АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 1 ЕВОЛЮЦІЯ МІТЛИ

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  3. Апарати для розділення неоднорідних мас
  4. Види грошових систем та їх еволюція
  5. Виникнення та еволюція грошових відносин
  6. Виникнення та еволюція комп'ютерних систем бронювання
  7. Висновки до другого розділу
  8. Висновки до розділу 1
  9. Висновки до розділу ІІІ
  10. Висновок до розділу
  11. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  12. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.

Ще жодне придумане чарівне заклинання не дозволяє магові літати самостійно, при цьому залишаючись людиною. Ті анімаги, які перетворюються на крилатих тварин, звичайно, можуть насолодитися польотом, але вони, зрозуміло, рідкість. Відьма або чарівник, перетворені, скажімо, у кажана і опинившись в повітрі, звичайно, зможуть політати, але біда в тому, що з мозком кажана вони забудуть, куди прямували, ще злітаючи.

 

Левітація проста, але нашим предкам мало було підніматися на декілька футів від землі. Їм хотілося більшого — літати і зависати у повітрі, як птахи, але без пір'я, бо з ним незручно. Зараз ми вже звикли, що кожна чаклунська сім'я має як мінімум одну мітлу, що літає, але ми рідко переймаємося питанням, чому. Чому звичайна, здавалося б, мітелка стала єдиним предметом, дозволеним вважатися легальним чаклунським транспортом? Чому ми, жителі Європи, не літаємо на килимах, які так люблять східні маги? І чому не бочки, крісла, ванни, у яких можна було би літати? Чому мітли?

 

Чарівники вважали маґлів корисливими і дурними людьми. Вони здогадувалися, що їх сусіди маґли стали б використовувати їх магічні здібності до своєї користі, дізнавшись їх реальні можливості. Отже відьмам і чарівникам доводилося бути украй обережними ще до того, як вийшла Міжнародна ухвала про магічну секретність. Тому, якщо вони хотіли мати можливість літати, то транспорт повинен був бути таким, щоб його легко можна було приховати. І тут з'являється мітла. Адже вона була ідеальним рішенням цієї проблеми; такий простий предмет побуту не привертав уваги маґлів, її легко переносити, і коштувала вона дешево. Проте перші мітли, зачаровані для польотів, все ж таки мали свої недоліки. Документи показують, що європейські відьми і чарівники використовують мітли аж з 962 р. до н.е. В стародавньому німецькому манускрипті того періоду часу зображені люди, що злізають з метел з обличчями, які явно не виражають насолоди від польоту. Гарті Локрін, шотландський чарівник початку XII століття, пише, що він би з великим задоволенням посидів на темно-зелених осколках і не заробив би геморой, від якого страждав після польотів на мітелочці...

Середньовічна мітла, яка представлена в Музеї квідичу в Лондоні, дає пояснення дискомфорту Локріна. Тонка бура ручка з необробленого ясена, з гілочками ліщини, грубо обрубаними біля верхівки — вже це ні комфортабельно, ні аеродинамічно. Закляття, накладене на таку мітлу, примітивне: вона полетить вперед, на малій швидкості, підніметься, опуститься і зупиниться.

 

Оскільки сім'ї чарівників самі майстрували собі мітли, виникли великі зміни в її швидкості, комфорті і управлінні. До XII століття, втім, маги навчилися мінятися зручностями, так що чарівник, що робив відмінні мітли, міг обміняти мітлу на зілля, яке його сусід робив кращим за нього. І ось одного прекрасного дня мітли стали зручними. Тепер на них літають більше для задоволення, ніж для того, щоб добратися з пункту А в пункт В.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)