АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Практичні завдання. Між повним товариством "Вега" (замовником) та приватним під­приємством "Акорд" (перевізником) було укладено договір про пере­везення

Читайте также:
  1. IV. Домашнє завдання
  2. V. ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ
  3. V. Оголошення домашнього завдання.
  4. V. Оголошення домашнього завдання.
  5. VI. Домашнє завдання
  6. VIІ. ЗАВДАННЯ ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛИНИ «ГОСПОДАРСЬКИЙ ПРОЦЕС»
  7. А.Тестові завдання (зберігаються на кафедрі)
  8. АНАЛІТИЧНО-СИТУАЦІЙНІ ЗАВДАННЯ
  9. Будьте дуже уважні, на вас чекають пригоди та складні завдання. Мавпочка Чі- Чі- Чі».
  10. Варіанти тем рефератів для виконання завдання 1
  11. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  12. Виконайте завдання

Завдання 1

Між повним товариством "Вега" (замовником) та приватним під­приємством "Акорд" (перевізником) було укладено договір про пере­везення вантажів. Оскільки приватне підприємство прострочило ви­конання договору на два тижні, ПТ "Вега" звернулося до нього з письмовою претензією із проханням відшкодувати збитки у вигляді упущеної вигоди. Зважаючи на те, що через місяць ПТ не отримало відзиву на неї, останнє звернулося до господарського суду. У позові товариство просило стягнути з боржника суму збитків, які розраховувалися за весь термін прострочення виконання, в тому числі - за місяць, що надавався для розгляду претензії. Але суддя повернув позивачеві за­яву, вказавши, що стороною не вжито заходів досудового врегулю­вання.

1.Якими нормативно-правовими актами визначений порядок вирішенн даного спору?

2.Протягом якого часу замовник має право подавати претензії пере­візнику та скільки часу надається перевізнику для розгляду пред'явленої претензії?

3.Чи вірно вчинив суд? Чи має право замовник вимагати у позові відшкодування шкоди за період, що надається законодавством для розгляду претензії?

4.Скласти позов від імені ПТ "Вега" із зазначенням доданих до нього документів.

5.Скласти відзив на позов від імені ПП "Акорд".

6.Яке рішення прийме господарський суд?

 

Завдання 2

Між приватним підприємством та командитним товариством було укладено договір поставки. Приватне підприємство в особі його дирек­тора підписало договір та скріпило його печаткою підприємства. Кері­вник командитного товариства, посилаючись на те, що він забув печат­ку, тільки підписав договір. На виконання договору приватне підпри­ємство в строк поставило товар товариству. Незважаючи на це, товари­ство затримувало його оплату. На пред'явлену підприємством претен­зію товариство відповіло, що її вимоги воно не визнає, оскільки вважає договір поставки неукладеним через відсутність відбитку печатки одні­єї із сторін. Підприємство звернулося до господарського суду.

1.З якого моменту договір вважається укладеним?

2.Які правові наслідки відсутності відбитки пе­чатки на договорі та чи впливає це на дійсність договору?

3.Скласти позовну заяву та відзив на неї.

4.Яке рішення має прийняти суд?

 

Завдання 3

Товариство з обмеженою відповідальністю "Час" уклало із при­ватним підприємцем договір комісії. Згідно з цим договором ТОВ пе­редавало приватному підприємцеві шкіряні куртки на реалізацію, а підприємець зобов'язувався сплатити ТОВ обумовлену суму коштів, отриманих від реалізації. Підприємець реалізував товар, але гроші на рахунок ТОВ не перерахував. ТОВ "Час" звернулося до господарсько­го суду із позовом про примусове стягнення суми від продажу курток. Підприємець, у свою чергу, подав зустрічний позов до товариства про визнання договору комісії недійсним, мотивуючи тим, що договір не було заві­зовано головним бухгалтером ТОВ "Час" та обслуговуючим підприємця за договором юристом.

1.Якими нормативними актами обумовлено необхідність візування господарських договорів головними бухгалтерами та юристами? Яка відповідальність настає за недотримання такого порядку?

2.Скласти позовну заяву та відзив на позов.

3.Яке рішення має прийняти господарський суд?

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)