АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Методичні вказівки. Приступаючи до написання курсової роботи необхідно ознайомитись з законодавчим забезпеченням функціонування ринків фінансових послуг

Читайте также:
  1. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  2. III. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  3. IV. Методичні матеріали до семінарських, лабораторних і практичних занять.
  4. VI. Методичні вказівки щодо виконання індивідуальних завдань.
  5. Довідкові та навчально-методичні матеріали
  6. Загальні методичні вказівки
  7. Загальні методичні вказівки
  8. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ .
  9. Загальні методичні рекомендації до семінарських та практичних занять
  10. І. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  11. ІІ. ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТ СТУДЕНТАМИ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ
  12. Методика аудиторської діяльності. Методи, методичні прийоми (способи) організації та методики аудиту.

Приступаючи до написання курсової роботи необхідно ознайомитись з законодавчим забезпеченням функціонування ринків фінансових послуг, правового положення їх учасників (насамперед фінансових установ), видів та умов надання фінансових послуг. Найбільш вагомі результати проведеного аналізу слід відобразити у вступі курсової роботи.

Розгляд першого питання передбачає розкриття законодавчого закріплення поняття "ринок фінансових послуг" (ст. 1 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг"). Автору курсової роботи необхідно особливу увагу приділити законодавчому забезпеченню функціонування найбільш розвинутих ринків фінансових послуг, таких як: банківський, страховий, ринок інвестиційних послуг, ринок операцій з цінними паперами. Слід навести і статистичні дані розвитку ринків фінансових послуг в Україні, провести порівняльний аналіз розвитку, використовуючи дані розвитку закордонних ринків фінансових послуг, та робити власні відповідні висновки. Досліджуючи питання слід зосередитись і на прогалинах у правовому регулюванні функціонування ринків фінансових послуг.

Висвітлення другого питання передбачає дослідження правового становища учасників ринків фінансових послуг. При цьому потрібно не тільки розглянути визначення учасників ринків фінансових послуг (фінансових установ, фізичних осіб-суб’єктів підприємництва, що мають право здійснення діяльності з надання фінансових послуг, споживачів фінансових послуг), а й дати юридичну характеристику кожному з них. Слід розкрити умови діяльності фінансових установ та умови допуску інших учасників на ринки фінансових послуг. Доцільно розглянути обмеження на суміщення діяльності фінансових установ з надання певних видів фінансових послуг (а саме, діяльність з прямого або опосередкованого залучення фінансових активів від фізичних осіб із зобов’язанням щодо наступного їх повернення; діяльність з надання фінансових кредитів за залучених коштів; діяльність ломбардів з надання послуг фінансового кредиту не може суміщатись з наданням будь-яких інших видів фінансових послуг.)

Під час розгляду третього питання автор курсової роботи повинен розкрити законодавчо закріплене визначення "фінансової послуги", указати види фінансових послуг та розкрити ознаки, за якими послуги слід відносити до фінансових. Слід зробити свої висновки відносно подальшого розвитку найбільш розповсюджених на сьогоднішній час фінансових послуг (наприклад, споживацькі програми кредитування з розстрочкою повернення кредиту) та відносно послуг, які поки що не знайшли розповсюдження на ринках фінансових послуг України (наприклад, особисте страхування та ін.).

Аналіз четвертого питання передбачає розгляд юридичної форми надання фінансових послуг – договору про надання фінансової послуги. Необхідно розкрити визначення договору про надання фінансової послуги, умови та послідовність його укладення, зміст договору (права та обов’язки сторін договору), наслідки порушення умов договору, підстави припинення дії договору.

Розгляд п’ятого питання передбачає вивчення процесу реалізації функцій нагляду і контролю в сфері державного регулювання ринків фінансових послуг. Необхідно сконцентрувати увагу на цільовій спрямованості функцій нагляду і контролю в органах, що здійснюють зазначені функції та засобах і формах реалізації останніх. Слід розкрити повноваження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України. При цьому належить розглянути види засобів впливу, що застосовуються на ринках фінансових послуг за правопорушення до учасників, розглянути підстави та порядок застосування таких засобів впливу.

 

Тема 26. Правове регулювання страхової діяльності.

План.

Вступ.

1. Поняття та ознаки страхування.

2. Форми і види страхування.

3. Учасники страхових правовідносин.

4. Договір страхування.

5. Нагляд і контроль на ринку страхових послуг.

Висновки.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)