічне значення для економіки та безпеки держави, особливо небезпечного п-тва або суб’єкта природної монополії агентство відправляє до господарського суду клопотання щодо залучення представника агентства до справи про банкрутство.

Агентство спільно із розпорядником майна боржника і на підставі укладеного з ним договору аналізує фінансово-господарську діяльність п-тва та надає арбітражному керуючому необхідну консультативну і практичну допомогу в підготовці пропозицій щодо визначення оптимального правового механізму регулювання проблеми неплатоспроможності боржника, проведення санації тощо.

Представники агентства на підставі укладених договорів з боржниками кредиторами інвесторами надають кваліфіковані послуги щодо юридично-організаційного та фінансово-аналітичного супроводу процедур банкрутства, розробки експертизи та реалізації плану санації, мирових угод, фінансового та юр. Аналізу становища божників, організації продажу майна боржників, стягнення дебіторської заборгованості тощо.

Агенство здійснює підготовку кандидатур арбітражних керуючих.

Агенство забезпечує функціонування єдиної бази даних про п-тва, щодо яких порушено справи про банкрутства. Єдина база формується на основі повідомлень арбітражних керуючих про опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення справи про б., повідомлень про судову процедуру, а також відповідних ухвал господарського суду.

Агенства проводять експертизи фінансового середовища державних підприємств і п-тв у статутному фонді яких 25% належить державі.

Агенство готує висновок про наявність ознак прихованого фіктивного б-тва або доведення до банкрутства на запит суду, прокуратури чи ін.. уповноваженого органу.

Агенство готує пропозиції щодо проведення досудової санації п-тв які перебувають у держвласності на виконання доручення мінекономіки,в ініціативному порядку – за договором з інвестором чи підприємством.

А. готує пропозиції щодо продажу майна п-тва визнаного банкрутом.

Питання санації та реструктуризації недержавних підприємств вирішує Український центр реструктуризації п-тв та роз-ку приватного сектору який утворений спеціальною постановою КМУ. Завдання:

- організаційне забезпечення реалізації проектів реструктуризації п-тв та розвитку приватного сектора.

- Розроблення та здійснення проектів фінансового оздоровлення та реструктуризації п-тв залучення вітчизняних та іноземних партнерів для реалізації цих проектів

- Навчання вітчизняних консультантів та працівників п-тв з питань їх. реструктуризації п-тв та розвитку приватного сектора.

- Надання послуг з реструктуризації п-тв у вигляді консультацій надання методичних матеріалів довідників посібників, проведення семінарів тощо.

Фінансовою підтримкою приватизованих п-тв та ВАТ частка держави в статутних фондах яких становить до 25% займається Фонд держмайна У.

Специфічним питанням санації с/г п-твзаймається Міжвідомча комісія з питань проведення санації з одночасним здійснення реструктуризації п-тв АПК.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)