АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розділ 7 КВІДИЧНІ КОМАНДИ ВЕЛИКОБРИТАНІЇ І ІРЛАНДІЇ

Читайте также:
  1. IV Розділ. Тести на Нью-Йоркську Конвенцію про визнання та виконання іноземних арбітражних рішень
  2. VIII. Аналіз внутрішніх функціональних підрозділів
  3. Апарати для розділення неоднорідних мас
  4. Висновки до другого розділу
  5. Висновки до розділу 1
  6. Висновки до розділу ІІІ
  7. Висновок до розділу
  8. Вища освіта Великобританії
  9. Вопрос Поняття командитного товариства
  10. Глава 3.1. Конференція студентів структурного підрозділу Університету.
  11. Глава 3.2. Студентський парламент структурного підрозділу Університету.
  12. Глава 3.3. Голова Студентського парламенту структурного підрозділу Університету.

Необхідність зберегти квідич в таємниці від маґлів пояснює рішення Відділу чарівних ігор і спортивних змагань Міністерства магії обмежити кількість ігор, що проводяться в рік, і якщо ігри любителів можуть проводитися необмежено, доки дотримуються розпорядження відділу, то кількість професійних квідичних команд була обмежена із створенням Ліги в 1674 році. Тоді тринадцяти кращим командам Великобританії і Ірландії було запропоновано вступити в Лігу, а іншим — оголосити про розпуск. Ці тринадцять команд і змагаються за Кубок Ліги щороку.

 

Віґтаунські Воїни. Цей клуб з південно-західної Шотландії був заснований в 1422 році сімома дітьми чаклуна-м'ясника на ім'я Волтер Паркін. Чотири брати і три сестри були за всіма мірками грізною командою. Вони рідко програвали, частково, як то кажуть, через страх, що відчували їх суперники, які бачили Волтера, що стоїть у краю поля з паличкою в одній руці і великим обробним ножем — в іншій. Впродовж століть нащадки Паркіна продовжували виступати за «Воїнів», і на згадку про походження команди її гравці до цих пір носять криваво червону форму з великим срібним обробним ножем на грудях.

 

Гарпії Гервена. Гарпії Гервена, один із найстаріших валійських клубів (заснований в 1203 році), унікальний тим, що до його складу завжди входили тільки відьми. Мантії Гарпій темно-зеленого кольору із золотим кігтем на грудях. Перемога над «Ґейдельбергськими Гончаками» в 1953 році визнана однією з кращих ігор за всю історію квідича. Гра, яка продовжувалася сім днів, була закінчена приголомшливим упійманням снича Ловцем «Гарпій» — Ґлініс Ґріфітс. Наприкінці матчу капітан «Гончаків» Рудольф Бранд відважно спустився з мітли і зробив пропозицію капітанці Гарпій, Ґвендолен Морґан, яка у відповідь так ударила його своєю «Чистьохою-5», що Бранд отримав струс мозку.

 

Гордість Ґленельґа. Ця команда походить з острова Скай, де вона була заснована в 1292 році. «Гордості», як їх називають уболівальники, носять темно-пурпурні мантії із золотою зіркою на грудях. Їх найвідоміший загонич Катріона Маккормак була капітаном команди в 1960-х і привела її до двох перемог в національній першості. Крім того, Катріона Маккормак тридцять шість разів виступала за збірну Шотландії. Її дочка Міган сьогодні — захисник «Гордості Ґленельґа». (Її син Кірлі — провідний гітарист популярної групи «Віщі сестрички»).

 

Калабані Юнайтед. Заснована в 1163 році, «Калабані Юнайтед» — найстаріша команда Ліги. На рахунку команди двадцять дві перемоги в національній першості і дві — в Кубку Європи. Командний гімн «Хлопці, бийте бладжери сильніше і затисніть цей квафел» був недавно записаний чарівницею співачкою Целестиною Ворбек для збору коштів на підтримку Лікарні імені Святого Мунґо. Гравці Калюжі носять темно-сині мантії з емблемою клубу — двома схрещеними очеретами.

 

Катапульти Керфіллі. Гравці валійських «Катапульт», створених в 1402 році, носять форму з вертикальними зеленими і яскраво-червоними смугами. Сторінки історії команди прикрашені вісімнадцятьма перемогами в національній першості і знаменитим тріумфом 1956 року, коли у фіналі Європейського кубка вони перемогли норвезьких «Шуліків Карасека». Трагічна загибель найвідомішого гравця «Катапульт», «Небезпечного» Дая Левелліна, з'їденого химерою під час відпустки в Мікенах (Греція), послужила приводом для оголошення національного трауру в Уельсі. Меморіальна медаль імені Небезпечного Дая присуджується тепер наприкінці кожного сезону гравцеві, який здійснював найризикованіші маневри.

 

Деркачі Кенмер. Ця ірландська команда, заснована в 1291 році, всесвітньо відома видовищами, що їх влаштовують живі талісмани цієї команди — леприкони і які супроводжуються грою на арфі їх уболівальників. У «Деркачів» смарагдово-зелені мантії з двома оберненими спиною один до одного жовтими «К» на грудях. Даррен О'Гара, захисник «Деркачів» з 1947 по 1960 рік, був тричі капітаном збірної Ірландії і є винахідником «атакувальної позиції "Яструбина голова".

 

Кажани Лімавади. Ця найпопулярніша команда Північної Ірландії вигравала Кубок двадцять сім разів, поступившись за цим показником всього лише одній команді. У гравців цієї команди чорні мантії з яскраво-червоним кажаном на грудях. Їх знаменитий талісман, кажан Барні, також відомий своєю участю в

рекламі масляного еля (Барні: Я пищу від масляного еля!).

 

Осмінгтонські Оси. «Осмінгтонські Оси» носять мантії з чорними і жовтими горизонтальними смугами і із зображенням оси на грудях. Засновані в 1312 році, «Оси» перемагали вісімнадцять разів в національній першості і двічі ставали півфіналістами Кубка Європи. Назва команди вважається висхідною до неприємної історії, що відбулася на матчі з «Сілотськими Стрілами» в середині XVII століття, коли відбивач, пролітаючи мимо дерева на краю поля, побачив на нім осине кубло і вибив його у бік Ловця «Стріл», який постраждав так сильно, що йому довелося покинути гру. Осмінгтонці виграли і зробили осу своїм талісманом. Уболівальники «Ос» (також відомі як «Жала») традиційно голосно дзижчать, щоб відвернути увагу загоничів супротивника при виконанні штрафного кидка.

 

Гармати з Чадлі. Багато хто, можливо, визнає, що дні слави «Гармат із Чадлі» відійшли в минуле, але їх завзяті уболівальники живуть надією на відродження минувщини. «Гармати» перемагали в чемпіонаті двадцять один раз, але востаннє це відбулося в 1892 році, а їх виступам в XX столітті ніколи не вистачало блиску. Форма гравців — яскраво оранжева, вона прикрашена ядром, що летить, і двома великими чорними літерами "Г" і "Ч". Девіз клубу був змінений в 1972 році з «Ми переможемо» на «Схрестимо пальці і сподіватимемося на краще».

 

Сілотські Стріли. Ця північноанглійська команда була заснована в 1612 році. Їх форма — світло-блакитна і прикрашена срібною стрілою. Уболівальники «Стріл» погоджуються, що зоряним часом їх команди був поєдинок 1932 року з тодішніми чемпіонами Європи, «Габровськими Грифами». «Стріли» перемогли в дощ і туман, — гра тривала шістнадцять днів! Стара традиція уболівальників випускати з чарівних паличок стріли, коли загоничи забивають гол, була заборонена Відділом чарівних ігор і спортивних змагань після того, як в 1894 році одна із стріл пронизала ніс судді Наджентa Поттсa. Між «Стрілами» і «Осмінгтонськими Осами» існує традиційна ворожнеча.

 

Соколи Сеннена. Соколи носять темно-сіру з білим уніформу з головою сокола на грудях. Відомі вони грубою грою. Така репутація закріпилася за ними завдяки всесвітньо відомим відбивачам, Кевіну і Карлу Броудморам, які виступали за клуб з 1958 по 1969 рік. Поведінка братів вимушувала Відділ чарівних ігор і спортивних змагань забороняти їм на деякий час виступати як мінімум чотирнадцять разів. Девіз клубу: «Давайте виграємо, а якщо не вийде, давайте проломимо пару голів».

 

Стресморські Сороки. «Сороки» — найуспішніша команда Британської і Ірландської Ліги. Вони перемагали в національному чемпіонаті тридцять двічі і двічі ставали європейськими чемпіонами. У «Сорок» безліч прихильників у всьому світі. Серед відомих гравців, які грали за цю команду, була і ловець Юніс Мюррей (померла в 1942 році), яка колись клопотала про збільшення швидкості снича, «бо з сьогоднішнім сничем дуже просто грати», і Хаміш МакФерлeн (капітан, 1957-1968), який після завершення квідичної кар'єри став таким же блискучим головою Відділу чарівних ігор і спортивних змагань. «Сороки» носять чорну з білим форму з однією сорокою на грудях та іншою на спині.

 

Торнадо Татшилла. Гравці носять небесно-блакитні мантії з подвійним темно-синім «Т» на спині і на грудях. Засновані в 1520 році, найбільший успіх вони мали на початку XX століття, коли під керівництвом ловця Родерика Пламптона вони перемогли в національній першості п'ять разів підряд, що є рекордом Ліги. Родерик Пламптон виступав двадцять двічі за збірну Англії, і саме він встановив рекорд в упійманні снича в ході гри (три з половиною секунди, матч з «Катапультами Керфілі», 1921).

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)