АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Роль і значення теми для діяльності юриста

Читайте также:
  1. E. Визначення наявності зовнішніх пошкоджень
  2. VI. Характер діяльності учнів.
  3. VII. Характер діяльності учнів.
  4. X. Проблеми юридичної відповідальності за правопорушення у сфері підприємницької діяльності
  5. Адміністративний захист прав суб’єктів підприємницької діяльності.
  6. Аксіома про потенційну небезпеку діяльності людини
  7. Алгоритм здійснення аналітичній діяльності класного керівника
  8. Аналіз витрат підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний та факторний аналіз витрат)
  9. Аналіз доходів підприємства за видами діяльності (структурно-динамічний аналіз доходів, факторний аналіз доходів)
  10. Аналіз організації виробництва і ефективної діяльності на підприємстві .
  11. Аналіз основних техніко-економічних показників діяльності підприємства
  12. Аналіз туристичної діяльності в Херсонській області

Для діяльності працівників міліції є обов`язковим розуміння принципів

функціонування окремих індивідів і соціальних груп в суспільстві, вивчення закономірностей соціальних взаємодій та соціальних відносин між ними. Це дозволить працівникам міліції краще і швидше здійснювати свої безпосередні професійні обов`язки щодо попередження та розкриття злочинів. Досягненню цієї мети допоможе також впровадження в життя принципу соціальної справедливості, реалізація соціальних гарантій та здійснення соціального захисту громадян. Поняття соціального інституту та соціальної організації дозволить зрозуміти функціонування права в суспільстві у якості соціального інституту, принципи діяльності підрозділів ОВС як соціальних утворень.

 

Ключові слова: “соціальні інститути”, “елементи соціальних інститутів”, “основні риси соціальних організацій”, “види і функції соціальних інститутів”, “ознаки соціальних організацій”.

Обсяг знань, вмінь студента після вивчення теми

Знати:

- поняття соціального інституту;

- поняття соціальної організації;

- освіту як соціальний інститут, її функції;

- право як соціальний інститут та закономірності його функціонування;

- поняття ефекту синергії.

Вміти:

- аналізувати основні види соціальних інститутів;

- аналізувати основні основні ознаки соціальних організацій;

- нейтралізувати в разі необхідності наслідки виникнення ефекту синергії;

- характеризувати освіту в Україні як соціальний інститут.

ТЕМА 5. Соціальний контроль та девіантна поведінка особистості.

Функції і зміст соціального контролю. Концепція соціального контролю П. Бергера. Агенти та інструменти соціального контролю. Загальний і детальний контроль. Трактовки поведінки що відхиляються.

Поняття девіантної та конформної поведінки. Концепції девіантної поведінки. Сутність делінквінтної поведінки. Сутність кримінальної поведінки. Сутність особливості форми кримінальної поведінки. Соціологічне пояснення девіантної поведінки. Аномічна теорія Р. Мертона.

 

Роль і значення теми для діяльності юриста

Працівники міліції повинні знати, що соціальні відносини між індивідом і суспільством формується в умовах соціального контролю який передбачає контрольовану діяльність індивідів і контролюючу діяльність соціальних інститутів. Крім того, правоохоронці в своїй роботі дуже часто мають справу із девіацією, яка вивчається в даній темі. Безпосередньо для діяльності працівників міліції має велике значення вивчення сутності, причин, типів та закономірностей десоціалізації та ресоціалізаціїї, зокрема тих, хто позбавлений волі, або звільнився із ув`язнення.

 

 

Ключові слова: “соціальна цінність”, “соціальна норма”, “критерії соціальних норм”, “соціальні приписи”, “санкція”, “звичай”, “девіантна поведінка”, “злочинна поведінка”, “делінквентна поведінка”.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)