АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Найкрупніша афера з часів Черновецького

Читайте также:
  1. Афера с крокодилами
  2. Геометрія, з давніх часів до сьогодення
  3. з найдавніших часів до кінця ХVІІІ ст.
  4. Київька Русь за часів роздробленості. Галицько-Волинська держава
  5. Конституційний процес часів Національної революції
  6. Одяг часів Київської Русі
  7. Освіта за часів козаччини
  8. Тенденції розвитку культури за часів Середньовіччя в Західній та Східній Європі та Київській Русі
  9. Який з плакатів часів Другої світової війни було створено в 1943 році?

 

ІНФОРМАТОР, 23 апреля 2015 г.

 

Сьогодні на Постійній комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування привернуло увагу питання надання земельної ділянки приватній особі у Биківнянському лісі.

Фактично під “шумок”, депутати комісії прийняли постанову про виділення земельної ділянки приватній особі поряд з наділами сім’ям Героїв Небесної сотні. Заявниця розказала членам комісії історію, про те, що в Биківні мав землю її батько, яку ще після війни було втрачено. Цікаво, що поновлювати права жінка спробувала саме зараз, тобто більше ніж через пів століття.

Активісти громади намагалися довести депутатам неправомірність виділення землі в зелених насадженнях. Ситуації пояснив головний спеціаліст Інституту Архітектурного Менеджменту Дюжев Сергій Андрійович.

– Сергій Андрійович, хто за цим стоїть?

– Це були підставні студенти, 120 гектарів лісу роздали студентам по гуртожиткам в 2007-му році. Сьогодні є зземельний кадастр і якщо його отримати, то там все розкреслено і лісу на папері немає. Власники ділянок – фізичні особа. І оце АТО, ця війна дала ключ їм щоб роздати цю землю. Це афера найкрупніша з часів Черновецького.

Виявляється давати землі у Биківнянському лісі взагалі незаконно. Згідно Генерально плану міста Києва земля лісу не може бути роздана і що всі дії вчиняються відштовхуючись від поправок прийнятих за головування Черновецького. Площа,яку згідно поправок можуть роздерибанити – близько 120 га.

Цікаво, що позицію заявниці “з піною на губах” відстоював депутат Найдьонов Олександр Валерійович з фракції “Удар- Солідарність”. Депутат Київради відкритим текстом сказав, що земля буде роздана чи продана в будь-якому випадку. Мені навіть здалося, що це позиція Фракції Удар і питання це вже не обговорюється.

Рішення проголосовано і винесене на сесію, але прикро, що прикриваючись “благими” намірами депутати мегафракції продовжують лобіювати свої “сірі” проекти та відкрито дерибанити землі Києва.

Нагадаю, на позаминулій сесії Київради було прийнято рішення дозволити розробку проектів землеустрою 23 членамсімей киян Героїв Небесної Сотні. Рішення містить конкретні адреси, всі ділянки мають площу 10 соток і розташовані на вулицях Радистів,Лазурній,2-й,3-й та 4-й Садовій, села Биківня Деснянського району. Поруч з ділянками вже є всі необхідні інженерні мережі та знаходяться біля розвинутої інфраструктури.

 

 

22. СЕМЕЙНЫЙ ПОДРЯД: СУПРУГИ СУПРУН РАЗДЕРИБАНИЛИ ЧАСТЬ ЗАПОВЕДНОГО ПАРКА "ФЕОФАНИЯ"

 

Прокурорская Правда, 24 апреля 2015 г.

 

17 земельных участков в столичном парке Феофания почти сразу были зарегистрированы на соседей семьи Супрун. Как сообщают журналисты проекта "Наші гроші", Киевсовет еще в 2003 году принял решение об изменении границ парка, в результате чего 30 га местной земли перешли в частные руки.

Лучшие куски земли были розданы 17 физическим лицам по 10 соток: они получили почтовый адрес: Феофановский переулок.

Однако, почти сразу эти участки в один день получают Елена и Олеся Затолокины - жена и дочь нынешнего генерал-майора и первого заместителя председателя Государственной специальной службы транспорта.

"Это транспортный генерал Сергей Затолокин. Он начальник штаба Госспецтрансслужбы. И владелец 2 гектаров земли парка госзначения Феофания. Сейчас на этой территории, благоустроенной за счет города (дороги-свет-чистка) вовсю рубят деревья, а участками торгуют. Вообще, конечно, генерал ни в чем не виноват. Просто по дружбе его семья записала на себя землю, напиленную госпожой Супрун и ее мужем. Последний в Феофании и рулит", - написал всвоем Fb журналист Денис Бигус.

Руководитель строителей, которые сейчас работают на земле Затолокина посоветовал по вопросам покупки земли обращаться к Николаю Супруну - советнику экс-президента Януковича и бывшего представителя налоговой администрации по связям с ВР.

Его жена Людмила Супрун - племянница влиятельного при Януковиче коммуниста Александра Ткаченко, бывший нардеп, глава Народно-демократической партии.

По документам, Супруны никакого отношения к выводу земель Феофании в частную собственность не имеют. Однако, журналисты выяснили, что строительство сооружений парка Феофания и застройку частной территории Феофании с 2004 года ведет одна фирма - ООО Жок. Сотрудники фирмы уверяют, что руководил все время строительством именно Николай Супрун. Семья Супрун и Затолокина - давние друзья, раньше даже жили в одном доме.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)