АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Завдання 27

Читайте также:
  1. II. Перевірка домашнього завдання
  2. II. Перевірка домашнього завдання
  3. III. Домашнє завдання
  4. IV. Домашнє завдання
  5. J Додаткові завдання
  6. V. Домашнє завдання.
  7. VI. Домашнє завдання
  8. VII.Домашнє завдання
  9. VIII. Домашнє завдання
  10. А) Завдання і джерела ревізій основних засобів
  11. Багатокритеріальні завдання оптимального керування
  12. Варіанти завдання

Дивіденди за акціями "А" з постійним коефіцієнтом зростання чотири^роки тому становили D_A - 7 грн. Ос­танні сплачені дивіденди DQ = 13 грн.

Визначити очікувану дохідність акції, якщо її рин­кова вартість у даний момент дорівнює РА = 75 грн. На скільки відрізнятиметься очікувана дохідність акцій "А" від акцій "В" з постійними дивідендними виплата­ми на рівні DQ - 13 грн і поточною ринковою ціною РА = 75 грн?

 

Завдання 28

Ринкова вартість портфеля на початок першого періоду становить 500 тис. грн, на кінець першого періо­ду — 550 тис. грн, на кінець другого — 620, на кінець третього — 600 тис. грн. Виплати за портфелем протя­гом кожного з періодів дорівнюють 10 % від ринкової вартості портфеля на початок періоду.

Визначити дохідність портфеля в кожному з періо­дів, середню арифметичну та середню геометричну про­центні ставки.

 

Завдання 29

Безризикова процентна ставка становить 7 %, а се­редня ринкова — 12 %.

Чи варто інвестувати кошти в акції корпорації "А", якщо коефіцієнт |3 цієї корпорації дорівнює 1,2, а за­пропонований рівень доходу за акціями становить 15 %?

Завдання 30

Дохідність портфеля облігацій у кожному із трьох періодів становила 9, 10 і 12 %. Купонні виплати за портфелем за кожен із трьох періодів дорівнювали 9 % від загальної номінальної вартості портфеля. Визначити ринкову вартість портфеля на кінець кожного періоду, якщо на початок першого періоду ринкова вартість портфеля, яка на той час дорівнюва­ла його номінальній вартості, становила 100 тис. грн. Які можна зробити висновки щодо змін процентних ставок на ринку протягом трьох періодів?

 

Завдання 31.

Чому дорівнює балансова, ринкова вартість активів та прихований капітал, якщо балансова оцінка власно­го капіталу становить 10 млн грн, ринкова оцінка влас­ного капіталу — 15 млн грн, зобов'язання —12 млн грн?

Завдання 32.

Визначити ринкову оцінку власного капіталу підприємства, якщо в результаті морального зносу ос­новні засоби можуть бути продані на ринку за ціною, що становить 70 % їх балансової вартості, товарно-ма­теріальні запаси — 50 %. Безнадійна дебіторська забор­гованість становить 20 %. Ціна акції, якими володіє підприємство, зросла на 50 %.

На скільки відрізняються балансова та ринкова оцін­ки капіталу?

АКТИВ тис. грн ПАСИВ тис. грн
Основні засоби   Статутний капітал  
Довгострокові фі­нансові вкладення   Резервний капітал  
Товарно-матері­альні запаси   Нерозподілений прибуток  
Дебіторська забор­гованість   Кредити банків  
Грошові кошти   Кредиторська за­боргованість  
Всього   Всього  

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)