АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки. Розгляд першого питання передбачає дослідження законодавчого закріплення поняття "страхування"

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  4. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  5. Довідкові та навчально-методичні матеріали
  6. Загальні методичні вказівки
  7. Загальні методичні вказівки
  8. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  9. Загальні методичні рекомендації до семінарських та практичних занять
  10. І. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  11. ІІ. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ СТУДЕНТАМИ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ
  12. Методика аудиторської діяльності. Методи, методичні прийоми (способи) організації та методики аудиту.

Розгляд першого питання передбачає дослідження законодавчого закріплення поняття "страхування", аналіз існуючих в науці точок зору відносно цього поняття і правової категорії "страхова діяльність" та висловити власну точку зору. При цьому автору курсової роботи доцільно розкрити історичне коріння страхування взагалі та передумови появи страхування в Україні. В розрізі цього питання слід розглянути принципи, значення та функції страхування. На підставі чинної нормативної бази, дослідити основні засади правового регулювання страхової діяльності в Україні.

Висвітлення другого питання передбачає розгляд форм (добровільної і обов’язкової), та видів страхування (майнового, особистого, страхування відповідальності). При цьому слід розкрити співвідношення обов'язкового і добровільного страхування; розглянути перелік обов'язкових видів страхування та наслідки невиконання (ухилення) вимоги відносно проведення обов'язкового страхування. Розкрити особливості перестрахування та співстрахування.

Досліджуючи третє питання необхідно дати визначення учасників страхових правовідносин (страховиків, страхувальників, страхових посередників (страхових агентів і брокерів), перестраховиків та інших) та розглянути їх правове становище. При цьому особливу увагу слід приділяти страховикам (страховим компаніям), порядку їх утворення, набуття статусу страховика, умовам отримання ліцензії на проведення окремих видів страхування, спеціалізації у наданні страхових послуг, особливостям забезпечення платоспроможності страховиків.

Розкриття четвертого питання передбачає дослідження юридичної форми закріплення прав і обов'язків учасників страхових правовідносин у договорі страхування. Слід приділити увагу умовам, порядку укладення договору страхування. Розкрити поняття і зміст страхового полісу. Розгляд цього питання передбачає дослідження підстав припинення договору, його розірвання, визнання договору страхування недійсним.

Розгляд п’ятого питання передбачає розгляд процесу реалізації функцій державного нагляду і контролю у галузі страхування. Автору курсової роботи доцільно сконцентрувати увагу на повноваженнях органів, що здійснюють зазначені функції та їх засобах і формах реалізації. Слід розкрити повноваження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України. При цьому необхідно розкрити види засобів впливу, що застосовуються, розглянути підстави їх застосування до правопорушників. Доцільно розкрити і перспективи розвитку ринку страхових послуг на підставі сучасних статистичних даних.

 

Тема 27. Поняття, види та загальна характеристика договорів в господарській діяльності.

План.

Вступ.

1. Загальні положення про договори в господарській діяльності.

2. Види господарських договорів.

3. Порядок укладання господарських договорів.

4. Порядок виконання господарських договорів.

5. Відповідальність за невиконання або неналежне виконання господарських договорів.

Висновки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)