АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Теоретичні аспекти вивчення ринку послуг

Читайте также:
  1. G. Послуги з транспортування трубопроводами
  2. I. Вивчення нового матеріалу
  3. I. Вивчення нового матеріалу
  4. II. Вивчення нового матеріалу
  5. II. ПОВТОРЕННЯ ВИВЧЕНОГО МАТЕРІАЛУ, ВИВЧЕННЯ НОВОГО
  6. III. Вивчення нового матеріалу
  7. III. Вивчення нового матеріалу
  8. IV. Вивчення нового матеріалу.
  9. IV. ВИВЧЕННЯ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО МАТЕРІАЛУ
  10. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  11. V. Вивчення нового матеріалу
  12. V. Вивчення нового матеріалу.

ЗМІСТ СТОР.

Вступ

1.Теоретичні аспекти вивчення ринку послуг

1.1. Завдання статистичного вивчення послуг

1.2. Показники статистики надання послуг населенню

2.Статистичний аналіз надання авто послуг

2.1. Організаційно- економічна характеристика підприємства

2.2. Динаміка наданих послуг автотранспортним підприємством

2.3. Статистичне дослідження зміни вартості реалізованих послуг під дією окремих чинників

3. Прогнозування попиту населення на послуги автотранспортних підприємств

Висновки і пропозиції

Список використаної літератури

 

Вступ

Фінансово-економічна криза в Україні, внаслідок якої суттєво зменшився випуск промислової та будівельної продукції, обумовила скорочення попиту на вантажні перевезення практично за всіма основними видами транспорту. Привертає увагу значний рівень фізичного і морального зношення основних фондів транспорту (на кінець 2010 р. становив 85,7 %), тоді як обсяги введення в дію нових фондів галузі скоротилися у 2010 р. вдвічі порівняно з попереднім роком (відповідно, 9384 та 18124 млн грн.). Оновлення виробничих фондів галузей транспорту (насамперед, локомотивів, вагонів, авіаційних і морських суден, автомобілів тощо) напряму залежить від розвиненості вітчизняного транспортного машинобудування, тому ефективність використання потенціалу транспортної інфраструктури необхідно оцінювати через призму взаємодії та взаємозалежності галузей економіки, які створюють його та використовують.

Внаслідок низького інвестиційного потенціалу транспортно-дорожнього комплексу (ТДК) збільшується зношеність технічних засобів, погіршується їх структура, не забезпечується належна безпека руху. Все це в умовах конкуренції призводить до витіснення українських перевізників з міжнародних ринків транспортних послуг, переорієнтації транзитних вантажопотоків в обхід України, знижує якість обслуговуванн вітчизняних підприємств і населення, створює загрози економічній безпеці держави.

Нині Україна демонструє перші ознаки виходу із кризового стану основних галузей реального сектору економіки, що дає підстави сподіватися на подальші позитивні результати розвитку економіки в цілому та, зокрема, її дорожньо-транспортної інфраструктури.

Перехід до ринкових відносин, формування соціально-орієнтованої ринкової економіки та сталий розвиток регіонів припускають паралельне і стійке функціонування різних видів ринків, в тому числі ринку транспортних послуг. Для того щоб забезпечити стабільний соціально-економічний розвиток регіонів з урахуванням змін, що відбуваються необхідно продовжити курс на поглиблення ринкових реформ і реалізацію переваг ринкових механізмів господарювання, на тісну взаємодію попиту та пропозиції на ринку автотранспортних послуг. Надійна та ефективна робота транспорту загального користування є найважливішим показником соціально-політичної та економічної стабільності [1,4].

Актуальність роботи визначена станом сучасних тенденцій функціонування ринку міських пасажирських автомобільних перевезень, розробка концептуальних засад розвитку конкурентних відносин на цьому ринку, з урахуванням показників якості та регулюючого впливу з боку держави.

Метою нашої курсової роботи є статистичне дослідження наданих послуг автотранспортиним підприємством

Об’єктом дослідження виступає Відкрите акціонерне товариство “Сумське обласне підприємство автомобільного транспорту”, м. Суми, вул. Роменська, 79/1. Період дослідження: три роки (з 2008 по 2010 роки).

При проведенні дослідження в роботі були використані наступні методи: аналітичний, статистико – економічний, економіко – математичний, розрахунково – конструктивний, графічний.

Джерелами інформації для аналізу підприємства слугували: форма №1 “Баланс”; форма №2 “Звіт про фінансові результати”; форма №3 “Звіт про рух грошових коштів”; форма №6 ПВ “Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання”; форма №1 ПВ “Звіт з праці”; наукові праці за темою дослідження; сайти в Інтернеті та ін.

 

 

Теоретичні аспекти вивчення ринку послуг


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)