АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання. 1 Підготуйтеся до обговорення на практичному занятті – мовленнєвий етикет українців

Читайте также:
  1. III. Домашнє завдання
  2. IV. Домашнє завдання
  3. J Додаткові завдання
  4. V. Домашнє завдання.
  5. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  6. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  7. Варіанти завдання
  8. Вимоги до виконання практичного завдання в текстовому редакторі Microsoft Word
  9. Вимоги до індивідуального завдання.
  10. Вирішити тестові завдання
  11. Вікова фізіологія – це самостійна наука, завданням якої є вивчення закономірностей становлення і розвитку фізіологічних функцій організму в процесі онтогенезу.
  12. Вірні відповіді на тестові завдання з навчальної дисципліни «Адміністративно-деліктний процес»

1 Підготуйтеся до обговорення на практичному занятті – мовленнєвий етикет українців.

2 Знайдіть і виправте порушення логічності. Прокоментуйте свій вибір.

Шановний Олександре Івановичу! Випускники 2010 року запрошують Вас на традиційну зустріч з дружиною, яка відбудеться в актовій залі медінституту 25 травня о 10 годині (запрошення). Великий інтерес викликала лекція нарколога про наркоманію у батьків. На сказ хворіють всі домашні тварини та дикі: вовки, лисиці, шакали, гризуни, а також і люди (з листа до редакції). Кабінет № 37 проводить медогляд для поселення в гуртожитки і в басейн (оголошення).

3 Підберіть доречні слова, обґрунтуйте свій вибір.

Ми створили палати комплексної кліматотерапії, таким чином забезпечується (комфортабельна, комфортна) вологість, рух повітря, температура, іонізація, повітря збагачується фітонцидами. Коли одного відомого лікаря запитали, що потрібно читати, щоб стати (добрим, гарним) лікарем, він відповів: «Читайте «Дон Кіхота». Не всі розуміють, що добра лагідна (усмішка, посмішка), сміх – найкращі ліки для душі, найкращий запобіжний клапан.

4 Прочитайте. Спробуйте правильно проінтонувати формули вираження співчуття:

Прийміть мої співчуття. Я Вас розумію. -Я відчуваю ваш біль. - Я співпереживаю Вашу втрату.Треба триматися. - Я теж перейнялася (перейнявся) Вашим болем. - Не впадайте у відчай.Я Вас розумію.

5 Додаткове завдання (за бажанням студентів)

Підготуйте виступ-відповідь (2-2,5хв.)

За словами клініциста А. Білібіна, „…психологія лікування полягає в тому, що під час його відбувається не лише зустріч з пацієнтом (це властиве й ветеринарїї), але й спілкування з ним, виникає бажання обох порозумітися”. У праці лікаря об’єкт – людина, знаряддя праці – людина, продукт праці – також людина.

- Виступ «Комплімент у спілкуванні лікаря»

 

Практичне заняття № 10

Тема. Культура професійного мовлення. Публічний виступ як форма пропаганди медичних знань

План

1. Особливості усного (публічного й приватного) і писемного мовлення.

2. Публічний виступ як форма пропаганди медичних знань, показник професіоналізму лікаря.

3. Підготовка і реалізація виступу на професійну тему. Структура і композиція. Мистецтво аргументації. Засоби активізації уваги слухачів під час виступу. Презентація виступу.

4. Етикет службової телефонної розмови (в т.ч. по мобільному телефону).

5. Культура сприймання публічного виступу. Уміння ставити запитання, мистецтво слухати.

6. Комунікативний тренінг: публічний виступ, елементи наукової дискусії, телефонна розмова – ситуативні завдання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)