АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Укладач: І.П. Соколовська, канд. екон. наук, доц.,

Читайте также:
  1. Доктор педагогических наук, профессор МГПУ,
  2. Інформатика — це сукупність наук, пов’язаних з отриманням, оброблянням, подаванням та зберіганням інформації.
  3. Кейсіанська теорія макроекон. Регулювання
  4. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 1 страница
  5. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 2 страница
  6. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 3 страница
  7. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 4 страница
  8. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 5 страница
  9. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 6 страница
  10. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 7 страница
  11. М.М. Петренко, проф., канд.техн.наук, Т.К. Марченко, ст. гр. ОМ-06 8 страница
  12. Місце корекційної педагогіки у системі педагогічних наук, зв'язок з іншими науками

Київський національний торговельно-економічний університет

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики

 

 

МАКРОЕКОНОМІКА

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

до самостійної роботи студентів

освітньо-кваліфікаційний рівень - Бакалавр

 

 

Укладач: І.П. Соколовська, канд. екон. наук, доц.,

 

 

ВСТУП

 

Методичні рекомендації до самостійного вивчення дисципліни “Макроекономіка” призначені для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» з напрямів “Економіка підприємства”, “Менеджмент”. Вивчення зазначеної дисципліни передбачає засвоєння студентами теоретичних положень щодо змісту макроекономічних показників, розуміння чинників формування макроекономічної рівноваги та її порушення, виникнення кон’юнктурних коливань в економіці та методів стимулювання економічного зростання, механізмів реалізації фіскальної та монетарної політики держави, причин, наслідків і шляхів подолання інфляції, основних факторів виникнення безробіття та напрямів стимулювання зайнятості, варіантів здійснення макроекономічної політики у відкритій економіці.

Предметом дисципліни “Макроекономіка” є дослідження меха­нізму функціонування економічної системи, умов встановлення та порушення рівноваги, інструментів державної економічної політики.

Головною метою дисципліни “Макроекономіка” є набуття майбут­німи фахівцями глибоких економічних знань і розуміння механізму функціонування національної економіки на основі обґрунтованих світовою та вітчизняною наукою макроекономічних теорій, моделей і концепцій.

Основні завдання дисципліни полягають у дослідженні таких макроекономічних проблем:

- методів вимірювання та динаміки рівнів національного виробництва;

- умов формування макроекономічної рівноваги;

- наслідків порушення макроекономічної рівноваги;

- впливу інфляції та безробіття на економічний розвиток;

- методів державного бюджетно-податкового регулювання;

- інструментів державної грошово-кредитної політики;

- факторів та механізму економічного зростання.

Вивченню дисципліни студентами передують оглядові лекції, на яких розглядається предмет макроекономіки, його зв’язок з економічною теорією, мікроекономікою, історією економічних вчень, загальною теорією Кейнса та іншими дисциплінами.

Під час прослуховування оглядових лекцій студенти мають ознайомитись із завданнями й метою вивчення дисципліни “Макро­економіка” та перспективами їх вирішення в процесі здійснення рин­кової трансформації економіки України. Необхідно також ознайо­митися з переліком рекомендованої літератури. Це допоможе в опануванні дисципліни “Макроекономіка”.

На закінчення кожної теми наводяться основні терміни та поняття, глибоке вивчення яких є необхідною вимогою для студентів, що вивчають зазначений дисципліну.

Разом з тим, вимоги поліпшення якості процесу підготовки студентів заочної форми навчання передбачають чітку організацію й контроль їх самостійної роботи, без якої неможлива підготовка висо­кокваліфікованих фахівців, здатних до самовдосконалення, творчого пошуку та ініціативного вирішення практичних проблем, пов’язаних з поточною і перспективною професійною діяльністю.

Самостійна робота студентів заочної форми навчання як різно­вид пізнавальної активності забезпечує глибоке засвоєння програм­ного матеріалу на основі опрацювання творів вітчизняних та зарубіжних економістів, підручників, навчальних посібників і матеріалів періодики, поглиблює інтерес до предмета, розвиває уміння самостійно мислити, обґрунтовувати певні положення та висновки, робити узагальнення, виховує потребу у поповненні й оновленні набутих знань.

Методичні рекомендації включають:

- методичні рекомендації до вивчення тем;

- перелік основних термінів та понять, ґрунтовне засвоєння яких є обов’язковим;

- запитання для самоконтролю знань;

- тестові завдання;

- перелік запитань до іспиту (заліку);

- перелік літератури до всіх тем курсу.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)