АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хворому з діагнозом інфаркт міокарда у перші2 доби лікар призначив пиття 7-8 разів протягом дня по 50 –75 г різних напоїв. Які з названих напоїв забороняється вживати хворому?

Читайте также:
  1. А) протягом 5 днів
  2. А. Тверда лікарська форма, яка отримана шляхом подрібнення лікарського засобу, який має властивість розсипчастості.
  3. Алгоритм дії лікаря.
  4. Алгоритми з відкритим ключем виконуються повільно. Симетричні алгоритми принаймні в 1000 разів швидші алгоритмів з відкритим ключем.
  5. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  6. Б. Лікування на стадії формування жовчних каменів : за схемою А, літолітики призначаються протягом 12-24 місяців.
  7. В клініку швидкої допомоги доставлено хворого з легким отруєнням снодійними. Який препарат потрібно негайно ввести хворому?
  8. В) охарактеризувати соціальну структуру й становище різних верств населення УРСР у 1930х рр..
  9. В. Патологічна пристрасть до різних лікарських засобів та хімічних речовин.
  10. Взаємодія між лікарськими препаратами і їжею
  11. ВИДИ ТКАНИН. РЕГЕНЕРАТИВНІ ВЛАСТИВОСТІ РІЗНИХ ТКАНИН
  12. Визначення гідростатичного тиску рідини на тверде тіло у різних точках поверхні твердого тіла

*1). Виноградний сік

2). Відвар шипшини

3). Напівсолодкий чай

4). Мінеральні лужні води без газу

5). Рідкі киселі


 

713. Хворий З. госпіталізований у лікувально-профілактичну установу з діагнозом: сечокам’яна хвороба. При хімічному аналізі було встановлено, що камені складаються із солей сечової кислоти (уратів). Харчування при даній патології належить скоректувати у напрямку зниження вмісту в їжі:


1). Зернових продуктів

2). Молочних продуктів

*3). М’ясних продуктів

4). Яєчних продуктів

5). Овочів і плодів


 

У малюка 9 місяців відмічається затримка розвитку зубів та подовжується термін зарощення тім’ячка, слабкість та пітливість. Який вид гіповітамінозу може бути у малюка?


1). Гіповітаміноз С

*2). Гіповітаміноз D

3). Гіповітаміноз B1

4). Гіповітаміноз B6

5). Гіповітаміноз A


 

Хлопчик 10-ти років скаржиться на загальну слабкість, швидку втомлюваність, дратівливість, зниження фізичної активності, кровоточивість ясен, петехії на ногах. Недостатність якого вітаміну може мати місце у даному випадку?


1). Вітаміну А

2). Тіаміну

3). Рибофлавіну

*4). Аскорбінової кислоти

5). Вітаміну D


 

Хворому з проявами гемеролопії призначена дієта, до складу якої входить ряд продуктів, а саме: цибуля зелена, перець червоний солодкий, салат, горошок зелений, печінка. Який із перерахованих продуктів слід вживати в першу чергу?


1). Салат

2). Перець червоний солодкий

*3). Печінка

4). Горошок зелений

5). Цибуля зелена


 

717. При медичному огляді групи населення в 27% осіб були виявлені ознаки С-вітамінної недостатності: набряклі розпушені ясна, виражена кровоточивість їх при масуванні, на шкірних покривах – фолікулярний гіперкератоз на тлі відсутності сухості шкіри. Якими продуктами слід збагатити раціон харчування для купірування подібних клінічних реакцій?


1). Хлібобулочними продуктами

2). М’ясними і рибними продуктами

3). Молочними і яєчними продуктами

*4). Овочами і фруктами

5). Кондитерськими виробами


 

Студентка 20 років, що страждає на гострий карієс, має масу тіла 55кг, отримує з добовим раціоном харчування 40г білка, 50г жиру і недостатню кількість кальцію. Які продукти необхідно передусім включити до раціону?


1). Моркву

2). М’ясо

3). Квасолю

*4). Сир

5). Мед


 

Хворому з сечокислим діатезом та ознаками гіповітамінозу А призначена рослинна дієта, до складу якої входить ряд продуктів, а саме: цибуля зелена, перець червоний солодкий, салат, горошок зелений, морква. Який з перерахованих продуктів є основним джерелом каротину?


*1). Морква

2). Перець червоний солодкий

3). Салат

4). Горошок зелений

5). Цибуля зелена


 

При диспансерному обстеженні громадянки Н віком 35 років лікар поставив діагноз: аліментарно-конституційне ожиріння ІІІ ст. Із харчового анамнезу відомо, що пацієнтка не дотримується правил раціонального харчування: часто переїдає, останній прийом їжі за 10 – 15 хв. перед сном, віддає перевагу жирній та вуглеводистій їжі. Який із перерахованих аліментарних факторів ризику є головним при ожирінні?

1). Порушення режиму харчування

2). Підвищене вживання вуглеводів

3). Підвищене вживання жирів

4). Недостатнє вживання клітковини

*5). Енергетичний надлишок харчування

 

Хворий знаходиться на стаціонарному лікуванні з діагнозом: гострий холецистит. Харчується нерегулярно, віддає перевагу жирній та вуглеводистій їжі, вживає гострі приправи. Які з перерахованих страв забороняється їсти хворому?


1). Суфле з нежирних видів риби

2). Слизові і протерті супи

3). Омлет білковий паровий

4). Солодкі фруктові соки

*5). Печеня


 

722. Хворий знаходиться на стаціонарному лікуванні з діагнозом: гострий панкреатит. На третій день після відміни режиму голоду лікар дозволив хворому вживати:


1). Молоко парне

2). Бульйон з курячого м’яса

3). М’ясні котлети

*4). Дегазовану лужну мінеральну воду

5). Виноградний сік


 

723. При дефіциті якого вітаміну мають місце виснаження, швидка втома, скарги на поганий апетит, закрепи, поліневрит. Пацієнт переважно вживає хліб пшеничний вищих сортів, макаронні вироби, цукор-рафінад, полірований рис тощо?


1). Кальциферолів

2). Рибофлавіну

3). Ретинолу ацетату

*4). Тіаміну

5). Нікотинової кислоти


 

724. При медичному огляді чоловіків-водіїв у 10% осіб виявлено перевищення оптимальної маси тіла на 65%. (ІМТ – 39,3 кг/м2 маси тіла). Який енергетичний статус у осіб?

1). Ожиріння 4-го ступеня

2). Нормальний енергетичний статус (адекватне харчування)

3). Ожиріння 1-го ступеня

4). Ожиріння 2-го ступеня

*5). Ожиріння 3-го ступеня

725. Хворий А. Знаходиться на стаціонарному лікуванні з приводу сечокам’яної хвороби (оксалурія) у фазі загострення. Які продукти варто цілком виключити з раціону хворого на період загострення:


1). Рослинну олію

2). Чорний хліб

3). Овочеві супи

4). Відварене м’ясо

*5). Шоколад


 

Який сік порекомендуєте включити в комплексну медикаментозно-дієтичну терапію хворим з виразковою хворобою шлунку або 12 – палої кишки з низькою або нульовою кислотністю шлункового соку з метою прискорення загоєння виразкового дефекту?

1). Яблучний, березово–яблучний

2). Гарбузовий

*3). Капустяний, капустяно–моркв’яний

4). Картопляний, картопляно–моркв’яний

5). Селери, петрушки

 

Жінка у віці 42 років, з ростом 168 см. та масою тіла 74кг., приймає їжу 4 рази на день, працює на виробництві по виготовленню свинцевих білил. Який лікувально- профілактичний раціон повинна отримувати робітниця для профілактики профпатології?


1). Лікувально-профілактичний раціон №2.

*2). Лікувально-профілактичний раціон №3.

3). Лікувально-профілактичний раціон №1.

4). Лікувально-дієтичний раціон №1.

5). Лікувально-дієтичний раціон №9


 

728. Добовий раціон харчування дівчинки віком 10 років містить: вітамін В1 – 1,2 мг, вітамін В2 – 0,6 мг, вітамін В6 – 1,4 мг, вітамін РР – 15 мг, вітамін С – 65 мг. При оцінці харчового статусу у дівчинки виявлено хейлоз, глосит, ангулярний стоматит, кон’юктивіт. З найбільшою вірогідністю у дівчинки має місце:


*1). В2 – гіповітаміноз

2). В1 – гіповітаміноз

3). В6 – гіповітаміноз

4). РР – гіповітаміноз

5). С – гіповітаміноз


 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)