АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 8

Читайте также:
  1. II. Перевірка домашнього завдання
  2. II. Перевірка домашнього завдання
  3. III. Домашнє завдання
  4. IV. Домашнє завдання
  5. J Додаткові завдання
  6. V. Домашнє завдання.
  7. VI. Домашнє завдання
  8. VII.Домашнє завдання
  9. VIII. Домашнє завдання
  10. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  11. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  12. Варіанти завдання

Завдання 1

Статутний капітал акціонерного товариства (АТ), сформований за рахунок простих акцій, становить 1 млн грн. Визначити мінімальний розмір наступної емісії акцій, якщо при цьому товариство планує випустити привілейовані акції на суму 0,3 млн грн, а згодом здійснити емісію облігацій у розмірі 1 млн грн.

Завдання 2

Протягом року АТ отримало прибуток у розмірі 500 тис. грн. 25 % прибутку сплачено акціонерам у ви­гляді дивідендів, а 75 % залишились нерозподіленими. На скільки змінився протягом року акціонерний і власний капітал АТ?

Завдання З

Яку мінімальну суму коштів треба внести в оплату акцій до дня скликання установчих зборів при прове­денні першої емісії, якщо емісія оголошена в розмірі 1 млн грн?

Завдання 4

Яким буде баланс акціонерного товариства в резуль­таті проведення першої емісії при зареєстрованому ста­тутному капіталі розміром 1 млн грн, якщо в оплату акцій надійшли основні засоби на суму 0,3 млн грн, нематеріальні активи — на 0,1 млн грн, грошові кош­ти — в розмірі 0,5 млн грн?

Завдання 5

Визначити акціонерний, власний капітал і зобо­в'язання підприємства на початок і кінець року, якщо протягом року були додатково емітовані акції на суму 1,5 млн грн, облігації (1 млн грн), конвертовані в акції, отримано прибуток у розмірі 0,7 млн грн (залишився не­розподіленим). На початок року пасиви АТ становили, млн грн: статутний капітал — 5; резервний капітал — 0,1; конвертовані облігації — 1; кредит банку — 0,9.

Завдання 6

При створенні АТ було зареєстровано статутний капітал у розмірі 1 млн грн. Протягом року з моменту реєстрації АТ провело другу емісію акцій у розмірі 0,5 млн грн і отримало прибуток в розмірі 0,1 млн грн, який залишився нерозподіленим. Визначити акціонерний і власний капітал АТ на момент реєстрації і через рік.

 

Завдання 7

При створенні АТ було зареєстровано статутний ка­пітал у розмірі 1 млн грн. У процесі емісії половину ак­цій було розміщено на ринку за ціною, що в 1,5 раза перевищувала їх номінальну вартість. Половину акцій було розміщено серед засновників за номінальною вар­тістю, причому в оплату акцій надійшло тільки 70 % коштів. Визначити складові власного капіталу АТ.

 

Завдання 8

На початок року власний капітал АТ становив 800 тис. грн (зареєстрований статутний капітал — 1000 тис. грн, несплачений капітал — 200 тис. грн). Протягом року товариство отримало прибуток у розмірі 200 тис. грн. 25 % прибутку було сплачено акціонерам У вигляді дивідендів, 25 — спрямовано на формування резервного капіталу, 50 % —залишилось нерозподіле­ними. Крім того, акціонери повністю погасили забор­гованість за оплатою акцій. Визначити складові власного капіталу на початок та Кінець року.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)