АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки. При розгляді першого питання слід звернути увагу, що діяльність суб’єктів господарювання у сфері торгівлі регламентується значним масивом нормативних актів:

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  4. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  5. Довідкові та навчально-методичні матеріали
  6. Загальні методичні вказівки
  7. Загальні методичні вказівки
  8. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  9. Загальні методичні рекомендації до семінарських та практичних занять
  10. І. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  11. ІІ. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ СТУДЕНТАМИ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ
  12. Методика аудиторської діяльності. Методи, методичні прийоми (способи) організації та методики аудиту.

При розгляді першого питання слід звернути увагу, що діяльність суб’єктів господарювання у сфері торгівлі регламентується значним масивом нормативних актів: ЦК України та ГК України, Законами України "Про захист прав споживачів", "Про споживчу кооперацію", "Про забезпечення санітарного й епідеміологічного благополуччя населення", "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності", "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" та ін. Автор повинен навести поняття правової категорії "торговельна діяльність" та вказати її ознаки. Крім того, необхідним є викоалення видів діяльності, що визнається торговельною з вказівкою на критерії такого поділу.

При викладенні другого питання слід звернути увагу на те, що чинне законодавство дозволяє здійснювати торговельну діяльність у різних організаційно-правових формах. Відповідно до п. 2 Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку заняття торговельною діяльністю і Правил торговельного обслуговування населення" торговельна діяльність може здійснюватися суб’єктами господарювання як зі створенням, так і без створення юридичної особи. В зв’язку з викладеним автору необхідно дати детальний правовий аналіз вказаним організаційно-правовим формам та особливостям здійснення торговельної діяльності з їх використанням.

Під час написання третього питання слід враховувати, що до суб'єктів торговельної діяльності крім загальних вимог, що встановленні чинним законодавством стосовно всіх суб’єктів господарської діяльності, встановлюються особливі вимоги, що стосуються місця і правил здійснення торговельної діяльності. Законодавством з питань торгівлі визначені також вимоги до устаткування і оснащення торговельних місць, оформлення вивісок, приміщень, необхідної інформації для покупців, до режиму роботи підприємства, а також встановленні вимоги щодо дотримання прав і інтересів споживачів, санітарних правил, порядку введення облікових документів, спеціальних вимог до торгівлі окремими видами товарів тощо.

Стосовно четвертого питання зауважимо, що важливим у сфері публічних відносин суб’єктів торговельної діяльності є дотримання ними вимог щодо обліку розрахункових операцій, яким визнається встановлена законодавством сукупність вимог до суб’єктів торговельної діяльності щодо організаційно-технічних засобів та способів відображення розрахункових операцій за торговельними угодами. Автору необхідно викласти основні засоби та способи контролю розрахункових операцій у торговельній діяльності – застосування реєстраторів розрахункових операцій, застосування книг обліку розрахункових операцій, застосування розрахункових книг тощо.

 

Тема 21. Правове регулювання інвестиційної діяльності.

План.

Вступ.

1. Поняття та ознаки інвестиційної діяльності.

2. Поняття, ознаки та види інвестицій.

3. Суб’єкти інвестиційної діяльності.

4. Форми інвестиційної діяльності.

5. Захист та гарантії здійснення інвестиційної діяльності.

Висновки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)