АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначення залежності продажів від витрат на рекламу

Читайте также:
  1. D. Визначення енергетичної цінності та нутрієнтного складу добового раціону на підставі статистичної обробки меню-розкладок
  2. Definitions. Визначення.
  3. I. Визначення сімейства рослини.
  4. II. Визначення видової приналежності рослини.
  5. III. Витрати діяльності
  6. IM4.1. Виявити сумарні витрати й вигоди
  7. IV. Основні поняття і визначення,
  8. V. Сукупні витрати і валовий внутрішній продукт
  9. А) Визначення термінології
  10. А)економія за рахунок масштабів, тов..диференціація, вимоги інцест., перехідні витрати, доступ до каналів розподілу, відносні перевитрати незалежно від масштабу
  11. А.Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження
  12. Агент із розрахунків за рекламу

В нашому прикладі аналітики, статистики та економетристи задали плановикам формулу залежності обсягу продажів від витрат на рекламу в рядку Число продажів як

= 35*ВЗ*(В11+3000)^0,5 (1).

Щоб зрозуміти та відчути силу впливу факторів, скористаємось графіком.

Завдання: побудувати графік залежності числа продажів від витрат на рекламу. Для цього слід скласти таблицю впливу фактору методами Excel для однієї функції з одним аргументом, яка наведена в нижній таблиці на рис. 3.1.

Плануючи експеримент, встановимо початкове значення витрат на рекламу 6000 грн. та будемо задавати наступні числа арифметичною прогресією з кроком 4000 грн. Для цього введемо в комірку Е23 число 6000, а в F23 – 10000. Виділимо обидві комірки і протягнемо прямокутну рамку курсору за правий нижній кут з хрестиком вздовж рядка.

Ми отримали ряд чисел арифметичної прогресії. Це план однофакторного імітаційного експерименту. В комірку D24 введемо формулу (1) нашої функції. Вона відображається в рядку формул листа Excel вгорі рис. 3.1.

Рис. 3.1. Залежність кількості продажів від витрат на рекламу

Виділимо діапазон з числами та формулою (комірки D23:K24). Виконаємо команду Данные4Таблица подстановки. З’явиться діалогове вікно Таблица подстановки (рис. 3.2).

Рис. 3.2. Діалогове вікно Таблица подстановки

 

Введемо в поле Подставлять значения по столбцам в: комірку В11, тобто ми будемо змінювати витрати на рекламу в нашій головній таблиці. Натиснемо ОК. Числами заповнюється рядок Число продажів. Відомим з курсу інформатики способом побудуємо над таблицею графік.

Спостерігаємо та аналізуємо залежність продажів від витрат на рекламу. Продажі ростуть, екстремуму немає. Отже, оптимальний розв’язок в цій системі "реклама-продажі" неможливий. Крутизна залежності з ростом витрат спадає, тобто спостерігається спадна ефективність фактору.

Для кількісної оцінки спадної ефективності фактору введемо в рядок 25 формули оцінки приросту продажів на кожному кроці експерименту відніманням із рядка 24 попереднього значення з наступного (значення в F25 = F24-E24). На інтервалі дослідження приріст продажів спадає від 600 до 300.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)